SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sönmezoğlu'ndan Veda

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftülüğü'nden Kocaeli Müftülüğü'ne atanan Mehmet Sönmezoğlu, veda etti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, burada veda mesajını veren Müftü Sönmezoğlu, "Toplumu din konusunda bilgilendirirken, yaptığımız görevin sorumluluğu içinde hareket ediyoruz. Her türlü keyfi yorum ve anlayışlardan uzak kalarak dinin Kuran ve sünnet ışığında, anlamaya, anlatmaya ve uygulamaya çalışıyoruz" dedi.

Müftü Sönmezoğlu'nun Malatyalılara veda mesajı şöyle:

"Saygıdeğer Malatyalılar!

Güzel Malatya’mıza İl Müftüsü olarak hizmet ederken 11 Kasım 2009 tarih itibariyle Kocaeli İl Müftülüğüne atanmış bulunmaktayım.Öncelikle Cenab-ı Haktan yüce dinimiz, milletimiz, insanlık için daha güzel, daha hayırlı hizmetler yapmayı bizlere nasip etmesini diliyorum.

Bizler Diyanet işeri Başkanlığının belirlemiş olduğu yasalar çerçevesinde din hizmetlerini ifa ediyoruz. Bizim görevimiz dini konularda halkımızı doğru bilgilendirmek, aydınlatmaktır. Bu görevimizi toplumun ihtiyaç ve şartları doğrultusunda dinin temel kaynaklarından ilham alarak, aklın ve modern bilimin ışığında yapmaya çalışıyoruz.

Toplumu din konusunda bilgilendirirken yaptığımız görevin sorumluluğu içinde hareket ediyoruz. Her türlü keyfi yorum ve anlayışlardan uzak kalarak dinin Kuran ve sünnet ışığında, anlamaya, anlatmaya ve uygulamaya çalışıyoruz.

İslam’ın ana kaynağı Kuran ve sünnettir. İslam Dininde, din kimsenin tekelinde değildir. Özel bir ruhban sınıfı da yoktur. Bize kadar gelen fikri ve ameli tarihsel tecrübe dinin nasıl anlaşılması ve yorumlanması gerektiği konusunda bizleri yeterince aydınlatmaktadır. Bizler yaşadığımız zaman diliminde Kurandan aldığımız hakikati zamanın ruhuna uygun bir dil ve usulle anlatma gayretindeyiz. Bunun içinde değerli İlahiyat fakültesi Dekanı Sayın prof. Dr. Cem ZORLU ve öğretim üyelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, vakıf ve derneklerimizle, İmam Hatip Lisesi Müdür ve öğretmenleriyle, Eğitim camiasındaki Değerli Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenlerimizle, Emekli meslektaşlarımızla, hali hazırda görev yapan görevlerimle hep birlikte hareket etmeye gayret etmeye çalıştık.

İslam dini, iman ve ibadette içtenliği; toplumsal ilişkilerde ve hayatta ahlakı, üstün insani erdemleri geliştirmeyi esas alır. Bunun içindir ki teşkilatımızın mensupları görevlerini sadece yasal düzeyde yerine getirmekle yetinmeyip, temel ahlak ilkelerine de sımsıkı bağlı ve kendi yaşantılarıyla topluma örnek olmak mecburiyetindedirler. Topluma din ve üstün ahlak ilkeleri konusunda önderlik edebilmenin ve kurumun saygınlığını koruyabilmenin başka yolu yoktur.

Değerli Malatyalı Kardeşlerim!
Malatya’ya geldiğim günden beri Cenab-ı Hakkın rızasını kazanma doğrultusunda personelimle sizlere hizmet vermeye çalıştım. Hata ve kusurlarımız oldu ise Cenabı haktan af diliyor; sizlerden de müsamaha göstermenizi bekliyorum.

Cenab-ı Hakka hamdü senalar olsun ki Malatya’da kaldığım iki yıl boyunca siz değerli halkımızla beraber bir çok güzellikleri gerçekleştirme imkanımız oldu. Cami inşaatları hızla devam etti. Kuran Kurslarımız sevindirici bir konumdadır. Malatya’mızın güzide basını ile çok güzel bir iletişim içinde olduk. Tv’lerde programlar yaptık, gazetelerde Kutlu Doğum sayfaları, ramazan ayı sayfası hazırladık, yazılar yazdık böylece halkımıza güzide basınımızın aracılığıyla ulaşmaya çalıştık. Bu manada yerel ve ulusal basınımızda hep destek gördük; hepsine minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.

Malatya’da bulunduğumuz zaman diliminde Kamu Kurum ve kuruluşlarımızla, yerel yönetimle, sivil toplum örgütleriyle hep iletişim içinde olduk. Bir çoğu ile birlikte ortak konferanslar, paneller gerçekleştirdik. Türkiye’de ilklere imza attık. Bu programlar ile halkımız arasında birlik ve beraberliğin daha da pekişmesine katkıda bulunduk.

Her zaman halkımızın içinde olduk ve imkanımız ölçüsünde görevlilerimle beraber onların davetlerine icabet ettik, düğünlerine katıldık, taziyelerinde bulunduk. İl, ilçe köy ziyaretlerinde bulunarak halkımızın sıcaklığını ve samimiyetini hep yakınımda hissettim. Bana göre çok önemli olan bir hayırlı hizmeti de din görevlilerimiz ile başlatmış olduk. Aylık 121 hatim geleneğini başlattık ve temennim odur ki bu güzel gelenek ilelebet devam edecektir.

Sevgili Malatyalılar!
İnşallah 23 Aralık itibariyle ilimizde fiziken ayrılmış bulunacağım ancak ruhen, gönül olarak sizden ayrılmadığımı ve Kocaeli’nde de bir kardeşinizin, bir evinizin bulunduğunu bilmenizi isterim.

Değerli Malatyalılar!
Malatya’mızda gerçekleşen güzelliklerde hepinizin katkısı vardır. Değerli meslektaşlarım, Vekillerim, Belediye Başkanlarımın, Sivil Toplum Örgütlerimizin, basınımızın destek ve yardımları olmasaydı bu güzellikler gerçekleşemezdi.

Bundan dolayı hayırda yarışan, güzel hizmetlerin gerçekleşmesinde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyor, dualarınızı bekliyor ve haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Şayet benim de bir hakkım var ise ben de haklarımı helal ediyorum.

İnşallah 23 Aralıkta Kocaeli’nde göreve başlayacağım. Göreve başlamam sebebiyle çiçek gönderilmemesi, çiçek göndermek isteyenlerin eğitim amaçlı kullanılmak üzere İl müftülüğümüz hesabına bağışta bulunmaları temennisiyle bütün Malatyalıları saygı ve sevgiyle selamlıyor, bayrağı benden sonra devralan arkadaşıma ve personelime hizmetlerinde başarılar diliyorum. Allaha emanet olunuz."

Malatya Müftülüğü'ne İstanbul- Küçükçekmece Müftülüğü görevinden atanan Yusuf Gül'ün de bu hafta göreve başlaması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız