SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sonuç Odaklı Çalışmalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:12:30
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi personeline yönelik “TSEN ISO 9001 2008 Kalite Yönetim Sistemi” hizmet içi bilgilendirme eğitimi yapıldı. Bilgilendirme eğitimine katılan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Belediye hizmetlerini yaparken, belirlediğimiz standartlar ölçüsünde vatandaşa hizmet verme gibi bir sorumluluğumuz var” dedi.

Battalgazi Belediyesi personeline yönelik “TSEN ISO 9001 2008 Kalite Yönetim Sistemi” hizmet içi bilgilendirme eğitimi, Battalgazi Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Hizmet içi bilgilendirme eğitimine, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve belediye çalışanları katıldı. Hizmet içi bilgilendirme eğitiminin açılış konuşmasını yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kalite standartlarının önemine dikkat çekerek, “ISO-9000 kalite belgesi ile ilgili Malatya’nın tanışması kamu kuruluşları bazında ilk bizimle olmuştur. 2000 yılında kamu kuruluşlarında Türkiye’de TSE İSO 9000 kalite belgesi ilk alan kamu kuruluşu Malatya İş Kur Müdürlüğü’dür. Biz bunu başlattığımızda bu kalite belgesini almak oldukça zordu. Biliyorsunuz eskiden sürücü belgesi almak oldukça zordu. O dönemlerde kalite hizmet belgesi almakta oldukça zordu. Biz buna başladığımızda bir kamu kuruluşu olarak bu işe niye soyundunuz? Bunun altından kalkamazsınız diye oldukça eleştiri almıştık. Türkiye’de İş Kurumları arasında ISO 9000 Kalite hizmet belgesi alan kurum Malatya İş Kurumu’dur. Malatya da ise tüm kamu kuruluşları arasında bu belgeyi alan İş Kurumu’dur. Hadise bu. Demek ki bizler çalışırsak, başarı elde edebiliriz. Ama çalışırken kendi işimizi iyi öğrenmemiz lazım. Türk Standartları Enstitüsü adı üstünde standartları belirleyen bir kuruluştur. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde kamu kuruluşları ve özel sektörün bir standardı oluşturulmuş. Yani bu standartlara uygun hizmet verme yönteminin usul ve esaslarına da ISO 9000 Kalite Sistemi diyoruz. Buna bir anlamda müşteri memnuniyeti de diyebiliriz. Bizlerde belediye hizmetlerini yaparken, belirlediğimiz standartlar ölçüsünde vatandaşa hizmet verme gibi bir sorumluluğumuz var. Vatandaşa hizmet verirken, belirlediğimiz standartlarda değiştirmemiz gereken kısımlara da revizyon diyoruz. Bunun için vatandaşların görüşlerine sık sık başvuracağız. Bunu yapmadığınız zamanda gelişmeyi ve değişimi gerçekleştiremezsiniz. Hizmetleriniz klasik olur. Olduğunuz yerde sayarsınız. Türkiye’deki açmazımız budur. İnsanlarımızın algı problemleri var. Kişi iş başında belli olur. Sizler yaptığınız işlerle mükellefsiniz. Bizler sonuç odaklı çalışmak zorundayız. Bahanelerle iş yapmamak, yeteneksizliğin ta kendisidir. Her bahane yeteneksizliğin bir göstergesidir” dedi.

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşmanın ardından Battalgazi Belediyesi Kalite Uzmanı Çağatay Demirel ve Ayşe Boztaş tarafından “TSEN ISO 9001 2008 Kalite Yönetim Sistemi” hakkında bilgilendirme yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız