SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Son Kez Havalandılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:07:06
Son Kez Havalandılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 7. Ana Jet Üssü’nde uzun bir dönemden beri görev yapan ve önemli görevlerde bulunan RF-4E uçakları için Perşembe günü son uçuş gerçekleştirilerek, RF-4E uçaklarının uçuşu durduruldu.

7. Ana Jet Üssü’nde RF-4E uçakları için düzenlenen son uçuş törenine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk beraberinde Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’da katıldı.

SON UÇUŞ KOMUTANDAN 

Törende saat 11.25 sularında son uçuş için ilk RF-4E uçağının havalanmasının ardından yaklaşık 30 saniye sonrada ikinci RF-4E uçağı havalandı. Uçaklarından birine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’te bindi. Yaklaşık 40 dakika süren uçuş esnasında her iki RF-4E uçağı Üs üzerinden yakın mesafede gösteri uçuşu da yaptılar. Bu uçuş esnasında heyecanlı anlar yaşandı.

PERSONELE MORAL VERDİ

Son uçuşu tamamlayan RF-4E uçakları 7. Ana jet Üssü’ndeki görevlerini böylece sonlandırıldı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, son uçuş için düzenlenen törende 7. Ana Jet Üssü’ndeki personele moral verdiği ve 24 Şubat 2015 tarihinde Akçadağ’da 2 RF-4E uçağının düşmesi ile şehit olan 4 pilot içinde mesai arkadaşlarına başsağlığı dileklerini de sunduğu öğrenildi. 

BİR DÖNEM SONA ERDİ

12 Mart 2015 itibariyle uçuşları resmi olarak durdurulan RF-4E uçakları Kıbrıs Barış Harekatı başta olmak üzere iç ve dış güvenlikte çok önemli başarılara imza atmıştı. 7. Ana Jet Üssü’nün bu başarılarından dolayı Kahramanlar Üssü unvanı ile birlikte madalyayla ödüllendirilmişti. 

7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda son uçuşları yapılan RF-4E  uçakları 2001 yılında modernize edilmiş ve  bu uçaklar 21 Aralık 2001 tarihinde düzenlenen törenle hizmete alınmıştı.

ÜNAL'IN UÇUŞU İPTAL..

Bu arada, hurriyet.com.tr'de yayınlanan haberde, Hava Muharip Kuvvet Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın da yapması planlanan RF-4E veda uçuşunun, son anda uçaktaki sorun nedeniyle iptal edildiği belirtildi. 

"Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre Org. Ünal da jübilesi yapılacak uçağa bindi ancak yapılan kontrollerin ardından uçuştan vazgeçildi. Orgeneral Abidin Ünal uçaktan indi ve jübile uçuşunu diğer RF-4E ile Org. Akın Öztürk gerçekleştirdi." denilen haberin tamamını hurriyet.com.tr'ye aşağıdaki uzantıdan ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28436446.asp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız