SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Son İki Gün Kaldı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:42:56
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ İlçesi’nde hayvancılığı geliştirme ve teşvikleri anlatma toplantısı yapıldı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mekselin Yıldız, yaptığı konuşmada, “Şimdi özellikle koyun keçi birliği başkanı arkadaşımız İhsan bey, hayvancılık ve teşviklerle ilgili bilgi verecek. Özellikle bilgi ve yazı konusunda veterinere gidip soru sorabilirsiniz. Bizim buradaki veterinerin görevi bu zaten. Yani küpe yapıyor, aşı yapıyor ama bu görevlerinden bir tanesi de yetiştiricileri bilgilendirmektir” dedi.

Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Alibey Varlık ise, "Önemli olan, çobanlık kursu olsun, çobanların sorunları olsun, yaylaların durumu olsun, birlik başkanımızın bir çok çalışması olduğunu biliyoruz. Beraber yaptığımız çalışmalarımızda var. Birbirini tamamlayan kurumlar olarak birlikte hareket ediyor yakinen çalışmaları takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın da, “Bu gibi toplantıları biz bütün ilçelerimizde yapıyoruz. Bu toplantıyı yapmamızın asıl amacı yetiştiricilerimizle birebir sorunları tartışmak, Bakanlığımızın verdiği, yüzde 50 inşaat desteği, yüzde 80 koç desteklerin anlatılması, yine buna bağlı olarak çobanlık projesiyle alakalı tekrardan eğitime katılmaları güncelleme ile alakalı bilgilendirmektir. Biliyorsunuz dilekçe ve güncellemenin son iki günü kaldı. Dilekçe vermeyen güncellemeyen yaptırmayan varsa kesinlikle yaptırsın. Yoksa 2014 yılı bu seneki destekten faydalanamaz. Onun için herkes birbirini uyarsın yardımcı olsun. Herhangi bir kurumdan talebiniz olup dilekçe sunduğunuzda sözlü yerine bunu yazılıda ifade etmeniz gerekiyor“ dedi.

Ayrıca toplantıda yetiştiriciler su yol elektrik ve bir çok konuda yardım ve destek talep ettiler.

Toplantıya birlik teknik elemanları ve yetiştiriciler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız