SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Sonsuz Miktarda Hammadde Var''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi, Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Önal, Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nde çimento hammaddesinin bol miktarda bulunduğunu, buraya Çimento Fabrikası kurulup, bu madenin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Önal, Hekimhan İlçesi'nde sonsuz çimento ham maddesi olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Önal, "Ben Hekimhan bölgesinde birçok araştırma yaptım. Hekimhan tarafında sonsuz miktarda çimento ham maddesi var" dedi.

Zenginlere duyuru yaptığını, kendilerine çok verimli bir kazanç sunduğunu dile getiren Doç. Dr. Önal, "Malatya'nın kuzeyinde, Hekimhan tarafında bir çimento fabrikası kurulsun. Kuracak müteşebbise yardımcı olurum. Hem hammadde değerlendirilir, hem iş ve aş kapısı açılır, ekonomik katkı olur" şeklinde konuştu.

Hekimhan İlçesi Kurşunlu yolu üzerinde kireç taşı ve kil bulunduğunu söyleyen Önal, "Kireç taşı ve kil çimentonun hammaddesidir. Bunları pişirildiğinizde çimento elde edilir. Hekimhan'da büyük bir rezerve var. Bunun değerlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Sözü edilen ilçede, 'yağ var, un var, şeker var, helva yapılmıyor' örneğini veren Mehmet Önal, bu konuda müteşebbisleri yatırıma davet etti.

Önal, Elazığ'dan örnek vererek, "Elazığ'da 20 yıl sonra çimento ham maddesi bitti. 40 kilometre uzaktan taşınıyor. Halbuki Malatya'da sonsuz denebilecek kadar ham madde var" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız