SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sonunda Yakayı Ele Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:00:12
Sonunda Yakayı Ele Verdi
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da 29 kişi ile birlikte yargılandığı sahtecilik ve dolandırıcılık davasının firari sanığı Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Koktan, mahkemeye içeriğinde tehdit ifadelerinin de yer aldığı mektup göndermesi üzerine yapılan 7 aylık takip sonucunda yakalandı.
 
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki "Banka veya kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken krediyi sağlamak amacıyla dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla açılan davada 29 kişi ile birlikte sanık olarak yargılanan Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Koktan, yaklaşık 5 yıldan beri firarda bulunuyordu. Toplam 37 kişinin de mağdur olarak göründüğü davada hakkında yakalama kararı nedeniyle 5 yıldan beri firarda olan kooperatif başkanı Hasan Koktan'ın Ekim 2011 tarihinde 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kargo ile gönderdiği mektupta, hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını ya da başka kişilerinde hakkında tutuklama verilmesini isteyerek, Malatya Adliyesi'ndeki bazı kişileri kendisinin tayin ettirdiğini ileri sürmüştü. 
 
İçeriğinde mahkeme heyetine yönelik tehdit ifadelerinin de yer aldığı mektupta firari başkan Hasan Koktan, "2023'te görüşürüz. Tunus'tan selamlar" ifadesini de kullanmıştı. Mektup üzerine firari başkan Koktan'ın avukatı davadan çekilirken, mahkeme heyeti ise mektup hakkında adli işlem başlatmıştı. Mahkemenin talebi üzerine 7 aydan beri sürdürülen sıkı takip sonucunda, firari başkan Hasan Koktan, yaklaşık 5 yıl sonra İstanbul'da gizlendiği adreste yakalanarak Malatya'ya getirildi. 
 
Bu arada, halen devam eden davanın iddianamesinde, "Dosyadaki deliller birlikte değerlendirildiğinde kooperatif başkanı şüpheli Hasan Koktan'ın diğer kredi borçlusu şüpheliler ile birlikte sahte belgeler ile kredi çektiği ve bu kredilerin bir kısmını kredi borçlusu şüphelilere verdiği, bir kısmını da kendi uhdesinde tuttuğunun anlaşıldığı, sahte ipotek belgelerine ilişkin evrakların ve yazıların dosya içerisinde bulunduğu, ipotek belgelerinin sahte olduğuna ilişkin ilgili tapu müdürlüğü yazısının da dosya içerisinde bulunduğu, şüpheliler H. Koktan, R. Demiralp, banka görevlileri Y. K., M. S. ve İ. D.'nın  haklarında kamu davası açılan kredi borçlusu şüpheliler ile birlikte iştirak halinde hareket ettiklerinin kredi dosyalarının hazırlanış tarzı, kredi parasını ödeniş şekli ve ifadelerden anlaşıldığı, bu olayda bankanın 809 bin TL zarara uğratıldığı, mevcut şartlar itibariyle tahsis edilmemesi gereken kredinin banka sahte evraklarla yanıltılmak suretiyle kredinin tahsisinin sağlandığı ve kredinin çekilmiş olduğu" ifadeleri ileri sürülüyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız