SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Songül Yarbay Anısına Park

0
Güncellendi - 2017-10-02 02:18:25
Songül Yarbay Anısına Park
A- A+ PAYLAŞ

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, geçen mayıs ayında Şırnak Şenoba’da meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un adını Örnekköy’de yeni yapılan parka verdi.

Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Mahallesi 7600. Sokak’ta yapımı tamamlanan yeni parka mayıs ayındaki helikopter kazasında yaşamını yitiren Türkiye’nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı Yarbay Songül Yakut’un adını verdi. 4 bin metrekare arazi üzerine kurulan ve içerisinde basketbol sahası, oyun ünitesi ve oturma gruplarının yer aldığı park, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yarbay Songül Yakut’un isim tabelasının önünde asker selamı veren kadın jandarmalar, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Törene katılanlar park alanını gezerken, tören sonrasında şehit için lokma da döktürüldü.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Biz 'bir kadın tüm dünyayı değiştirir' sözünü dünyaya kanıtlamış bir anneyi kalbine basmış, Zübeyde annesine yakışmış Karşıyaka’yız. Yarbay Songül Yakut, halkımızın kalbinde ve Karşıyaka’da adını taşıyan bu parkta bir daha ölümsüzlüğe kavuşacak. Songül yarbay, uğradığı kumpas karşısında üç yıllık bir onur savaşı verdi ve haklılığını kanıtladı. Savunduğu değerleri biz de sonsuza dek savunacak, bu ülkenin Cumhuriyet değerlerini asla çiğnetmeyecek, teslim olmayacağız. Anısı önünde saygıyla, sevgiyle, minnetle eğiliyorum” dedi.

“Sonsuza kadar yaşatacağız”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, “Biz, Ulu Önderimiz Atatürk sayesinde kadın haklarını tüm dünyadan önce savunan ve destekleyen bir milletiz. Songül Yakut, Malatya’nın bir köyünden çıkıp yarbay olabiliyorsa, bunu laik Türkiye Cumhuriyeti’ne borçluyuz. Şehit acısının dindiği, Atatürk’ün kıymetinin bilindiği bir ülke hedefi ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu park, bir Cumhuriyet kadını olan Yakut’un adına çok yakıştı” diye konuştu.

Yakut’un ağabeyi Aliseydi Yakut ve Örnekköy Mahalle Muhtarı Avni Yüksel de Songül Yakut adına açılan park için Başkan Akpınar’a teşekkür etti. Törene Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ile Sezgin Tanrıkulu, Songül Yakut’un ağabeyi Aliseydi Yakut, CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, İzmir İl Jandarma Komutan Vekili Albay Recep Uysal, 2. Ana Jet Üssü Komutan Vekili Yarbay Tolga Çınar, Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İzmir, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Şahin UCUZAL (6 yıl önce)
    Evimizin hemen yanında olan bu parka aziz şehidimizin adının verilmesi beni ziyadesi ile duygulandırdı ve gururlandırdı.Bu vesile ile aziz şehidimize Allah'dan rahmetler diliyorum.Belediye başkanımıza da teşekkürler ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (6 yıl önce)
    malatya bu anlayıştan bu kültürden çok çok uzaklaştı arkadaşlar, fazla şey bekliyorsunuz, bina ve insan sayısı artıyor, sokaklara caddelere vs. malatya ile alakası olmayan isimler vs. veriliyor, azcık bir kültürel birikimi varsa onlar da hızla yok ediliyor. Örnek olarak sokakta gençleri çevirip sorsanız kaç tanesi isminin kimden geldiğini bilir?
    0
    0
    Yanıtla
  • ... kaç tanesi Emeksiz isminin kimden geldiğini .... olacaktı : )
    0
    0
    Yanıtla
  • eren (6 yıl önce)
    bu arada kuşadası belediyesi'nin şehit songül yakut parkı inşaatı da devam ediyor. malatya büyükşehir belediye başkanının artık değişmesi lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • eren (6 yıl önce)
    keşke malatya'nın da bir belediyesi olsaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • evro (6 yıl önce)
    şehidimize başkaları sahip çıkıyor cümlesi yanlış bence. o türkiyenin şehidi. ancak izmirden önce bunu malatya yapmalıydı.bu gerçekten çok üzücü. Ruhu şad olsun şehidimizin.Kalplerimizdesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Korkmaza.katiliyorum.sevmedikleri.insanlara.ya.gavur..yada.terorus.derler..yads.dinsiz.derler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert Korkmaz (6 yıl önce)
    Evet bu haberi malatyali siyasiler utanarak okusunlar. Malatyamizin yiğidi, sehidimize başka bir şehir sahip çıkıyor. Bu ayıp sizlerin utanin utanin. Hiç mi aklınıza gelmiyor. Yeri geldi mi gavur izmir dersiniz. Bizden daha düşünceliler. Ben utaniyorum şehidimden. Hakkını helal et şehidim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (6 yıl önce)
    Biz ancak Mısır'da terörist ilan edilenlerin hareketi "Rabia" adını parklara vermekle övünürüz. Ama Kendi öz Şehidimize sahip çıkmayız! İzmir'e milli duygularından dolayı teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Malatya belediyesi neredesin. Malatyalı Şehit Songül yarbay anısını yaşatacak sizden de bir uygulama bekliyoruz merakla.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (6 yıl önce)
    Duydunmu , Malatya büyükşehir belediyesi ......
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Töreni İzmir'e yaşayan çok sayıda Malatyalı hemşehrimizde izledi.Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Milletvekilimiz Veli Ağbaba Şehit Yarbay Songül Yakut'u anlatırken duygusal anlarda yaşandı.Belediye Başkanı Akpınar bundan sonrada teröre kurban giden şehitlerimizin anılarını yaşatmaya devam edeceklerini anlattı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Göktürk (6 yıl önce)
    Kendi insanımız ama başkaları sahip çıkıyor çok yazık!!! Allah mekanını cennet eylesin songül komutanım.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Sehit.songul.yarbaya.allahtan.rahmet.diliyorum Karsiyaka.belediye.baskanina.tesekkurler
    0
    0
    Yanıtla