SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Son Durak' Genişliyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:56:30
'Son Durak' Genişliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye otobüsünde ‘Son Durak’ uygulaması Yeni Devlet Hastanesi güzergahında da başlayacağı bildirildi. 

Gereksiz dolaşımların önüne geçmek ve şehir içinde trafiği rahatlatmak amacıyla başlanan ‘Son Durak’ uygulaması Çöşnük ve TOKİ’nin ardından 6 Temmuz Pazar günü Yeni Devlet Hastanesi güzerahında da başlatılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini yürüten Malatya Otobüs Taşıma A.Ş (MOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, şehrin her güzergahında uygulanacak sistem için güzergahlarda son duraklar oluşturularak, toplu taşım araçları bu noktalarda bekletilecek.

Açıklamada daha sonra şunlar belirtildi:

“Toplu taşım araçlarının hareket saati geldiğinde merkeze doğru hareket edecekler. Böylece şehir merkezinde trafik yoğunluğunun yaşanmasının önüne geçilmiş olurken, gittiği güzergahtan tekrar dönecek olan araçlar gereksiz dolaşımları da engellemiş olacaktır. Bu kapsamda ‘Son Durak’ olarak Yeni Devlet Hastanesi’nde bekletilecek 1A, 5A, 5B ve 9A numaralı güzergah otobüsleri hareket saatleri geldiğinde şehir merkezinden gelirken kullandıkları yolu takip ederek yolcuları şehir merkezine taşıyacaklar. Merkeze gelen söz konusu araçlar İstasyon Durağında bekleyen yolcuları alarak ‘Son Durak’a doğru hareket edecekler. Böylece gereksiz dolaştırılmayan yolcular ulaşmak istedikleri noktaya daha kısa süre içerisinde ulaşmış olacaklar.

5A numaralı güzergahımızdan merkeze ulaşmak isteyen bir vatandaşımız, örneğin; Yeşiltepe’de bulunan Esenlik idari binasının önündeki duraktan aracımıza bindiğinde 35 dakikada şehre ulaşıyorsa, yeni uygulamayla bu süre azami 15 dakikaya inecektir. Bunun için de vatandaşımızın son durağa giden aracımıza binmeyip, son duraktan şehir merkezi yönüne giden aracımıza binmesi gerekmektedir. Yanlışlıkla son durağa giden araçlarımıza binen yolcular, son durakta hareket saati gelen sıradaki aracımıza geçecek ve aktarma sistemimizden faydalanarak ikinci defa ücret ödemeyecektir.“

Açıklamada ayrıca, “Planlanan uygulamalardan sonra şehir merkezini rahatlatacak diğer bazı uygulamalar aşama aşama hayata geçirilecektir” ifadelerine yer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız