SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Son Kez Yan Yana

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:17:09
Son Kez Yan Yana
A- A+ PAYLAŞ

Suriye'nin düşürdüğü RF-4E uçağında birlikte ölüme giden pilotlar, Malatya'daki törende son kez yan yana geldiler.

Akdeniz'in 1260 metre derinliğinden çıkarılan ve dün Malatya'ya getirilen Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy için 7. Ana Jet Üssü'nde düzenlenen törende, iki şehidin tabutu yan yana geldi. Buradaki törenden sonra şehit teğmenin cenazesi İstanbul'a gönderilirken, yüzbaşı Ertan Malatya'da toprağa verildi.

Bu arada, yapılan tören sırasında iki pilotun özgeçmişleri de okundu.

Şehit pilotların özgeçmişleri şöyle:

 
Şehit Hv.Plt.Yzb.Gökhan Ertan
 
Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan 1980 Yılında Malatya’da Doğmuştur. İlk, Orta Ve Lise Öğrenimini Malatya'da Tamamlamış, 1998 Yılında Hava Harp Okuluna Girmiş, 2002 Yılında Hava Harp Okulunu Bitirerek Teğmen Rütbesiyle Mezun Olmuştur.
 
2002-2004 Yılları Arasında 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığında Uçuş Eğitimini Tamamlayarak, 2004 Yılında İlk Görev Yeri Olan 3’üncü Ana Jet Üs 131’nci Jet Filo Komutanlığına Atanmıştır. 2004-2007 Yılları Arasında 7'nci Ana Jet Üs 172'nci Ve 173'üncü Filo Komutanlığında Kol Uçucusu Olarak Görev Yapmıştır.
 
2007 - 2011 Yılları Arasında 2’nci Ana Jet Üs 123’üncü Filo Komutanlığında Kol Uçucusu Olarak Görev Yapmıştır.
 
2011 Yılı Genel Atamaları İle 7'nci Ana Jet Üs 173’üncü Jet Keşif Filo Komutanlığına Kol Uçucusu Olarak Atanmış Ve Filoda Çeşitli Görevlerde Bulunmuştur.
 
22 Haziran 2012 Günü Görev Uçuşu Esnasında Şehit Olmuştur.
 
Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan Evli Olup, Bir Çocuk Babasıydı.
 
Şehit Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin Aksoy
 
Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy 1988 Yılında İstanbul'da Doğmuştur. İlk, Orta Ve Lise Öğrenimini İstanbul'da Tamamlamış, 2005 Yılında Hava Harp Okuluna Girmiş, 2009 Yılında Hava Harp Okulunu Bitirerek Teğmen Rütbesiyle Mezun Olmuştur.
 
2009-2010 Yılları Arasında 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığında Uçuş Eğitimini Tamamlayarak, İlk Görev Yeri Olan 1'inci Ana Jet Üs 112'nci Jet Filo Komutanlığına Atanmıştır.
 
2011 Yılı Genel Atamaları İle 7'nci Ana Jet Üs 173'üncü Jet Keşif Filo Komutanlığına Kol Uçucusu Olarak Atanmıştır Ve Filoda Çeşitli Görevlerde Bulunmuştur.
 
22 Haziran 2012 Günü Görev Uçuşu Esnasında Şehit Olmuştur.
 
Şehit Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy Evliydi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız