SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sonuna Kadar Yanındayız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:47:59
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri, Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Ömer Faruk Öz; yeni atanan KKTC’nin Ankara Büyükelçisi, Fazıl Can Korkut’u kabul etti.

“Değerli Büyükelçimiz Fazıl Can Korkut Bey, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’in Ankara Büyükelçisi olarak geçtiğimiz ay göreve başladı,  kendisine hoş geldiniz diyoruz” diyerek söze başlayan Öz, “Kendisinden önceki Büyükelçimiz ile Kıbrıs Dostluk Grubu Başkanı olarak çok yakın çalışma imkânlarımız oldu. İnanıyorum ki; sizin de geçmiş tecrübelerinizle iki kardeş ülke arasında, özellikle meclislerimiz arasındaki ilişkilerin artarak en iyi şekilde devam edeceği noktasında hiç şüphem yok. Kıbrıs bizim için vaz geçilmez bir davadır. Kıbrıs davası milli bir davadır. Geçmişten bugüne kadar iktidara gelmiş tüm hükümetler de bu konuya siyasi polemiklerin dışında milli bir dava olarak bakmışlardır. Özellikle AK Parti hükümetleri döneminde daha farklı pozitif ayrımcılıklarla, özellikle yatırımların ve hizmetlerin gelmesi noktasında çok önemli atılımlar gerçekleşmiştir” dedi.  

Altyapı çalışmaları, karayolları alanında, turizm alanındaki yatırımlarda, eğitim alanında birçok alanda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin son 12 yılda yapmış olduğu hizmetlerin artarak devam ettiğini ve bundan sonrada artarak devam edeceğini belirten Öz, “Özellikle Kuzey Kıbrıs’ın en büyük problemi olan içme suyu ve sulama suyunda kullanılmak üzere, içme suyu projemiz de hamdolsun sona geldi. Bir milyar lirayı aşan bir bedelle yapılan bir proje. Dünyada ilk bir proje, denizin altından Kuzey Kıbrıs’a yılda 70 milyon metreküp civarında suyu götürmüş olacağız. Ekonomik yaşam ve tarımsal üretim noktasında da Kıbrıs’a çok katkıları olacak. Zaman içerisinde Rum Kesiminin de bu içme suyundan talepleri mutlaka olacaktır. Biz bu suyun adada kalıcı barışın gelmesi noktasında da önemli bir etken olacağını düşünüyoruz. Biz hep çözümden anlaşmadan yana olduk. Yine AK Parti döneminde Annan Planının gerçekleşmesi noktasında yapıcı yaklaşımla referanduma gidildi. Oradaki Türk kardeşlerimiz büyük çoğunlukla evet dedi plana, ama Rum tarafı da büyük çoğunlukla hayır dedi. Dolayısıyla uluslararası diplomaside de Türk tarafının ne kadar haklı olduğu, ne kadar uzlaşmadan ve kalıcı politikadan yana olduğu ortaya çıktı.  AB üyelik sürecinde hep önümüze uzlaşmaz bir tutum takınıldığı iddiasıyla Kıbrıs getirildi, ama biz bundan kaçmadık. Artık bu referandumdan sonra Kıbrıs konusunda uzlaşmaz bir tavır takındığımız hususunu önümüze getiremiyorlar. Biz Kıbrıs Türk halkının sonuna kadar yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Burada iki toplumlu iki devletli olacak şekilde kalıcı barışın destekçisiyiz” dedi. 

Rum kesiminin adada tek taraflı olarak doğalgaz araması yapması ve Türkiye’nin tepkisi neticesinde Rumların tek taraflı olarak masadan kalkmasına da değinen Öz, “Şimdi birde paylaşılamayan Kıbrıs’ın doğal kaynakları var. Rum tarafı şimdi orada tek taraflı olarak doğalgaz ve petrol aramalarına başladı. Bizde ona mütekabiliyet olarak, yapılan anlaşmalar ve protokoller çerçevesinde orada bizde aynı şekilde faaliyetlere başladık. Bizim burada kesinlikle bir dayatmamız söz konusu değil. İki taraf da adanın doğal kaynakları üzerinde eşit hakka sahip. Ama Rum tarafının, oradaki kaynaklar Rum kesimine aittir diye bir dayatması olursa, Türkiye Cumhuriyeti ve AK Parti hükümeti buna kesinlikle müsaade etmeyecektir. Bu konuda da Kıbrıs Türk halkının sonuna kadar yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi. 

Kıbrıs’ın uluslararası alanda tanınması hususunda ise Öz, “umarız ve dileriz ki; Büyükelçimiz bundan sonra Avrupa’da da, Amerika’da da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsil edecek Büyükelçi olarak görev yapar. Şimdi tanıma noktasında sıkıntı çıkarıyorlar ama gelecekte Türk tarafının haklı tutumu neticesinde dünyanın her tarafında Kuzey Kıbrıs Türk Büyükelçiliklerinde Kuzey Kıbrıs’ın bayrağı dalgalanacaktır diyorum ve Sayın Büyükelçimize ülkenize, çünkü kendilerinin de ülkesi; hoş geldiniz diyorum. Nazik ziyareti için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

KKTC’nin yeni atanan Ankara Büyükelçi Fazıl Can Korkut ise; Türkiye-KKTC Dostluk Grubu Başkanı olarak kabul ettiği ve vakit ayırdığı için Öz’e teşekkür ederken, TBMM çatısı altında olmaktan onur duyduğunu ifade etti. Korkut konuşmasının devamında “iki ülke arasındaki yakın işbirliği var. Ortak çabamız da bu işbirliğini ileri götürmektir” dedi. 

Karşılıklı hediye teatisinin olduğu görüşme de Öz, konuğuna kayısı ikramında bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız