SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Son Zil Çaldı, Karneler Dağıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki anaokulu, ilköğretim ve liselerde öğrenim gören yaklaşık 158 bin 800 öğrencinin 3 ay süreli yaz tatili başladı. Eğitim ve öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Fırat İlköğretim Okulu'ndaki törene Vali Halil İbrahim Daşöz de katıldı ve karne dağıttı. Bu arada, İnönü Stadı'nda da eğlence ve ödül töreni düzenlendi..

YIL SONU TÖRENİ..
2005-2006 eğitim, öğretim yılının bitmesi nedeniyle Malatya'da Fırat İlköğretim Okulu'nda bir törene velilerin yanı sıra Vali Halil İbrahim Daşöz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da katıldı.

Vali Daşöz, eğitim ve öğretim yılının bu yıl şehirde heyecanlı ve farklı faaliyetlerle geçtiğini söyleyerek, öğrenci ve öğretmenlerin '91 Bin Dev Öğrenci Projesi'nden dolay takdir edilmesi gerektiğini kaydetti. Kampanyalarla yapılacak okulların bu yıl temellerinin atılacağını bildiren Vali Daşöz, öğrencilerden ilerde mutlu ve başarılı olmalarını istedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise öğrencilerden tatilde kitap okumalarını ve sportif faaliyetlere katılmalarını isteyerek, "Artık tatile girmek sizlerin hakkınız" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Daşöz, öğrencilere kitap ve karanfille karnelerini verdi.

BÜYÜK TATİL..
Malatya'daki 16 anaokulunda 5 bin 264, 625 ilköğretim okulunda 115 bin 614 ile 58 lise ve dengi okulda 37 bin 922 öğrenci olmak üzere toplam 158 bin 800 öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline başladılar.

Malatya'da geride bıraktığımız eğitim ve öğretim döneminde, sözleşmeliler de dahil olmak üzere 8 bin öğretmenin görev yaptığı bildirildi.

Herhangi bir yeni düzenleme olmazsa, 2006- 2007 eğitim ve öğretim yılı 18 Eylül'de başlayacak.

İNÖNÜ STADINDA..
Öte yandan, öğretim yılının geride kalması nedeniyle Malatya'da başarılı öğrencilere hediye ve eğlence programı düzenlendi.

İnönü Stadı'nda düzenlenen programda konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, karnelerini alan öğrencilerin başarılı ve başarısız olanların bulunduğunu vurgulayıp, "Onların başarı ve başarısızlığında aile ve okulların rolü büyüktür"dedi. 2,5 aydır yürütülen 91 bin dev öğrenci okul yaptırma kampanyasına desteklerinden dolayı öğrencileri kutlayan Vali Daşöz, "Ancak okul tatili döneminde bu kampanya biraz sizlerden mahrum kalacak. Ancak okullar açılınca yoğun olarak kampanyaya desteğinizin süreceğinden eminim"şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Mehmet Bulut da, üstün misyon ve vizyona sahip gençlerin yetişmesi için eğitim ordusu olarak çaba gösterdiklerini dile getirip, "Buradaki törende, okullarda başarılı olan 116 öğrenciye Malatya Eğitim Vakfı'nın saat, kot pantolon ve madalya hediyeleri verilecek. Ayrıca vakıf, burada ödül alıp da ileride üniversiteyi kazanlara da burs verecek"dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise, eğitime önem vermeyen ülkelerin gelişmesinin mümkün olmayacağına işaret edip, marifet iltifata tabidir. Burada, başarılı öğrencilerimiz ödüllendirilip, daha şevkli çalışmaları sağlanıyor. Hepsini kutluyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra, 2005-2006 öğrenim yılı sonunda başarılı olan ilköğretim ve liseli 116 öğrenciye, saat, kot pantolon ve madalya hediyeleri vali, belediye başkanı ve milli eğitim müdürü ile Malatya Eğitim Vakfı adına da AKP MKYK üyesi Öznur Çalık tarafından verildi.

Program, Malatya Belediyesi mehteran takımı, 100.yıl İlköğretim ve Kemal Özalper İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve müzik konseri ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız