SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sonbaharda Temeli Atılacak"

0
Güncellendi - 2019-05-01 02:35:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya kamuoyunda uzun yıllardır konuşulan ancak yakın bir zamana kadar kağıt üzerinde kalan bir proje olmaktan öteye gidemeyen Lisanslı Depoculuğun hayata geçmesi için önemli bir engel daha aşıldı.

Ramazan Özcan’ın Ticaret Borsası başkanlığına seçilmesinden sonra çalışmalarına hız verilen ve somut hale getirilen Lisanslı Depoculuk Projesi için 3. OSB’de 30 dekarlık  alanın tahsisi Sanayi Bakanlığınca onaylandı. Arsanın tahsisi ile ilgili askı sürecinin gelecek hafta biteceği belirtilirken, deponun temelinin yaz sonunda atılması bekleniyor.

Dönemin AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün özel uğraş ve çabasıyla 2013 yılında Kuru Kayısı Lisanslı Depo Tebliği, çıkarılmasına ve Resmi Gazete’de yayımlanmasına rağmen, aradan geçen 6 yılda somut bir adım atılamamıştı.

Göreve geldikten bu yana Malatya ekonomisinin temelini oluşturan kaysıya değer kazandıracak olan Lisanslı Depoculuk projesinin hayata geçmesi için büyük uğraşlar veren Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde talep ettikleri 30 bin metrekarelik arsanın (arsa planı yanda) Lisanslı Depoculuk için tahsisinin Bakanlıkça onaylanıp askıya çıktığını söyledi. Askı sürecinin önümüzdeki günlerde biteceğini ve Malatya kamuoyunun ortak talebi ile hayata geçirilecek projenin yer tahsisine herhangi bir itiraz beklemediklerini aktaran Özcan, “Bir yandan da müşavirlik firması ile proje çalışmalarını da sürdürüyoruz. Sonbahar aylarında temel atacağız” dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, daha önce proje için 15 dekarlık (15 bin metrekare) bir alanın öngörüldüğünü ancak bu arsanın yetersiz olacağını düşünerek 30 dekara (30 bin metrekareye) çıkardıklarını hatırlattı. Arsanın tahsisine ilişkin Sanayi Bakanlığına gönderilen talebin onaylandığını ve askıya çıkarıldığını kaydeden Özcan, “Biz arsa tahsis sürecini beklerken bir yandan da zaman kaybı olmaması için müşavirlik ve proje firmasıyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam ettik. Proje çalışmalarının bitmesiyle temel atacağız” diye konuştu.

Projenin hayata geçmesinde katkı sunan Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Özcan, “Proje için eksik kalan 6 milyon TL’yi bize TOBB’a bağlı LİDAŞ şirketi sağladı. Malatya’ya özel bir önem veren TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kayısı elektronik ortamda satılacak, taban fiyat gelecek

Lisanslı depoculuğu kullanacak olan kayısı üreticilerine devlet desteği verileceğini de hatırlatan Özcan, şunları söyledi:

“Lisanslı Depoculuk çiftçiyi rahatlatmak için hayata geçirilecek bir proje. Lisanslı depoculuğun sağlayacağı temel faydalar; birincisi çiftçinin Temmuz ve Ağustos ayındaki maliyet giderlerini karşılamak, ikincisi taban fiyat sistemini kurumsallaştırmak. Toprak Mahsulleri Ofisi’ni ortak ederek taban fiyatı belirlemiş olacağız, çünkü TMO kayısı alacak. Çiftçi de ürününü depoya teslimi sonrası aldığı ürün düzenleme senedi ile bankada faizsiz kredi kullanma imkanına kavuşacak. Üreticinin ürünü depoya getirirken ödemesi gereken nakliye gideri ve ürün kabulü sırasındaki laboratuvar giderlerini devlet karşılayacak. Depo kirasını da yine Resmi Gazete’de de yayınlanan karar ile yine devlet karşılayacak.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • bek (4 yıl önce)
    cek cak hala devam ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısıcı (4 yıl önce)
    Sayın Ramazan Özcan sevdiğim bir kişiliğe sahipsiniz.Fakat sizin yanınızdaki bu ekiple bu projeleri tamamlayabilmeniz mümkün değil.Ben yanınızdaki kayısıcıları tanıyorum.Lütfen Malatya'nın geleceği için bir proje yapıyorsanız sağlam ekiplerle yapınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (4 yıl önce)
    6 yılda bir arpa boyu mesafe kat etmemiş bu projenin, sonunu şimdiden tahmin ediyorum. Yapımı devreye alınması da bir 6 yıl daha sürer , bürokrasiden kurtulamadık gitti.
    0
    0
    Yanıtla