SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sonbahar'da Hizmete Girecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:56:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın simge noktalarından birisi olan ve halk arasında Hürriyet Parkı olarak bilinen İsmet Paşa Parkında sürdürülen Peyzaj Düzenleme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

20 dönümlük park alanı içerisinde altyapı çalışmaları kapsamında; yağmursuyu drenaj, kanalizasyon, içmesuyu şebeke hatları tamamen yenilenirken, ayrıca aydınlatma, ağaç aydınlatma ve park sulama hatları da tamamen bitirildi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya merkezde önemli bir yeşil alan ve dinlenme parkı olan Hürriyet Parkı Peyzaj Düzenleme çalışmaları çerçevesinde, lokanta, kafe-lokanta, biolojik gölet, wc-lavabo grupları, bakım odası, zabıta karakolu, çocuk oyun parkı ile nikah dairesi için otopark bulunuyor.

Her yönüyle tamamen vatandaşların kullanımına yönelik yapılan düzenleme çalışmalarında toplam 20 bin 460 m2’lik alanın 8 bin 456 m2’lik kısmı yeşil alan, bin 800 m2’lik alan biolojik gölet, tartar koşu pisti, spor aletleri, yürüyüş yolları ve oturma grupları yer alıyor.

Ağaçlara zarar verilmemesi için altyapı şebeke çalışmalarının titiz bir şekilde sürdürüldüğü peyzaj düzenleme çalışmalarının bugüne kadar yavaş ilerlediği belirtilirken, bundan sonraki çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüleceği ve sonbaharda hizmete gireceği bildirildi.

İsmet Paşa Parkı'nın Malatya'nın sembol noktalarından biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır; “Zaman içerisinde yıpranan ve güzelliğini kaybetmeye başlayan bu parkımızı canlandırmak, eski güzelliğine kavuşturmak ve Malatya'ya tekrar kazandırmak için güzel bir proje hazırlayarak, çalışmalara başladık. Şu anda çalışmaların büyük ve önemli bölümünü tamamladık. Altyapı çalışmaları ağaçlardan dolayı çok yavaş ilerledi. Ama artık geri kalan işleri hızlı bir şekilde bitirerek, kış mevsimine girmeden önce hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız