SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sonuç Tıp Bayramı'nda Açıklanacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:16:19
Sonuç Tıp Bayramı'nda Açıklanacak
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenecek "Her hastalık bir hikayedir" konulu yarışmaya başvurularda son günün 1 Şubat olduğu duyuruldu. 
 
Fakülte tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada ;  "Tıp alanında öğrenilmesi gereken yoğun bir bilgi vardır. Bu bilgilerin kalıcılığını nasıl sağlarız? Öğrenilen bilginin yarısının ilk bir saat içinde, yüzde 80'nin de gün sonunda unutulduğunu bilmekteyiz. İşte kalıcı bir öğrenimi sağlamak amacıyla yıllardır değişik alanlarda kullanılan, duygu ve yaşantıyı anlatan hikayenin gücünü kullanmak istedik. Bu sayede öğrenimin keyifli olması ve toplumsal değerlerin öğrenilmesini de hedefledik. İşte bu gayeyle yola çıkıp İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak "Her Hastalık bir hikayedir" yarışması düzenledik. Yarışmaya her meslekten ve her yaştan kişiler katılabilmektedir. Yazılan hikayelerin,  ww.herhastalikbirhikayedir.com adresinden gönderilmesi gerekmektedir. Son başvuru tarihi 1 Şubat 2012 tarihidir. Yarışma yediden yetmişe haklımızın ilgisini çekmiş durumdadır. Şu anda en yaşlı katılımcı 77, en genç katılımcı 10 yaşındadır. Hikayelerin geldiği yerler incelendiğinde yurdun dört bir yanından hikayeler gönderilmektedir. Örneğin, en doğudaki Iğdır, en güneydeki Anamur, batıdan Keşan'dan hikaye gönderilmiştir. Katılımcılar arasında hem profesörler hem öğrenciler vardır. Kısacası bu yarışma toplumla tıp fakültesi arasında sıcak bir kucaklaşma sağlamıştır. Toplumda yarışmaya duyulan ilgi bizleri daha da motive etmektedir." ifadelerini yer verildi. 
 
Sonuçların Tıp Bayramı'na denk gelmesi nedeni ile 14 Mart 2012 tarihinde açıklanacağı belirtilirken, birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL ödül verilecek. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız