SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sonra Operasyona..

A- A+ PAYLAŞ

Şehit aileleri, gaziler ve aileleri, bölücü terör örgütüne karşı sürdürülen hava operasyonlarının gerçekleştirildiği en önemli merkezlerden biri olan Malatya Erhaç Hava Üssü'nde ağırlandılar. Olayın ilginç yönü, gündüz şehit ve gazi çocuklarının kokpitlerine bindirildiği Fantom avcı bombardıman uçaklarının, aynı gece Kuzey Irak'taki bölücü terör örgütü hedeflerine saldırı yapmasıydı.

Üs'te düzenlenen etkinlikle ilgili olarak şu bilgi verildi:

"Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı, devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan göğsünü siper eden şehit aileleri, gazi aileleri ile birlikte hava kuvvetlerinin en güzide birliklerinden biri olan 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından ağırlandı.

23 Temmuz 2008 tarihinde saat 17:00'de başlayan etkinliğe, 150 şehit ve gazi ailesi ile birlikte 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın eşi Ayşe Iğsız da katıldı

Şehir merkezinden otobüslerle üsse götürülen şehit ve gazi aileleri üs komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kazım Öndül ve eşi Şükran Öndül tarafından karşılandı.

Karargahta verilen brifingin ardından filolar gezildi. Açılan silah sergisinde Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan ve şer yuvalarını yerle bir eden modern silah ve mühimmat tanıtıldı. Bir uçağın pilot kabinine de (kokpit) giren şehit aileleri ve gazilerimiz heyecanlarını gizleyemedi.

Ailelere uçakların kalkış ve iniş gösterisinin ardından helikopterle arama ve kurtarma faaliyeti izletildi.

Ayrıca, pilotların uçak eğitimi yapabildikleri uçuş simülatörüne de alınan şehit ve gazi yakınları pilotların yaşadığı heyecanın aynısını yaşama ve görme imkanı buldular.

Son olarak narkotik ve genel maksat köpeklerinin kullanılmasıyla ilgili gösterinin ardından Malatya'nın gurur kaynağı olan Ampute futbol takımı ile 7'nci ana Jet Üs Komutanlığında görevli pilotlardan oluşan karma takım bir gösteri maçı yaptı.

Önce Vatan Derneği Başkanı Ahmet Keskinkılıç, faaliyetin bitimini müteakip şehit ve gazi aileleri adına, kendilerine unutulmaz bir gün yaşatan Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kazım Öndül'e teşekkür ederek bir şükran plaketi sundu.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız