SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Son Rötuşlar Yapılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen 1. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nda sona yaklaşılırken, yapılan 12 eserin büyük bölümü ortaya çıktı.

Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi işbirliği ile Malatya Belediyesi binası yanında 15 Haziran'da başlayan 1. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu 15 Temmuz günü sona erecek.

Türkiye, İran, Kore, Ukrayna, İtalya, Roma, İspanya, Kırgızistan ve Gürcistan'dan 12 sanatçının yer aldığı 1. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu ile ilgili bilgi veren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Heykel Bölümü öğretim görevlisi Nihat Sezer Sabahat, "28 gündür çalışmalarımız devam ediyor. Sempozyumun sonuna yaklaştık. Arkadaşların hemen hemen işi bitmek üzere. Son rötuşlar yapılıyor" diyerek, yapılan eserlerin kentin muhtelif yerlerinde sergileneceğini kaydetti.

Malatya İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Zakir Azizov ise, 1. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'na ev sahipliği yapan Malatya Belediyesi'ne teşekkür edip, "Çok güzel eserler ortaya çıktı. Bir heykel 80 bin dolardan aşağı değil. Bu heykeller Malatya'ya kazandırılıyor" ifadelerini kullandı. Kendisinin de anne ve çocuğuna sevgisi konusunu heykelde işlediğini söyleyen Azizov, "Bu dünyanın sevgi üzerine kurulduğunu mesajını eserimde vermeye çalıştım" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız