SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ŞÖNİM Kuruldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:18:27
ŞÖNİM Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) kuruldu. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, ŞÖNİM'i tanıtmak ve birimler arasında koordinasyonu sağlamak için bir toplantı düzenlendi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Odabaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Naim Umay, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Nebi Tepe, İŞKUR ve baro yetkilileri katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, şiddet görenlere sosyal, psikolojik ve hukuksal destek verileceğini söyledi. Bozkurt, "ŞÖNİM, şiddet gören kadın için koruma kararı alacak, gerekirse başka ile naklettirecek. Şiddet gören kadın ve çocuğun yanı sıra şiddet uygulayana da psikolojik destek verecek. 'Aile Bütünlüğünün Korunması, Şiddeti Önleme Yasası' çerçevesinde kurulan ŞÖNİM için Malatya'da hazırlıklar tamamlandı, en kısa sürede birimimizi açacağız" dedi.

Bozkurt, merkezin çalışma esasları konusunda ise, şu bilgileri verdi: "Şiddet mağdurlarına yönelik sağlık kontrolü dışındaki tüm hizmetler, ŞÖNİM'de verilecek. Mağdurlar, sağlık raporlarının alınması ve tedavileri sürecinde sağlık kuruluşlarından öncelikli olarak yararlandırılacak. Mağdurun ifadesi, polis tarafından ŞÖNİM'de bulunan ifade alma odasında alınacak. İvedilikle koruma kararı alınması ve uygulanması sağlanacak. Tüm süreçlerin kolluk nezaretinde gerçekleştirilmesi, güvenlik önlemlerinin etkin bir şekilde takip edilmesi, gerekli durumlarda başka bir ile naklinin yapılması sağlanacak. Şiddet gören kadın ya da çocuk, meslek edindirme kurslarına yönlendirilecek."

ŞÖNİM'lerin şiddetin önlenmesi için 7/24 rehberlik ve danışmanlık hizmeti vereceğini ifade eden Bozkurt, “Şiddet gören kadın, ŞÖNİM'e geldiğinde 8 saat içinde durum değerlendirmesi yapılarak yöntemler belirlenerek, şiddet gören kadının hayata tutunması sağlanılacak” diye konuştu.

ŞÖNİM'in sadece Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü kapsamadığına dikkat çeken Bozkurt, "Valilik, belediye, emniyet, kaymakamlıklar, adliye, sivil toplum kuruluşları, jandarma, sağlık il müdürlüğü, barolar, İŞKUR, üniversiteler gibi birçok kurumun koordinasyon içinde çalışması gereklidir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız