SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Son Yılı Özel Okul!

A- A+ PAYLAŞ

Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Türkiye birincisi olan 3 öğrenciden biri olan Malatyalı Melih Alay'ın (fotoğraftaki)geçen yıl da SBS 7. sınıflarda 500 puan alarak yine Türkiye birincisi olduğu belirtildi.

SBS'de Türkiye birincisi olan Melih Alay'ın babasının öğretmen olduğu ve Malatya merkezdeki Hasan Varol İlköğretim Okulu'nda 7. sınıfa kadar okuduktan sonra 8. sınıf eğitimini özel bir okulda sürdürdüğü kaydedildi. Melih Alay'ın 2008 SBS'de ise yine 500 puan alarak 7. sınıflar Türkiye birincisi olduğu ve bu birinciliğin ardından özel okula gittiği öğrenildi.

Bu arada, Hasan Varol İlköğretim Okulu'nun eski öğrencilerinden ve OKS 2005'de Türkiye birincisi olan Büşre Eroğlu da, 8. sınıfı eğitimini yine aynı özel okulda sürdürmüştü.

HABERİ İSTANBUL'DA ALDI
Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 3 Türkiye birincisinden biri olan Malatyalı Melih Alay mutlu haberi İstanbul'da aldı. Liseyi Malatya'da okuyup ileride bilgisayar mühendisi olmayı hedeflediğini anlatan Alay, gelecek yıl sınava girecek olanlara da programlı çalışmalarını önerdi.

Malatya Yeşilyurt Özel Rahime Batu İlköğretim Okulu öğrencisi Melih Alay, SBS'de 500 tam puan alan 3 öğrenciden biri olmayı başardı. Mutlu haberi ailesi ile birlikte geldiği İstanbul'da alan Alay, "Çok mutluyum ve biraz heyecanlıyım. Malatya'dan buraya geldik. Sınavı atlatmış olmanın verdiği bir rahatlık var. Okuldaki ve dershanedeki hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Liseye Malatya'da devam edip, ileride bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Bunun için daha çok çalışmama gerektiğinin farkındayım" dedi.

Gelecek yıl sınava gireceklere de tavsiyelerde bulunan Alay, "Düzenli çalışmalarını ve bir programı az da olsa her gün uygulamalarını öneriyorum. Bu şekilde başarıya ulaşırlar" şeklinde konuştu.

Baba Akif Alay ise oğlunun başarısı karşısında duygulandıklarını belirterek, "Allah herkese bu sevinci yaşatsın. Çok mutluyuz. Oğlumun başarısı yaz kış demeden planlı çalışmaya bağlı" dedi. Anne Saadet Alay da oğlunun her zaman düzenli ders çalıştığını ifade ederek, "Geçen senede SBS birincisiydi. Biz ona çok güveniyoruz" şeklinde konuştu.

SBS'de 498.5 puan alarak Türkiye üçüncüleri arasında yer alan Kadıköy Özel Atacan İlköğretim Okulu öğrencisi Nur Sena Çağatay ise "Çok mutluyuz. Ailem ve öğretmenlerim de çok mutlu. Çok fazla stres yapmamaya çalıştım. Heyecanlandığım zamanlarda oldu ama sınav zamanı bunu azalttım. Zaten düzenli çalışıyordum" dedi.

Yaşıtlarına tavsiyelerde bulunan Çağatay, "Çalışmayı son seneye bırakmak yerine daha önce başlarlarsa her şey daha kolay oluyor. Tıp okumak istediğini söyledi" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız