SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Son Temel Bakandan..

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Malatya'ya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Sıtmapınarı'ndaki tören alanında açılış ve temel atma törenlerini toplu gerçekleştirdiği tesisler arasında yeralan ve inşa çalışmaları devam eden Beylerderesi Viyadüğü'nde son temel atma törenine Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak katıldı. Bakan, ayrıca katıldığı TAKBİS töreninde, yabancıya toprak satışı konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan, Adıyaman'a gitmek üzere Akçadağ'dan Doğanşehir'e geçerken kar nedeniyle bir süre yolda kaldı.

BEYLERDERESİ VİYADÜĞÜ..
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Malatya Beylerderesi Viyadüğü'nün temel atma törenine katıldı.

Törende Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Belediye Başkanı Cemal Akın, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, MKYK Üyesi Öznur Çalık, daire müdürleri, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ilçe ve belediye başkanları ile çok sayıda davetli de hazır bulundu.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, köprüden dolayı yıllık 4 milyon YTL tasarruf sağlanacağını söyledi.

Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt ise, müteahhit firmanın hükümetin hızına uyması gerektiğini söyleyerek, çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz de, yapılacak olan viyadüğün bu noktada ulaşımı rahatlatacağını ifade ederek, viyadüğün altında da bir rekreasyon alanı yapılması gerektiğini kaydetti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, "Bizim iktidarımız döneminde yıllardır hayali kurulan konular çözüme kavuştu. Duble yol, Bolu Tüneli, asfaltlama çalışmaları ve konut yapımlarını bunların içerisine katabiliriz" dedi.

Konuşmalardan sonra Beylerderesi Viyadüğü'nün temeli atıldı.

TAKBİS AÇILIŞI..
Bakan Faruk Özak, Malatya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ndeki Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'nin (TAKBİS) açılışına katıldı. Burada yabancılara arsa satışı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Bakan Özak, "Yabancılara arsa satışı çok konuşuldu. Bir takım arkadaşlar çıktı, 'Türkiye elden gidiyor' diyor. Çok enteresan şeyler oluyor. Türkiye'de 1868 tarihinde çıkan kanunla Osmanlı döneminden Türkiye'de yabancılara toprak satışına başlanmış. Almanya size satıyorsa, siz de ona satacaksınız. 'Almanya bana satsın, ben satmam' diyemezsiniz. Orada 190 bin tane ev, işyeri ve arsamız var" diye konuştu. Atatürk döneminde de yabancılara arsa satıldığını belirten Bakan Özak, 1933 yılı ve öncesinde 11 bin 517 dönüm yabancılara arsa satışı yapıldığını kaydetti. Bakan Özak; İnönü, Bayar, Saydam, Saraçoğlu, Saka hükümetleri dönemi ile Menderes hükümetleri dönemlerinde de yabancılara arsa satışlarının yapıldığını söyledi. Türkiye'de ihtilal dönemlerinde de yabancılara arsa satışlarının yapıldığını kaydeden Özak, "Gelelim Gürsel hükümetine. Kim Gürsel? İhtilal lideri. Peki nasıl arsa satıyor? Satılabiliyor demek ki. Hukuk devleti isen satacaksın. Her dönemde satılmış. 12 Eylül döneminde de satılmış, 1960 ihtilal döneminde de satılmış" ifadelerini kullandı.

Bakan Özak, 1962 yılında İsmet İnönü hükümeti döneminde yabancılara 24 bin dönüm arsa satıldığını aktararak, "Peki Tayyip bey döneminde ne kadar satılmış? 4 yılda 15 bin dönüm satılmış. Şimdi kalkıp, 'Türkiye elden gidiyor' demek son derece yanlış" dedi. Bakan Özak, Türkiye'de hangi dönemde ne kadar arsanın yabancılara satıldığını gösteren raporu tüm milletvekillerine dağıttıklarını da sözlerine ekledi.

YOLDA KALDI..
Programının yoğunluğu nedeniyle, daha sonra ilk yarısını izleyeceği belirtilen Malatyaspor- Elazığ maçına gidemeyen Özak, Malatya programında tipiden sonra bu kez de kara takıldı. İçinde bulunduğu Valilik makam aracı kara saplanan Özak, kendi makam aracına geçerek yoluna devam etti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Malatya programını tamamlayıp Adıyaman'a gitmek üzere iken Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Polat Kasabası yakınlarında içinde bulunduğu Valilik makam aracı kara saplandı. Makam aracından dışarı çıkan Bakan Özak, "Bu yolda ne var ki anlamadım. Bu kadar vatandaş burada eziyet çekiyor" dedi.

Daha sonra konvoyda bulunan makam aracı olan cipe binen Özak, Doğanşehir İlçesi'ne ulaşınca burada bir süre dinlendi. Burada Adıyaman Valisi ile telefonda konuşan Bakan Özak, "Hem biz hem de yanımızdakileri riske sokmayalım" diyerek yol güzergahın iyi belirlenmesi talimatını verdi. Bakan Özak, yola çıkmak üzere iken ise, basın mensuplarına, "Biz karda, kışta gideriz" dedi.

Bakan Özak, bugün Pütürge yolunu incelemeye giderken Kubbe Dağı mevkiinde aşırı tipiye yakalanınca geri dönmek zorunda kalmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız