SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Son Haliyle Cadde-Sokak Adları

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:22:59
Son Haliyle Cadde-Sokak Adları
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2 bin 509 cadde ve sokak isminin 2006’da yayınlanan bir yönetmeliğe uymadığı gerekçesiyle değiştirilmesi işlemi, tüm eleştirilere karşın, Büyükşehir uygulamasına geçilmesinden ve merkez, Battalgazi ve Yeşilyurt ile birçok beldenin katılımıyla 2 ilçeye dönüştürülmesinden önce, hiç tartışılmadan ve yeni yapılanma göz önünde bulundurulmadan uygulanırken, ortaya çıkan garipliklerin çok az bir bölümünde düzeltme yapıldığı bildirildi.

Cadde ve sokaklara verilen yeni isimlere ilişkin listenin Ocak ayında kamuoyuna duyurulmasından sonra, yapılan isim değişikliklerinden eski belediye başkanlarından Turgut Temelli’nin adının bulunduğu caddenin “Alsancak”, İsmet Paşa Caddesi’nin adının “Erdal İnönü” olarak değiştirilmesi işlemlerinin iptal edilip, eski isimlere dönüldüğü bildirildi. Yine CHP’nin talebi üzerine, Milli Egemenlik Caddesi’nin adının “Emeksiz Caddesi” olarak değiştirildiği öğrenilirken, 4 sokağın ismin değiştirilmesine ilişkin muhtarlık talepleri de Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında ele alınarak kabul edilmişti. Buna göre Gazi Mahallesi 15. Sokağın Şehit Kubilay Fidan olarak değiştirilen adı Ceren Sokak, Cumhuriyet Mahallesi 2. Sokağın Edep olarak değiştirilen adı Şehit Bedrettin Gümüştepe, Koyunoğlu Mahallesi’nde Mekke olarak değiştirilen sokağın adı Osman Bey, yine Koyunoğlu Mahallesi’nde Rahman olarak değiştirilen sokağın adı ise Göktuğ yapılmıştı.

Malatya Belediyesi’nin, ismi değiştirilen cadde ve sokakların sayısının 2 bin 511’e yükseldiğini belirten, Temmuz ayı meclis toplantısındaki değişikliklerin ise işlenmediği  son CADDE ve SOKAK isim listesi için aşağıdaki linki TIKLAYINIZ:

cadde-sokak-isimleri_0.pdf

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Hamza (6 yıl önce)
    Tabi vermez komik küçük düşürücü dalga geçen isimlerden albüm var verirlermi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kaan (8 yıl önce)
    ya hocam rica etsem pdf elinizde hala mevcutsa mail'ime gönderebilirmisiniz veyahut buradaki linki güncellermisiniz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz (8 yıl önce)
    Link açılmadı .yorum yok
    0
    0
    Yanıtla