SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sonunda Turistler Kapıya Dayandı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya yabancı turist ilgisinin neredeyse "tek" nedeni olan Nemrut Dağı turizmi ile ilgili Malatya'daki en önemli tesis olan otelin, haftalardır "elektrik" sorununun çözülememesi, sonunda turistleri de isyan ettirdi.. Nemrut Dağı dönüşünde, bir grup turist Valiye sorunu anlatmak istediler. Ancak Vali Halil İbrahim Daşöz'ün toplantısı nedeniyle görüşemeyen turist grubunun, sorunu Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay'a ilettikleri öğrenildi.

HİÇ BÖYLE OLMAMIŞTI?!..
Nemrut Dağı'na Malatya'dan ulaşımın sağlanmasından sonra artan turist potansiyelinin, Nemrut Dağı gezi programının içerisinde yer alan Güneş Otel, 1985'te yapılmıştı. Kamuya ait olan bu tesis, Nemrut'a Malatya'dan ulaşılmasını sağlayan çabalarıyla bilinen Şevket Aydın tarafından kiralanarak işletilmekteydi.

Nemrut Dağı'nın hemen yakınında bulunan tesis, Malatya'ya gelen turistlerin Nemrut Dağı'na ulaşımı, güneşin batışını ve doğuşunu seyrettirme, konaklama programının en önemli tesisi olarak hizmet verirken, bu turizm sezonunda elektriksiz kaldı.

Her yıl, bölgenin yoğun kış koşulları nedeniyle elektrik hatları hasar gören ve her yıl en geç Nisan ayının ortalarında bu arızası giderilen tesisin, bu yıl yaşadığı elektrik sorunu "umursamazlık", "duyarsızlık", "ilgisizlik", "savsaklama" diye de çeşitli çevrelerde ifade edilen nedenlerle bir türlü giderilemedi.

Haftalar öncesinden gerek yerel basında konunun yeralması, gerekse işletmecinin ilgili birimlere yaptığı başvurulara karşın, elektrik sorununun çözümü bir türlü sağlanamadı.

Otelin elektriğinin olmaması; soğutma, temizlik, gıda güvenliği, çevre güvenliği başta olmak üzere birçok sorunu beraberinde getirirken, en sonunda bir turist grubu, otelin elektriksizliğini, Malatya'daki en üst düzeyde görevliye "bizzat" iletmeyi tercih ettiler.

Daha önce pek rastlanmadığı şekilde, yaşadıkları bir sorunu iletmek üzere Valilik makamına giden turist grubu, Valiyle görüşemeyince, sorunlarını turizmden sorumlu daire müdürüne anlattılar.

Bu gelişmelerin ardından yapılan araştırmada, söz konusu tesisin elektrik işinin bir müteahhide ihale edildiği, ancak henüz işe başlanmadığı gibi ne zaman başlanacağı hakkında da bir bilgi olmadığı belirlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız