SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Son Gün Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, vergi ve ceza borçlarının taksitlendirilmesini düzenleyen uygulamada son başvuru tarihinin 28 Kasım Cuma günü olduğunu belirterek, vergi ve diğer borçları olan vatandaşların yıllık yüzde 3 oranında faiz ve 18 aylık taksit imkanı tanınan bu fırsatı değerlendirmelerini istedi.

Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, makamında düzenlediği basın toplantısında, zor durumda olan vergi mükelleflerine vergi borcu ve diğer para cezalarını ödeyebilmeleri için tanınan taksitlendirme uygulamasının 28 Kasım Cuma günü sona ereceğini belirterek, "Mükelleflerimiz yıllık yüzde 3 oranında faiz ve 18 aylık taksit imkanı tanıyan bu fırsattan mutlaka yararlanarak, son günde de olsa gelip dilekçeleri ile başvuruda bulunmalarını bekliyoruz. Bu mükelleflerimiz için getirilmiş olan bir kolaylıktı. Vergi Dairelerine gelemeyecek olanlar başvurularını APS veya taahhütlü posta ile yapabilirler" dedi.

Vergi, ceza, gecikme zammı, gecikme faizi ile bir kısım idari para cezaları ve harçların yıllık yüzde 3 faiz ve 18 ay 18 eşit taksitle ödenmesini ön gören uygulamadan borcu olan mükelleflerin mutlaka yararlanmasını istediklerini belirten Özkan, "Sadece vergi değil, örneğin bir trafik para cezası, bir idare para cezası gibi kendilerine ödeme emri gelmiş, bu tür borçları bulunan vatandaşlarda başvuruda bulunsunlar. Bu fırsatı kaçırmasınlar. Özelikle araç sahipleri, bu kapsamda özellikle ticari araç sahipleri Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden dolayı fenni muayenede sıkıntı yaşayabiliyorlar. Onlarda mutlaka başvuruda bulunsunlar ve bu fırsatı kaçırmasınlar" dedi.

Özkan, Malatya'da vergi ve diğer para cezalarının taksitlendirilmesi uygulamasından 26 Kasım akşamına kadar yapılan başvuru sayısının 6 bini geçtiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız