SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sonunda Patladılar!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Kulübü'nde teknik direktör Metin Yıldız, kaptan Taner Demirbaş, 2.kaptan Atilla Birlik ile futbolcular Mehmet Budak, Mehmet Deliorman ve Serdar Samatyalı, basın toplantısı düzenledi. Bu arada, basın toplantısı sırasında basın mensuplarına dağıtılan ve takım adına hazırlandığı belirtilen yazılı bir metinde, Malatyaspor'da Haşim Karadağ ve 4 günlük başkan Şevket Küçükaslan döneminde yaşananlarla ilgili çok ilginç değerlendirmeler, suçlamalar yapılıp sorular yöneltildi.

ORTAK BASIN TOPLANTISI..
Teknik Direktör Metin Yıldız, 5 aydır para almadan görev yaptıklarını hatırlatıp, "Son olarak yönetim tarafından dün akşama kadar ödeme yapılacağı söylenmişti. Yine sözde durulmadı. Dolayısıyla asılsız vaadler üzerine kurulan Haşim Karadağ yönetiminin devamı olan bu yönetimin süresi bizim için dolmuştur"şeklinde konuştu.

"Görevimin başındayım. Ben hiçbir zaman bırakıp kaçmadım. 5 aydır da fedakarlıkla işimizi yapıyoruz. Altay maçına da gideceğiz. Ancak şunu vurgulamak istiyorum. Bu takımın büyük tehlikelerle karşı karşıyadır"diyen Yıldız, "Bizler Malatyaspor'un itibarını yukarı çıkarmak için çaba gösteriyoruz. Bir yandan da bunu aşağı çekmek isteyenler var. Ben yanlış yapmaya gelmedim, işimi yapmaya geldim. Ancak yönetim bize verdiği sözleri yerine getirmedi. Altay maçına gideceğiz, sonrasında ne gelişmeler olur bilemem"şeklinde konuştu.

Yıldız, bazı yöneticilerin çeşitli ortamlarda, takıma ödeme yapacaklarını, ancak kendisinden rahatsız olduklarını söylediklerinin de kendisine ulaştığını belirterek, "Bu yöneticiler bugün gelsin futbolcunun parasını ödesinler ben bugün görevi bırakıyorum. Ve hiçbir şekilde 5 kuruş talep etmeden çekip gideceğim. Ben burada söz veriyorum. Benim için verdiğim sözün önemi büyüktür. Ağzımdan çıkan her sözün arkasındayım. Ben bugüne kadar sözümle ayakta durdum. Hiçbir zaman da sözümden dönmedim. Sorun Metin Yıldız'mış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Buna bir kısım basın da bilerek ya da bilmeyerek alet oluyor. Biz Haşim Karadağ yönetiminin devamı olan bir yönetimle çalışmayacağımızı söylemiştik."dedi.

Kaptan Taner Demirbaş ise, "Bizler bu zamana kadar iyi duruş sergiledik. İki hafta öncesine kadar liderdik. Kendi sahamızda mağlup olduk diye hak etmediğimiz sözler işittik. Mağlubiyet dünyanın sonu değil. Üstelik 2 hafta önce liderdik. Ancak bizlere verilen sözler tutulmadı. Maddi anlamda çok sıkıntıya girdik. Bu kenetlenmiş futbolcu ve teknik heyet topluluğunu kimse bölmeye çalışmasın"dedi.

Takımın 2.kaptanı Atilla Birlik ise, "Tek sorunumuz yönetimin ortada olmaması ve paramızı alamamızdır. İyi bir takımız ki, 5 aydır tek kuruş almamamıza rağmen, Mardin ve Elazığsporlu futbolcular gibi şehri terketmedik"şeklinde konuştu.

Futbolcu Mehmet Budak ise, Cumartesi günü Altay maçına çıkıp onurları ile oynayacaklarını belirterek, "Hocamızın yanındayız. Zaten Metin hocamız duygulamızı ifade etti"dedi.

Ahmet Yıldırım da, Malatyaspor'un içinde bulunduğu kaos ortamında vali ve belediye başkanına büyük görevler düştüğünü dile getirip, daha sonda şunları belirtti: "Biz Altay maçına çıkacağız, ancak böyle sorunlar sürdüğü müddetçe nereye kadar gideceğiz bilemiyorum."

Son olarak konuşan Serdar Samatyalı da, Altay maçına şeref ve onurları için çıkacaklarını aktarıp, bu takıma sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

VE "ZEHİR ZEMBEREK" METİN..
Basın toplantısında basın mensuplarına dağıtılan yazılı metinde de şu ifadeler ve sorular yeraldı:

"Yeni başkanımızın Giresunspor maçı sonrası yapmış olduğu talihsiz açıklamaları sonucunda biz teknik heyet ve futbol takımı adına Giresunspor camiasından özür dileriz.

Maç sonu kendisini tesislere davet ederek hiç tanımadığı ve tanışmadığı halde hakaret ettiği, iftira attığı, aşağıladığı ancak başkanlığını yapacağı futbolcularıyla tanışmasını istedik. Burada bizlerden özür dileyerek sözlerine başladı ve Çarşamba günü akşamına kadar futbolcuların bütün alacaklarını vereceğini söyleyerek süre istedi. Biz de daha önce binlerce kez verilen vaadlere inandığımız gibi buna da inanarak futbolcularımız için bekledik. Artık şimdi asılsız vaadler üzerine kurulan yönetimlerin süresi bizim için dolmuştur. Bundan sonrasını siz değerli basının ve kamuoyunun yüksek vicdanlarına bırakıyoruz.

Çok daha fazla söze gerek duymadan aşağıdaki soruların muhataplarına sesleniyoruz:

1-Güzide bir camianın ve futbol takımının çiçeği burnundaki bir başkanı daha takımıyla bile tanışmadan mikrofonlara yapacağı ilk konuşma bu mu olmalıydı?

2-Kendi üslubuyla övdüğü (!) bu takım, bir amatör takımın bile imkanlarını kıskanacak şartlara rağmen, bu puanları toplamasaydı yine başkanlığa adaylığını koyacak mıydı?

3-Bu takım sabotajcı, terbiyesiz ve mikrop ise bunları ispata, aksi halde “müfteri” ilan ederek şunu soruyoruz: Sizin de içinde bulunduğunuz yönetimin bu takım üzerindeki sorumluluklarını 5 aydır yerine getirmemiş olması sizce nedir? Maç sonrasındaki üslubunuzla bizi aydınlatır mısınız?

4-Bu kadronun Malatyaspor camiasına kazandırılmasını sağlayan hangi yönetim? Futbolculara bir sorun bakalım muhatapları hangi yöneticilerdi? Yoksa onların görevlerini de mi bizler yaptık? Yoksa bütün bunlar olurken yöneticilerimiz kongrelerle günlerini ve gündemi meşgul mu ediyorlardı?

5-Bu takım kampta yapmış olduğu turnuvalarda elde ettiği gelirlerle kendi kamplarını yapmadı mı? Şu ana kadar yapmış olduğu maçların yayın, İDDİA, sattığınız futbolcular ve diğer gelirleriyle sizin de görevde olmanıza rağmen bu takımın gelirlerine koyduğunuz temlik paralarınızı ve diğer borçlarınızı ödemedi mi? Ve hala ödemeye devam etmiyor mu? Defalarca sözler vermenize rağmen bu gelirlerden hiç kadarını takımınıza aktarmadınız mı?

6-Milli takıma giden oyuncuların harcırahlarını, yöneticisiz deplasmanlara giden ve oralarda yapılan harcamaları, yenilen yemekleri gelmeyen yöneticileriniz mi verdi? Sakatlanan oyuncularınızın ilaç, MR, röntgen ve sağlık giderlerini nasıl ödediklerini biliyor musunuz? Lisans çıkarabilmek için çalışanlarınızın telefonlarını satarak harcırah ödediklerini biliyor musunuz? Daha hangi birilerini sayalım istiyorsunuz?

7-Deplasmanlarda ‘Paranız yoksa para verelim’ tezahüratları altında mücadele eden oyuncularımız sağladığınız tüm olumsuz şartlara rağmen bu puanları topladığı ve taraftarını heyecanlandırdığı için onları takdir etmek sizleri çok mu incitir? Çok mu sinirlendirir? Yoksa taraftara şikayet mi edersiniz?

8-Beş aydır kamplarda, antrenmanlarda ve maçlarda bu takımınızı hiç mi merak etmediniz? Aslında çok merak ettiniz de bir sakatlık veya bir ihtiyaç olur da yöneticilik yapmak zorunda kalırız diye mi düşündünüz? Televizyon kanalları ve kameralar yolunuzu çevirdi de ondan mı beş aydır hiç uğrayamadınız?

9-Yöneticilerimizin üstün gayretleri sonucu kulübe ve tesislere haciz kamyonları geldiğinde saygıdeğer avukatları neredeydiler? Yine bu hakaret ettikleri futbolcu topluluğu hacizleri kaldırmak ve kendilerini temsil eden yöneticilerinin ulusal kamuoyunda mahçup olmamaları için ceplerinden para verecek kadar onurlu değiller mi? Örneklerini daha da çoğaltabileceğimiz buna benzer davranışları için Malatyaspor futbol takımı oyuncularıyla utanç mı yoksa kıvanç mı duyacaksınız?

10-Daha sayamayacağımız buna benzer birçok olayı herhangi bir yazılı veya görsel basına mı anlattık? Ulusal medyaya veya birilerine şikayet mi ettik? Sözler verilip de tutulmadı diye onlara hakaret mi ettik? Görevde olmanıza rağmen maçlarımıza gizli geldiniz diye saygısızlık mı ettik? Bunları bahane ederek antrenmanlara mı çıkmadık? Şehri mi terk ettik? Sizlere ne gibi bir kötülük veya yanlışlık yaptık? Açıklar mısınız?

Başta sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve Malatya kamuoyu olmak üzere tüm Malatyaspor taraftarına sesleniyoruz. Yönetmeleri için seçtiğiniz ve bizleri mecbur bıraktığınız Malatyasporumuz iyi yönetilmiyor ve hatta felakete sürükleniyor. Biz sizi uyardık demek istemiyoruz.

Kamuoyuna duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız