SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Son Gün Son Saate Kadar Çalışmalarımız Sürecek”

0
Güncellendi - 2017-05-18 05:08:12
“Son Gün Son Saate Kadar Çalışmalarımız Sürecek”
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Malatya Vergi Dairesi Başkanlığınca 6736 sayılı kanun kapsamında borçlarını yapılandıran ve taksitlerini henüz ödememiş durumda olan mükelleflerin bilgilendirilmesine yönelik çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti.

Malatya Vergi Dairesi, 6736 sayılı kanun kapsamında borçlarını yapılandıran ve taksitlerini henüz ödememiş durumda olan mükellefleri bilgilendirmek için kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda Vergi Dairesi Başkanlığı’nın başta vergi daireleri olmak üzere tüm birimlerince mükelleflerle yüz yüze görüşmeler yapılarak, iş yerlerine ziyaretler gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra mükellefler telefonla aranarak borçlarını en geç mayıs ayının sonuna kadar ödemeleri hususu hatırlatılıyor.

Vergi Dairesi Başkanlığı yöneticilerince de sivil toplum kuruluşları de ziyaret ediliyor. Ziyaret edilen odalara gerekli bilgilendirme yapıldıktan sonra üyelerine gönderilmek üzere SMS metni verilerek, oda üyelerinin tamamına SMS gönderilmesi sağlanıyor.

“ÇALIŞMALARIMIZI KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜYORUZ”

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Malatya Vergi Dairesi olarak mükelleflere yönelik kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Poyraz, 6736 sayılı kanun kapsamında borçlarını yapılandıran ve taksitlerini henüz ödememiş durumda olan mükelleflerin bilgilendirilmesine yönelik ziyaretlerde bulunduklarını kaydederek, “Ziyaretler kapsamında Malatya SMMM Odası, Malatya Barosu, MÜSİAD, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi, Eczacılar Odası, Ticaret Borsası ve tüm mükellef gruplarına ulaşmayı hedefleyen kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. 6736 sayılı yasadan faydalanarak borçlarını yapılandıran ancak henüz taksitlerini ödememiş olan mükelleflerin yapılandırma haklarının devam etmesi için bu taksitlerini mutlaka en geç mayıs ayı sonuna kadar ödemeleri gerektiğine dikkat çekiyoruz” diye konuştu.

“SON GÜNE KADAR ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”

Mükelleflerle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Poyraz, şunları söyledi: “Yapılan çalışmalar neticesinde bu güne kadar belli periyotlarla ilimizdeki yerel televizyon gazete ve radyolarda konu ile ilgili açıklamaların yayınlanması sağlanmıştır. Malatya Park AVM’de açılan bilgilendirme standında her gün saat 22.00’a kadar görevli personel bulundurulmakta ve vatandaşlarımıza konu hakkında hatırlatma yapılmaktadır. Devam eden sivil toplum kuruluşlarının ziyaret edilmesi çalışmaları kapsamında üyelerine bu güne kadar toplam 26 bin 497 SMS gönderilmesi sağlanmıştır. Vergi Dairesi Başkanlığımız birimlerince mükelleflerle yüz yüze ve telefon görüşmelerine aralıksız devam edilmektedir. Bu güne kadar yapılandırmadan yararlanan ve birinci veya ikinci taksitlerini henüz ödememiş bulunan toplam 612 mükellefle yüz yüze görüşme yapılmıştır. Telefonla aranarak bilgilendirilen mükellef sayısı ise toplam 3 bin 282’dir. Konu ile ilgili görsel hatırlatma ifadelerinin yer aldığı bez afişler hizmet binasının vatandaşların rahatlıkla görebileceği cephesine asılmış olup, ilimizde vatandaşların en yoğun olarak bulunduğu yerlere asılan kağıt afiş sayısı ise 500’dür. Yapılan tüm çalışmalarda yapılandırılan borçların mutlaka mayıs ayının sonuna kadar ödenmesi gerektiği önemle hatırlatılmakta olup, Vergi Dairesi Başkanlığımızca son gün son saate kadar hatırlatma çalışmalarına devam edilecektir.”

Ferdi Durdu / Yeni Malatya Gazetesi - Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız