SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Son Giden, ''Yemin''le Gitti!..

A- A+ PAYLAŞ

Kapatılması aylar önce gündeme gelen ve askeri yetkililerin de bunu yalanlamadığı 2. Ordu Ulaştırma Er Eğitim Alayı (Şoför Okulu)'nda, sona gelindiği ifade ediliyor. Malatya'da ciddi bir kamuoyu baskısı oluşturulamadığı için, kentin ekonomik kayıplarına bir yenisi olarak eklendiği ifade edilen alayda "son yemin" töreni yapıldı..

SON TÖREN..
Kapatılmasına karar verilen 2.Ordu Ulaştırma Eğitim Alay Komutanlığı’nda son yemin töreni, 1985-4 tertip 2. kademe acemi erler için gerçekleştirildi.

Törende konuşan 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, askerlere hitaben yaptığı konuşmada,” Nereden ve hangi şartlarda olursa olsun vatan, Cumhuriyet ve vazife uğruna en kıymetli varlığınız olan canınızı gerektiğinde seve seve feda eyleyeceğinize, şeref timsali Sancağımızın gölgesinde, komutanlarımızın ve misafirlerimizin huzurunda, Türk Bayrağı ve silahlarımızın üzerine yemin ettiniz. Bu yemini asla unutmayınız, zorda kaldığınızda hatırlayınız, en zor gününüzde yemininiz size en doğru yolu gösterecektir.

Kutsal askerlik görevi, üstün bir cesaret, fedakarlık, dürüstlük, sadakatle hizmet ve mutlak bir itaat gibi askerliğin temel niteliklerine dayanır ve ancak vatan ve millet sevgisi ile bütünleşen vazife ve sorumluluk bilinci içinde yerine getirilebilir. Bu nedenle , ülkemizin birlik ve beraberliğinin muhafazası ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunların engellenmesi için tüm askerlik hizmetiniz süresince çok daha fazla çalışacak, daha dikkatli olacaksınız. Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden ödün vermeyecek ve Atatürkçülük yolundan asla ayrılmayacaksınız”dedi.

2.Ordu Ulaştırma Eğitim Alay Komutanı Ulaştırma Albay Akif Karamustafa’da törendeki konuşmasında,” Bugün ülkemizde demokrasinin ve Cumhuriyetin sağladığı imkanlar, rejim düşmanı hain kişiler tarafından, ustalıkla kullanılmak istenmektedir. Bu şer güçlerin faaliyetlerini, dikkatle izleyerek, her türlü sızmalara ve propagandalara karşı en büyük silah ve rehberlerinizin Atatürkçülüktür. Atatürk ilke ve inkılaplarını daima kendinize rehber edinin. Büyük Atatürk'ün ve onun fikirlerini karalamaya ve unutturmaya çalışan art niyetli şer ocaklarına asla itibar etmeyin ve bu çabalara çelik gibi iradenizle set çekin. Gençliğinizi istismar ederek sizi yanlış yollara sevk etmek isteyecek, çarpık düşünce ve çabalara karşı bilinçli ve uyanık olun” dedi.

Toplam bin 897 askerin yemin ettiği törende bir asker konuşma, bir askerde şiir okurken Alaya ilk katılan acemi ere plaket, eğitim, disiplin ve sporda başarı gösteren 5 acemi askere ise Tümgeneral Tuncay Çakan tarafından saat hediye edildi.

Malatya'ya, çok ciddi bir ekonomik getirisi olan Ulaştırma Alayı'ndaki "son" yemin töreni sportif gösteri ve halkoyunu gösterisinin ardından geçit töreniyle sona erdi.

Ulaştırma Alayı'nın son törenine; Vali Halil İbrahim Daşöz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Belediye Başkan Yardımcılarından Yusuf İzzettin Cengiz, Rektör Yardımcılarından Prof.Dr. Mustafa Kılıç, yemin eden askerlerin aileleri katıldılar.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız