SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sonunda Reddettiler

0
Güncellendi - 2016-01-13 18:35:47
Sonunda Reddettiler
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı. Firmaların GES kurması ve eski TPAO alanı imar değişikliği talebi reddedildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, aylardır meclise gelen ve her seferinde ertelenen Akçadağ ve Darende ilçesindeki bazı parsellere güneş enerjisi santrali kurulması için parsellerin imar planlarının değiştirilmesi yönündeki talepleri bu kez reddetti. Aylardır ertelenen taleplerin, yatırım yapmak isteyen firmaların, Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunca belirlenen ücreti belediyeye ödememesinden dolayı reddedildiği öğrenildi. Meclis toplantısında ayrıca mevcut imar planında depolama alanı olan Karakavak Mahallesi 5480 No’lu parsele (Ankara Caddesi, Karakavak TPAO Depolama Tesislerinin bulunduğu alan) ticaret+konut fonksiyonu verilmesi talebi de komisyon kararı doğrultusunda reddedildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığındaki toplantıda, gündem dışı verilen teklifler gündeme alındıktan sonra toplantıya geçildi.

Teröre kınama

Toplantının başında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, terörü kınayarak, Diyarbakır Sur’da şehit olan Malatyalı polis memuru Buhari Ağçelik başta olmak üzere diğer tüm şehitlere “Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Çakır, “Terörle mücadelemiz ülke olarak devam ediyor. Terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacak. Bu olaylar, Birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesine vesile olsun. İstanbul’da da canlı bomba terörü oldu. Burada yabancı uyruklu turistler öldü. Temelde ülkemiz hedef alındı. Terör ve şiddetin her türlüsünü bir kez daha kınıyoruz. Bir an önce bitmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Çakırın konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi ve gündemin ilk sırasında yer alan maddeye göre Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. Gizli oylama sonucunda Hakan Çiftçioğlu, Ramazan Özcan, Mehmet Baysar, Mehmet Reşat Güzel ve Selim Gültekin bir yıl boyuna komisyon üyeliklerine seçildi. Gültekin 39, diğer isimler ise 40'ar oy aldılar.

Büyükşehir Meclisi, 2016 yılı meclis toplantılarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her ayın 2. haftasının Çarşamba günleri yapmayı kararlaştırırken, tatil ayının ise daha sonra yapılacak bir toplantıda gündeme getirilmesine karar verdi.

Gündemde yer alan 8 madde, bir başka meclis toplantısında görüşülmek üzere ertelenirken, MASKİ’nin Pütürge İlçesi Taşmış, Yediyol, Korucak, Tatlıcak ve Ömerli Mahalleleri, Doğanşehir İlçesi Elmalı ve Çığlık Mahalleleri ile Darende İlçesi Yenice Mahallelerine içmesuyu ve kanalizasyon şebeke yapım işi ile ilgili kredi kullanımı için Başkan Çakır’a yetki verilmesine yönelik teklifi kabul edildi.

Ticaret+konut alanı talebine ret

Mevcut imar planında depolama alanı olan Karakavak Mahallesi 5480 No’lu parsele (Ankara Caddesi, Karakavak TPAO Depolama Tesislerinin bulunduğu alan) ticaret+konut fonksiyonu verilmesi talebi de komisyon kararı doğrultusunda reddedildi. Aralarında Doğanyol İsak Mahallesi 139 ada 1 No’lu parsele meydan düzenlemesi, Tecde Mahallesi 5605 ada 3, 12 ve 13 No’lu parsellerde ada ayrım çizgisinin kaldırılması, İlyas Mahallesindeki bir parsele Belediye Hizmet Alanı fonksiyonu verilmesi, Mevcut planda konut alanı olan Yeşilyurt Molla Kasım Mahallesindeki 57 ada 51 No’lu parsele ticaret alanı fonksiyonu verilmesi, Mevcut imar planında otel alanı olan Şifa Mahallesi 580 ada 542 No’lu parseldeki (Köy Garajı yanı)çekme mesafesinin 3 metreye çekilmesi ve kalan alanın yapılaşmaya açılması taleplerini içeren maddeler komisyon kararı doğrultusunda kabul edildi.

Güneş Enerjisi Santrallerine red

Aylardır meclisin gündemine gelen ve her defasında ertelenen Akçadağ Mihmanlı Mahallesi ile Darende ilçesi Göllüce mevkiindeki plansız alanda kalan bazı parsellere, güneş enerjisi santrali kurmak amacıyla talep edilen, parsellerin imar planının ‘Enerji üretim alanı’ olarak değiştirilmesine yönelik teklif bu meclis toplantısında reddedildi.

Red gerekçesinin, yatırım yapmak isteyen firmaların, ‘Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nca belirlenen ücreti belediyeye yatırmaması olduğu’ öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantısının ikinci oturumunu 19 Ocak Salı günü saat 14.00’de yapacak.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yasin Bikriye (8 yıl önce)
    Enerjiyi ithal edip dövizi dışarıya aktardığımızın dolayısıyla cari açık verdiğimizin farkında olmayan, 50 bin liranın peşine düşmüş idarecilerimizin ve belediye meclisimizin olması hayli düşündürücü.
    0
    0
    Yanıtla