SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Son Zil Çaldı..

A- A+ PAYLAŞ

2009-2010 eğitim-öğretim yılı sona erdi. Malatya genelinde 167 bin öğrenci 3 ay sürecek olan tatile başladı.

 

2009-2010 eğitim öğretim yılının sona ererken, yeni eğitim -öğretim yılı 3 ay sonra başlayacak. Eğitim yılının sona ermesiyle birlikte il genelinde 714 Anasınıfı, ilköğretim ile ortaöğretim ve Meslek Lisesinde eğitim gören 167 bin öğrencinin ve 8 bin 700 öğretmenin tatil yapacakları belirtti.

KARNE TÖRENİ...

Bu arada, Malatya’da 2009-2010 eğitim ve öğretim yılının bitmesi ile birlikte 167 bin öğrenci tatile girdi.

           

Malatya’da karne töreni Atatürk İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Sınıfta yapılan törene Vali Ulvi Saran ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut katıldı.

           

Öğrencilere başarılar dileyen Vali Ulvi Saran, “Malatya’da toplam 167 bin öğrenci tatile girdi. Başarılı geçen bir öğretim yılının öğrencilerimizce başarılı bir şekilde bitirilmesi bizleri de mutlu etmiştir. Öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizi yetiştiren öğretmen ve Milli Eğitim camiasına teşekkür ediyorum” dedi.

           

Vali Saran ve Milli Eğitim Müdürü Bulut, öğrencilere karnelerini verdiler.

           

Vali Saran, karneleri verirken, öğretmenlerin karneye yazdığı düşüncelerini de okudu. Öğrencilere Malatya Belediyesi tarafından Sirk Bileti hediye edildiği belirtildi.

           

Okulların tatile girmesi nedeniyle basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, “İlimiz genelinde 167 bin öğrencimiz tatili gerdi. Bunun 11 bini okul öncesi eğitim gören öğrencilerimiz. 9 bin 333 öğretmenimizle çalıştık. Gerçekten yıl boyunca öğrencilerimiz çok iyi çalıştı ve tatili hak ettiler. Karne öğrencilik hayatında önemli bir yer tutuyor. Veliler, öğrencilerin karnelerini iyi okumalı ve iyi değerlendirilmemeli. Karneler ödüllendirilirken abartılmamalı. Başarısızlık olan karnelerde aileler kendi üzerlerine düşen payı görmeli. Karnesi iyi olmayan çocukların aileleri, çocukları üzecek hareketlerden uzak durmalı. Öğrencilerin ruh sağlığı her şeyden çok önemlidir. Öğrencinin başarısızlık sebebi mutlaka araştırılmalıdır. Öğrencinin, okul çevresi, arkadaş çevresi gibi etkenler iyi araştırılmalı. Öğrencilerimizin tatillerini iyi değerlendirmesi gerekiyor. Kontrollü bir şekilde tatil yaşatılmalıdır. Tatil boyunca düzenlenecek olan etkinliklere öğrencilerimiz katılmalı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün etkinliklerine öğrencilerimiz katılmalı. Yaz tatilini öğrencilerimize ders çalıştırarak zehir etmemeliyiz. Öğrencilerimiz kitap okuma alışkanlığına devam etmeli” şeklinde konuştu.

 

FOTOĞRAF : Fırat İlköğretim Okulu 2-A Sınıfı öğretmeni Nezihe Cengiz'in,  öğrencilere karnelerini dağıtırken.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız