SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Son Noktadayız..'

A- A+ PAYLAŞ

TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından Malatyaspor'da yeni oluşan yönetim takım içerisindeki gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Gazeteciler Cemiyeti'nde Başkan Hanefi Selimoğlu, Başkanvekili Mehmet Aydın, Futbol Şube Sorumlusu Faysal Elkoca, Mali İşler Sorumlusu Muharrem İmik ve Şirketler Sorumlusu Metin Kaya'nın da yer aldığı bir açıklama yaptı.

Malatyaspor Kulüp Başkanı Hanefi Selimoğlu, "Malatyaspor'da çok istememize rağmen kimsenin talip olmamasından dolayı biz 11 arkadaş bir araya gelerek yönetime talip olduk ve göreve geldik. Biz, yönetim kurulu olarak görev dağılımı yaptık ve acil eylem planlarını görüştük, çalışmalara başladık. Türkiye Futbol Federasyonuna olan borçlardan dolayı oluşan transfer yasağı nedeniyle mevcut kadromuzu devam ettirerek, sizlerinde desteğiyle mevcut kadromuzla en üst düzey başarıyı sağlama hedefini koymuş bulunuyoruz. Bunu yaparken Malatyaspor ile ilgili, alakalı, dolaylı ve direk bütün kuruluşlarla barışık olup, kimseyle husumet içerisinde olmadan, bütün camianın desteğini alarak bu hedefe ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Yönetim kurulu toplantısında acil eylem planı çerçevesinde kombine bilet satışlarının önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Selimoğlu, "15 Ağustos tarihinde kombine biletlerimiz satışa çıkacaktır. Burada Malatyasporlular'ın üst düzey duyarlılıkla kombine biletlere ilgi göstereceklerine inanıyoruz. Artık gelinen konumda son noktada bulunuyoruz. Kulübümüze gelir sağlama noktasında taraftarlarımızım ellerinden gelen gayreti göstereceklerinden şüphemiz yoktur. Kombine biletleri fiyatlandırırken herkesin bütçesine uygun olmasına da dikkat edeceğiz. Herkesin bütçesine göre kombine bileti olacaktır. Basın mensuplarının da kombine bilet satışı noktasında destek vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Selimoğlu, 2006-2009 yılları arasında Malatyaspor'un önce Süper Lig'den Bank Asya 1. Lig'e daha sonrada TFF 2. Lig'e düştüğüne dikkat çekerek, "Burada takım küme düşerken yönetimde bulunan arkadaşlarımıza sesleniyoruz, Malatyaspor'a destek çıksınlar. Bir nebze olsun takımlarına destek çıksınlar. Bizim çağrımıza kulak versinler. Bu arkadaşlarımızın duyarsız kalmalarına imkan yok. Yarın Allah korusun takım kapanma noktasına geldiğinde bu arkadaşlarımız zor durumda kalacaktır. Bu arkadaşlarımız bir an önce maddi ve manevi desteklerini esirgemeden, görev almalıdırlar. Malatya Belediye Başkanımız ile dün yönetim kurulu olarak bir araya geldik. Malatya Belediye Başkanımızın Malatyaspor'a vereceği maddi yardımın, başkanımız tarafından bir istişare kurulu oluşturup, o istişare kurulu tarafından paraya yön verilmesini önerdik. Belediye Başkanımız da bu fikri destekledi. Nihayetinde bu para bizim değil, Malatyalıların parasıdır. Dışarıda dedikodulara yer vermemek için bu talepte bulunduk. Bizim yönetim kurulunun yanında ekonomik açıdan paranın kontrolünü yapacak bir istişare kurulu olacak" ifadesine yer verdi.

"BÜTÇEMİZ YOK AMA TAKIMI İYİ YÖNETİRİZ"
Ekonomik açıdan bütçelerinin uygun olmadığını ancak ekonomik bütçesi uygun olanların da takımı nasıl yönettiklerini gördüklerini söyleyen Selimoğlu, şöyle devam etti:

"Biz, yöneticilik anlamında bizden önce kulübü yönetenlere saygılı olmakla birlikte herkesten daha iyi yöneticilik yapabiliriz. Bunu da herkese göstereceğiz. Bu konuda yönetim kurulu olarak tevazu göstermemiz söz konusu değildir. Malatyasporluluk konusunda herkes Malatyasporlu ama yöneticilik anlamında tevazu göstermiyoruz. Biz neleri bıraktık bunları paylaşmıyoruz. Hayata dair bazı şeylerden vazgeçerek, bu görevi aldık. Bunu başa kalkmıyoruz, bilerek, isteyerek, bu göreve talip olduk. Gönlümüz Malatyaspor sevgisiyle doludur. Biz, elbirliğiyle Malatyaspor'u özlenen noktalara getireceğiz."

Malatyaspor Kulüp Başkan Vekili Mehmet Aydın ise, yeni oluşan yönetime karşı eleştiriler olduğunu ve bu eleştirileri yaparken, Malatya Belediyesporlu yöneticilerin de takımlarına ne kadar maddi yardımda bulunduklarını incelemek gerektiğini belirtti. Aydın, "Malatyaspor'da şuanda iki yol var. Birincisi var olan borçlarını ödeyip, yoluna devam etmek, ikincisi mevcut kadroyu koruyarak, yoluna devam etmek. İkinci şık olacaksa biz daha iyi yönetiriz. İlk şık olacaksa daha güçlü insanların takımın başına gelmesi gerekiyor. Artık güvenilir, bilinen, insanların bir araya gelip, belediyenin de vereceği destekle iyi bir yönetim oluşturulabilir. Bunun yanında bizim oluşturduğumuz projelerde hayata geçirilirse, Malatyaspor iyi bir şekilde yoluna devam edebilir. Yoksa böyle devam edilecekse biz mevcut kadroyla da Malatyaspor'u iyi yerlere getireceğiz. Mevcut bir kadroyla fazlada bir para ihtiyaç kalmıyor. Öncelikli olarak Malatyaspoır'da futbolculara olan borçların verilmesi gerekiyor. Yoksa 4-5 ay sonra bu sıkıntılar devam edecektir. Malatyaspor'u kimse kapatamaz, kapanmaz ama giderek sorunlar büyür. Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz, iş adamlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız destek verirse Malatyaspor borcunu üç günde bitirir ve yoluna devam eder. Bazı çalışmalar var bazı değişik durumlar olabilir. Malatyaspor'un bu mevcut kadrosu da korunursa, Hikmet Tanrıverdi, İlhan Kavuk ve bazı iş adamları destek vereceklerini söylediler. Malatyaspor yine bu ligin en iyi takımı ama sorunlar bitmiyor. Malatya Belediye Başkanımız bu sorunları çözeceğini söyledi. İnşallah bu sorunlar çözülür ve Malatyaspor'un hiçbir sıkıntısı kalmaz" dedi.

Malatyaspor Futbol Şube Sorumlusu Faysal Elkoca'da, "Futbolcularla görüşmelerde bulunduk. Mustafa Taşar hocamızın yönetiminde takımımız 15-16 gündür çalışmalara başladı. Bank Asya 1. Lig'de oynayan futbolcularımız yanında, genç takımdan gelen oyuncularımız var. Teknik Direktörümüzle yaptığımız görüşme de, Mahmut Acar ve Mustafa Sert'inde takıma katılmasının takımı güçlendireceğini söyledi. Belediye Başkanımızın bahsettiği para miktarı gerçekleştikten sonra bizlerde kampa gitmeden önce futbolcularımızın peşinatlarını verip, sağlıklı bir kafayla çalışmalara götürmek istiyoruz. Mahmut Acar ve Mustafa Sert ile görüştük ve bizlere herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Kısa bir süremiz var. İnşallah sorunlar en geç yarın çözülecek" diye konuştu.

Elkoca, Valimiz, Belediye Başkanımız ve Milletvekillerimizin girişimleri sonucunda Malatya iş adamı Kocaeli Kartepe'de otel işleten Adil Üstündağ kamp masraflarını üstlendi. Takımımız 10 gün bir kamp yapacak. Futbolcularımızın moral ve motivasyon sağlaması için bu kampı gerçekleştireceğiz. Takımımız Perşembe ya da cuma günü kampa gidecek. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Malatyaspor'un zamanı kalmamıştır ama gelinen noktada çok güzel şeyler oluyor. Malatyaspor'un bu şehre neler getirdiğini insanlarımız iyi biliyor. İnşallah güzel gelişmeler olacak" şeklinde konuştu.

Malatyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Selmioğlu başkanlığında oluşan görev dağılımı ise şöyle:

"Mehmet Aydın-Başkanvekili, Faysal Elkoca-Futbol Şube Sorumlusu, Muharrem İmik-Mali İşler Sorumlusu, Veysel Karaçay-Genel Sekreter, Koray Güler-As Başkan, Ahmet Türkoğlu-Stat ve Tesisler Sorumlusu, Kazım Kılıç-As Başkan, Metin Kaya-Şirketler Sorumlusu, Yüksel Koca-Basın Sözcüsü, Birol Aslan-Alt Yapı Sorumlusu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız