SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sonra Karar Vereceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:29:39
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, “Bonzai maddesi” ile ilgili olarak, “Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı olarak diğer bakanlıklarla beraber, 6 bakanlık katıldı, bir komisyon kuruldu. Komisyon şuanda çalışmalarını tamamladı. Zannediyorum, önümüzdeki hafta acil eylem planı Sayın Bakanımız tarafından kamuoyuna duyurulacak. Gerekli tedbirler alınıyor” dedi. 

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Malatya'ya gelerek bir dizi temaslarda bulunuyor. Müsteşar Prof. Dr. Gümüş, beraberindeki bakanlık bürokratları ile birlikte Vali Vasip Şahin’i ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Ziyarette konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, “Çalışmaları yerinde görmek, akabinde ise gerekli tedbirleri almak, iyileştirmek ve hızlı bir yol alabilmek vesilesiyle incelemeler ve toplantılar yapıyoruz. Öncesinde saha koordinasyonu birimimiz saha koordinatörlerini çalıştırarak bütün birimleri değerlendiriyor. Adeta başka bir gözle bütün hastanelerimizi, halk sağlığı kurumlarımızı ve bütün sağlık birimlerimiz denetleniyor. Daha sonra bütün bunlar bir brifing ve toplantı ile takdim ediliyor bütün ilgililerle birlikte. Akabinde de biz bakanlığa döner dönmez bütün tedbirleri alarak o ilde eksikliği suretle gidermek ve düzelterek sonuçlandırıyoruz. Sağlık, zaman zaman çok hızlı operasyon gerektiren bir alan. Ülkemizde de son 12 yılda yapılan çok ciddi revizyonlarla, iyileştirmelerle bugün çok iyi noktalara gelmiş bir sektör ama dinamik bir sektör. Sürekli tedbir almak ve iyileştirmek gerekiyor. Burada amaç, örneğin Malatya'da, ilçelerdeki hastaların büyük oranda ile gelmeden kendi bulundukları ilçelerde tedavi olmasını sağlamak ve Malatya'daki hastanın da başka bir ile gitmesine engel olmak. Biz bu düzeneği kurarsak vatandaşlarımız sağlık hizmetine bulundukları illerde ulaşır. Bütün gayretimiz, hedefimiz bu."

Malatya eski devlet hastanesi arazisinin TOKİ’ye devredilmeden hastanenin yeniden hizmete devam etmesi konusunda Malatya’da oluşan genel kanaat konusunda görüşü sorulan Prof. Dr. Eyüp Gümüş, “Malatya Devlet Hastanemiz 650 yatak kapasitesi ile güçlü bir hastane. Ama bunun yanında fizik tedavi, psikiyatri hastanesi, göğüs hastalıkları gibi kadın doğum ve çocuk gibi yine böyle üst düzey hastanelerimiz oluşacak. Bütün bunları değerlendirdikten sonra yatırımları biz yeniden masaya yatırıyoruz. Yine Malatya Askeri Hastane’nin Sağlık Bakanlığına devri söz konusu, Orayı da değerlendireceğiz. Yatırımları değerlendirten sonra hangi arazileri TOKİ’ye bırakacağımıza karar vereceğiz. Valimizin ve milletvekillerimizin de kanaatlerini alarak son değerlendirmeyi bakanlıkta yapacağız” şeklinde cevap verdi.

“BONZAİ İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER ALINIYOR”

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, son dönemde kamuoyunda tartışılan “Bonzai” maddesinin kullanımına yönelik olarak Sağlık Bakanlığının bu konudaki çalışmalarına ilişkin olarak ise şunları söyledi, “Şimdi bu tabii bizim olduğu kadar bütün ülkelerin de genel olarak sorunu. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı olarak diğer bakanlıklarla beraber, 6 bakanlık katıldı, bir komisyon kuruldu. Bunun içinde İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi diğer bakanlıkların olduğu bir komisyon şuanda çalışmalarını tamamladı. Zannediyorum, önümüzdeki hafta acil eylem planı Sayın Bakanımız tarafından kamuoyuna duyurulacak. Gerekli tedbirler alınıyor. Tabii burada en büyük tedbir İçişleri Bakanlığı'na düşüyor. Biz de gençlerimizi koruma açısından her türlü altyapıyı çeşitli birimlerimizde oluşturduk ama öncelikle ulaşıma engel olmak gerekiyor. Bu konuda da önümüzdeki hafta gerekli açıklamalar yapılacak."

Vali Şahin de, “İki açıdan mutluyuz, bir Sağlık Bakanlığımızı burada, yerinde inceleme de görmekten ve bizim sağlık hizmetlerimizin kalitesine katkısından dolayı mutluyuz. İkincisi de bir hemşehrimizin Sağlık Bakanlığı müsteşarlığı görevine getirilmesi ve akabinde ilk ziyaretlerinden birini Malatya’ya yapması bizim için diğer bir mutluluk sebebi. İnşallah buradaki çalışmalarımızda verimli bir netice alınır. Ülkemizin, ilimizin sağlık hizmetlerinin kalitesine katkıda bulunulur. Buna yürekten inanıyorum. Onun ötesinde sağlık alt yapısında Malatya’mız son yılarda epeyce hizmet aldı ama halen bir takım eksikliklerimiz var. Belki onları da yerinde görerek daha hızlı ve daha rasyonel bir şekilde eksiklikleri biran önce tamamlama imkanı bulmuş oluruz" dedi.

Ziyarete, AKP Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın ile birlikte Sağlık Bakanlığı üst düzey yöneticileri de katıldı.

DARENDE'YE GİTTİ..

 Aslen Darendeli olan ve son yapılan atamalar ile Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı görevini üstlenen Prof. Dr Eyüp Gümüş memleketi Darende'yi de ziyaret etti. 

Ziyaretlerinde bir konuşma yapan Müsteşar Prof Dr. Eyüp Gümüş “Bugün memleketim Darende'de bulunmaktan çok mutluyum. Tabii bizler görevimiz hasebiyle sağlık hizmetlerini insanlarımız için çok daha rahat, konforlu hale getirmeye çalışıyoruz, yine Darende'miz ülkemizin önemli merkezlerinden burada da güzel bir hastanemiz var buradaki yetkililerin de bizlerden mutlaka istekleri olacaktır. Bunları yerine getirmek bizlerin boynunun borcu. Darende'deki bir hastamızın çok üst düzey durumlar dışında Malatya'ya gitmemesi lazım. Eskiden bir köyden vatandaşımız hastanelere ulaşamadan hayatını kaybederken bugün gerek fiziki gerek personel alt yapılarımızla Darende'miz de de ciddi ameliyatlar, müdahaleler yapılmakta olduğunu görüyoruz. Tabii ki bu da ülkemizin gücünü ve zenginliğini gösteriyor. İlçemizde varsa eksiklik gerek cihaz gerek personel gerek ilave tesis yönünden onları değerlendireceğiz ve yapılması gerekeni yapacağız. Bunun yanında Malatya'mızda da bugün görüşmelerimiz olacak. Malatya genelindeki sağlık yatırımlarımızı da planlıyoruz, askeri hastaneyi alarak Sağlık Bakanlığı bünyesine katacağız, orada da bir planlama yapacağız. Bu vesileyle herkese sağlıklı günler diliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız