SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sonra ''Söyleyeceklerim Var'' Dedi Ve..

A- A+ PAYLAŞ

Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende "ilk kez" konuşmayan rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, daha sonra gerçekleştirilen Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) bünyesindeki bazı ünitelerin açılış töreninde "Benim de söyleyeceklerim var.." diyerek konuştu.

Tıp Bayramı töreninin ardından; TÖTM'nin yeni Acil ve Yoğun Bakım Servisleri ile İdari Bölüm'ün açılışı gerçekleştirildi. Tıp bayramı töreninde arkadaşlarının konuştuğunu, ancak kendisinin de söyleyeceklerinin olduğunu belirten Rektör Prof.Dr. Hilmioğlu, Tıp Merkezinin yapımına başlanmasının üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen, henüz bitirilemediğini, kadro konusunun halledilemediğini söyledi.

Hilmioğlu, “Üniversitenin 3300 akademik ve idari personelinin üçte biri asgari ücretle ve sözleşmeli çalışıyor. Bu durumda başta çalışma huzuru olmak üzere çeşitli sıkıntılar yaratıyor.

İnönü Üniversitesi de yurtdışı makale sayısında ülkemizde önde gelen üniversiteler arasında yer alıyor. Bu rakamlar önümüzdeki gülerde açıklanacak.

İki temel sorunumuz var bunlardan birincisi Kadro Yasası çıkmamıştır. Türkiye’de sadece 2 üniversitenin kadro yasası yoktur. Bunlardan biri Bilecik Osmangazi Üniversitesi ile Malatya İnönü Üniversitesidir.

İkinci büyük sorunumuz ise Tıp Fakültesinin temel atılmasının üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen henüz bitirilememiştir. Şu an yüzde 95 civarında ancak bitirilebilmiştir. Bunun değerlendirmesini sizler yapın. Gerek kadro sorunu gerekse de tam olarak bitirilememesi hizmetlerin kalitesini de etkiliyor.

Ayrıca, Tıp Merkezi inşaatı için 2005 yılında verilen 5 trilyon TL (5 milyon YTL) olan ödenek 2006 yılında 10 milyar TL (10 bin YTL)'ye düşmüştür. Yani neredeyse bir personelin yıllık maaşından daha düşük bir rakama, ödeneğimizi sıfırladılar. Döner sermayeden karşılayın diyorlar ama döner sermayenin kaynaklarını da kestiler. Döner sermayemizin gelirlerinde son iki yılda yüzde 50 azalma oldu. Devlet üniversitelerine üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Öte taraftan özel sağlık kuruluşlarına teşvik adı altında vatandaştan toplanan paraları akıtıyorlar.

Yani vatandaşın parasını özel sağlık kuruluşlarına akıtıyorlar. Bu durum da halkın sağlığı ve öğrencilere verilen eğitim kalitesini olumsuz olarak etkiliyor.”dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 2004 yılında 165 bin olan bakılan hasta sayısının 2005 yılında 212 bine yükseldiğini kaydeden Prof. Dr. Hilmioğlu, geçtiğimiz yıl Turgut Özal Tıp Merkezi'nin 12 bin ameliyatla Türkiye'de en fazla ameliyat yapılan 10 merkezden birisi olduğunu ifade etti.

Hilmioğlu, 175 milyon dolarlık bir yatırım olan Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Hilmioğlu, İnönü Üniversitesi'nin kadro sorununu bir an önce çözümlenmesi gerektiğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız