SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sonbaharda Kurulmuş Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı Tanıtım Grubu kurulması için çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi.

AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, beraberinde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza, il genel meclisi üyesi Mehmet Ali Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi Murat Tokmak ve bazı partililerle birlikte Kayısı Pazarı'nı ziyaret etti.

Burada üretici ve ihracatçılarla görüşen milletvekili Öz, gezisi sırasında özellikle kayısı alım satımında pazarlık yapanları anlaştırması dikkat çekti. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi ve kayısıcı Murat Tokmak ile bir üreticiyi de kayısı alımı konusunda anlaştıran Milletvekili Öz, burada basın mensuplarının sorularını de cevaplandırdı.

Kayısı Tanıtım Grubu kurulması için çalışmaların son aşamaya geldiği bildiren Milletvekili Öz, "12 Eylül referandumundan sonra konuyu tekrar ele alıp, sonbahar'da Kayısı Tanıtım Grubu'nun kurulmuş olacağını bildirdi.

Fındık Tanıtım Gurubu'nun, "Bir avuç fındık yeter" reklamı ile fındık satışının arttığını hatırlatan Milletvekili Öz, "Biz de Kayısı Tanıtım Grubu kurarak, kayısı'nın reklamını yapıp, talep patlaması sağlayarak fiyatın yükselmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
İhracatçılara ve üreticilere de seslenen milletvekili Öz, kayısı paketleme tesisi sayısının arttırılmasını üreticilerin ise kaliteli ürün yetiştirmelerini istedi.

Kayısı üreticilerini her zaman düşündüklerini ve mart ayında yaşanan don nedeniyle kayısı çiçeklerinin yanmasından dolayı üreticilere 90 milyon TL ödeme yapıldığını hatırlatan Milletvekili Öz, kayısı üreticilerinin her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

Bu arada, bir üretici ise, mart ayında yaşanan don nedeniyle kayısı çiçeklerinin yanmasından dolayı üreticilere ödeme yapılmasından dolayı üreticinin kayısıyı pazara getirmediğini ve böylece fiyatın arttığını, bu nedenle hükümete teşekkür ettiklerini bildirdi.

BORSA'DA..
Malatya Ticaret Borsası (TB) Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu da, 12 Eylül'de yapılacak olan yeni anayasa referandumunda "Evet" oyu kullanacağını söyledi.

AKP Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, beraberinde, Merkez Erenli Belediye Başkanı İrfan Varol, AKP'li il genel meclis üyeleri Mehmet Ali Doğan ve Rıza Sinanoğlu, AKP yönetim kurulu üyesi, Hacı Bayram Yılmaz ve Akif Baştürk'le birlikte, TB Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu'nu ziyaret etti.

Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey'in de bulunduğu ziyarette konuşan TB Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, "Önümüzde bir referandum seçimi var. Sayın vekilimiz ve misafirlerimiz ziyaretimize geldiler. Esnaf kitlesi ile görüştüğümüz vakit, yüzde 60'ın üzerinde Evet görünüyor. Daha üstlerde olacağını tahmin ediyoruz. Bizler de Evet oyu kullanacağız" dedi.

Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, yeni anayasanın önemini anlatıp, "Referandum ülkemiz için çok önem arz ediyor. Birileri referandumu siyasi parti seçimiymiş gibi havaya sokmaya çalışıyorlar. Referandum ülkenin istikbal ve geleceğidir. Bir ülkede gelişme ve yatırım olması için o ülkede yaşan insanların önünü görmesi gerekiyor. Akşam yattığında bu ülkede darbe olacak mı? Bu ülkeyi biri karıştıracak mı? diye düşüyorsa, bu ülkeye yatırım yapmaz.
Bizden önceki partiler ve birçok sivil toplum kuruluşu anayasa değişikliği gerektiğini söylemişler ve talep etmişlerdir. Ancak AK Parti iktidarında anayasanın değişmesinden AK Parti siyasi olarak nemalanır düşüncesiyle bunu sabote etmeye çalışıyorlar ve Hayır diyorlar" ifadelerini kullandı.

ÖLMEZTOPRAK BATTALGAZİ'DE..
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak da, Battalgazi ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Milletvekili Ölmeztoprak'ın ilçe ziyaretine, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Battalgazi ilçe başkanı Mehmet İlbak, il genel meclis üyeleri Derviş Demirkol, Fikret Kabadayı, Mehmet Kızılaslan, Battal Tuncal, Malatya Belediye meclis üyesi Hasan Atay ve bazı partililer katıldı.

Milletvekili Ölmeztoprak ve beraberindekiler, belediyeyi ve AKP ilçe teşkilatını ziyaret etti. İlçenin Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dan Battalgazi ilçesinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili Ölmeztoprak, belediyenin salonunda muhtarlara ve çeşitli oda başkanlarına ilçeye AKP iktidarı olarak yapılan hizmetleri ve 12 Eylül tarihinde oylanacak Anayasa değişikliğini anlattı.

''12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumu bazı partiler seçim ve güven oylaması şeklinde göstermektedir. Aslında bu referandum ile demokrasiye evet ya da hayır denilecektir. Oylamadan "evet" çıkması ülke içinde ve dışında çok şeyleri kazandıracak ve daha büyük menfaatlerin itici gücü olacaktır" diyen milletvekili Ölmeztoprak, "Bir takım insanlar 12 Eylülde işkence görmüş. Haksız yere birçok insan asılarak hayatına son verilmiştir. Bir dönemde hukuksuzluğun en alası yapıldı. Halk oylamasından sonra yeni anayasa maddeleri ile bu haksızlıklar ortadan kalkacak. Çünkü, bu anayasa hepimizin anayasası. Partili partisiz 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım' diyen herkesin anayasasıdır'' ifadelerini kullandı.

ÇALIK MAŞTİ'DE..
Bu arada AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, referandum çalışması için MAŞTİ’ deki esnafları gezdi.

Beraberindeki partililerle birlikte MAŞTİ’ deki işyerlerini ve yolcularla tek tek tokalaşarak hal ve hatırlarını sorun Milletvekili Çalık'a, esnafların büyük bir bölümünün referandumda evet oyu vereceğini söylediği görüldü.

Çalık, "Hem sorunları dinleyelim, hem de 12 Eylül'deki referandumu birlikte paylaşmak istedik. Esnaflarımızın büyük bir kısmı referandum için evet diyeceğini ifade ettiler. Malatya kararını vermiş gözüküyor. Ben inanıyorum ki, çocuklarımız için geleceğimiz için, demokrasimiz için Malatya’da yüzde 80 oranında destek çıkacaktır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız