SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sonuç Bildirgesi Yayınlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:50:43
Sonuç Bildirgesi Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Platformu Sonuç Bildirgesinde, Malatya’nın sosyokültürel ve sosyoekonomik gelişmişlik bakımından ülkenin ilk 10 şehrinden biri haline gelmesi ve aklın, aşkın ve barışın şehri olarak tanınan bir medeniyet şehrine dönüşmesi için çaba harcayan etkin bir platform olmak” diye belirlendi. 

BİLSAM tarafından yapılan açıklamada, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği’nin (BİLSAM) yürütücülüğü ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) ev sahipliğinde Ramada Otelde gerçekleştirildiği duyuruldu.

Malatya Platformu’nun ilk toplantısı hakkında şöyle denildi:

“Sivil toplum, özel sektör ve kamu kuruluşlarından yaklaşık 60 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı onursal başkan Malatya Valisi Vasip Şahin'in açılış konuşmasıyla başladı. Divan, Ahmet Turan Koçer, Necip Cengil, Semine Dengeşik ve Sinan Cavlak'tan oluştu. Ahmet Turan Koçer'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Toplantıda Malatya Platformu'nun tüzüğü de tartışmaya açılarak karara bağlandı. Tüzüğe göre platformun amacı; “Katılımcılar arasında işbirliği ve tanışıklığı artırmak ve sürdürmek; çözüme dönük fikri üretkenliği teşvik edecek ortamlar oluşturmak; ilimizin sorunlarının belirlenmesine ve bu sorunların çözümüne katkı sağlamak; ilimiz ve bölgemizle ilgili vizyon geliştirilmesine, ortak amaç ve hedeflerin belirlenmesine yardımcı olmak; ilimiz hakkında alınan önemli kararları görüşmek hazırlanan rapor, plan ve projeleri tartışmak ve bunlara yönelik önerilerde bulunmak; şehrimizin ve insanımızın gelişimine yönelik projeler geliştirmek ve önermek” olarak belirlendi.

Platformun vizyonu ise “Sağladığı özgür tartışma ortamı, formatı ve şehrin sosyal dokusunun tamamını temsilden aldığı güçle Malatya'nın sosyokültürel ve sosyoekonomik gelişmişlik bakımından ülkenin ilk 10 şehrinden biri haline gelmesi ve aklın, aşkın ve barışın şehri olarak tanınan bir medeniyet şehrine dönüşmesi için çaba harcayan etkin bir platform olmak...” olmak olarak tespit edildi.

Malatya Platformunun ilkeleri ise aşağıdaki esaslardan oluştu.

Özgür tartışma ortamı ve kürsü özgürlüğü esas olacaktır.

Düşüncenin, önerinin ve sözün birinci derecede kıymeti ve saygınlığı olacaktır.

Farklılık ve çeşitlilik, zenginlik ve meydana getirici etkileşimin kaynağı olarak görülecektir.

Platformda rahatsız edici de olsa, hakaret içermemek, kırıcı olmamak ve kişisel hesaplaşmalara girmemek şartıyla ilimizin, bölgemizin, ülkemizin ve insanımızın hayrına olduğuna inanılan her türlü görüş ve düşünce özgürce ifade edilecektir. Katılımcılardan toplantı ve müzakere sistematiğine kesin uyum istenecektir. Platformda herkes eşit şekilde temsil ve söz hakkına sahiptir.

Kurumlar birinci dereceden sorumlu tarafından temsil edilecek ve toplantılara her kurumdan bir kişinin katılımı esas alınacaktır.

Toplantılarda ortaya atılan kişisel görüş ve düşüncelerin hukuki ve yasal sorumluluğu sahibine ait olacaktır.

Platformun sonuç bildirisinde yer alan karar ve görüşler hiçbir kişi ve kurum üzerinde bağlayıcı olmayıp tavsiye niteliği taşıyacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız