SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sonbaharda Bir Başka Güzel

0
Güncellendi - 2018-11-08 18:01:19
Sonbaharda Bir Başka Güzel
A- A+ PAYLAŞ

El değmemiş doğası, kanyonu ve bitki örtüsüyle Türkiye'nin 243. tabiat parkı ilan edilen Malatya'nın Darende ilçesindeki Günpınar Şelalesi, sonbaharda rengarenk görüntüsüyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Malatya'ya 110, ilçe merkezine ise 5 kilometre mesafedeki Günpınar Şelalesi, aynı adı taşıyan vadisiyle sonbahar mevsiminde ziyaretçilerine tabloları aratmayan bir manzara yaşatıyor.

Türkiye'nin 243. tabiat parkı Günpınar Şelalesi, 40 metre yükseklikten dökülen sularıyla ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Yeşil, mavi ve sarının bütün tonlarını taşıyan şelale, bünyesinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleriyle sonbahar mevsiminde, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yerlerinden biri oluyor.

Doğa tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarını da cezbeden şelale, sonbaharın bütün renklerini barındıran manzarasıyla doğal bir stüdyo imkanı sağlıyor.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Günpınar Şelalesi'nin ilçenin önde gelen turizm değerleri arasında yer aldığını söyledi.

İlçelerinin 7 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Eser, barındırdıkları tarihi ve kültürel değerlerle Türkiye'nin en önemli ilçeleri arasında yer aldıklarını ifade etti.

-"Geçen yıl ilçemizi 700 bin kişi ziyaret etti"

Eser, ilçenin barındırdığı doğal güzellikler arasında Günpınar Şelalesi'nin ilk sıralarda geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Günpınar Şelalemiz Türkiye'nin en doğal şelalelerinden. Genelde şelalelere yürüyerek gitmek mümkün ama buraya hemen arabanızdan iniyorsunuz asfalttan yoldan direk şelaleye ulaşabiliyorsunuz. Türkiye'nin en güzel şelalesi burası. Bu güzelliklerden herkesin daha çok faydalanması için burayı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne devrettik ve Türkiye'nin 243. tabiat parkı ilan edildi. Geçen yıl ilçemizi 700 bin kişi ziyaret etti ve bu sayı her geçen yıl artıyor."

Eser, şelalenin her mevsim ayrı bir güzelliğe büründüğünü dile getirerek, şelalenin sonbaharda ayrı kışın ayrı bir güzelliğe büründüğünü ifade etti.

İlçenin her mevsim ayrı bir güzelliğe büründüğünü anlatan Eser, "Türkiye bir cennet. Cenneti tarif ederken ne diyorlardı 'altından ırmaklar akan sular var' diyorlardı. İşte burada altından su akan ırmaklar var. Eğer insanlar dünyada cenneti görmek istiyorlarsa mutlaka Darende'ye gelsinler. Dünyanın cenneti Darende diyorum." ifadelerini kullandı.

İlçenin, Günpınar Şelalesi'nin yanı sıra Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu, Hasan Gazi Türbesi gibi çok sayıda değerinin bulunduğunu vurgulayan Eser, herkesi ilçedeki bu güzellikleri görmeye davet etti.

- "Mutlaka burayı keşfetsinler"

Sivas'tan Günpınar Şelalesi'ni görmeye gelen Gonca Çiftçi de şelale ve çevresinin sonbaharla ayrı bir güzelliğe büründüğünü söyledi.

Ağaçlardaki yaprakların kızıla dönmesinin bölgeye ayrı bir güzellik kattığını bildiren Çiftçi, "Burası dört mevsim harika bir yer. Burayı herkesin mutlaka görmesi gereken ülkemizin ender yerlerinden biri olarak görüyorum. Herkesin mutlaka bir hafta sonunu buraya ayırıp keşfetmelerini istiyorum." dedi.

Ziyaretçilerden İnönü Üniversitesi öğrencisi Baran Uçum ise üniversitenin düzenlediği gezi sayesinde ilçeye geldiğini belirterek "Suyun rengi çok güzel, sonbahar olması nedeniyle ağaçlar sapsarı burada her şey sonbaharı anlatıyor. Malatya'ya yolu düşenlerin burayı görmelerini kesinlikle öneririm. Burayı görmelerinin onlara çok şey katacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Volkan KAŞİK, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ibrahim (5 yıl önce)
    Doğa bu güzelliği sunmuş.Herkes gördüğü gibi anlamalı , yaşamalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    ÇOK GÜZEL MANZARALAR,HARİKA BİR YER,GİDİP GEZMEK LAZIM..............
    0
    0
    Yanıtla
  • BAYRAM BOZDEMİR (5 yıl önce)
    Anlatılanlara katılmamak mümkün değil tabi ki ,bence bunlarında ötesinde tabiattaki her canlı ve cansız varlıklar bize tefekkür vesilesiyle Yaradanı hatırlatmalı ki bir değer kazansın...Kardeşliğin ve Dostluğun kazandığı bir dünya için....Gönüllere ırmak olup ,şelale olup akmak dileğiyle .....herkese imanlı ,mutlu ve huzurlu bir hayat dileğiyle ...B.B
    0
    0
    Yanıtla