SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Söndürme Uçağı Gelecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:21:31
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’ya bölgede kullanılmak üzere yangın söndürme uçağı gönderileceği açıklandı. 

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı açıklamada, Malatya’ya bir adet yangın söndürme uçağının verileceğini belirtti.

Polat, Malatya’da 2013 yılı içerisinde 17 adet orman yangını çıktığını ve toplam 203.6 hektar orman alanının yandığını belirterek, “Kırsal alan yangını olarak 74 adet orman dışı yangına müdahale edilmiş olup toplam da 190.2 hektar alan yanmıştır. 1 yangın gözetleme kulesi,3 arazöz, 3 ilk müdahale aracı ve 15 yangın işçisiyle 24 saat kesintisiz koruma yapılmaktadır. Malatya’daki ormanların büyük çoğunluğu yangına 3. Derece hassastır” dedi.

Polat, “Genel müdürlüğümüzden bir talebimiz oldu, büyük bir ihtimalle sekteye uğramazsa bir yangın söndürme uçağını Malatya’da konuşlandıracağız. 2014 yılı içerisinde küçük bir yangın söndürme uçağı gönderilecek. Bu uçak bölgedeki illerdeki yangınlara da müdahale edecek. Malatya’da çok yoğun ağaçlandırma sahalarımız var. Genel müdürlüğe bu talebimizi iletmiştik, kabul edildi, yangın mevsiminde yangın söndürme uçağının Malatya’da konuşlandırılmasını bekliyoruz” şeklinde bilgi verdi.

Polat, almış oldukları su tankerlerini de orman alanı bulanan köylere dağıttıklarını ve olası yangınlarda bu su tankerlerinin de kullanılacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız