SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorduğumuzda 'İyi' Diyordu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:18:18
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez Hidayet Mahallesi Oral Sokakta bulunan bir ev toplamda 4 kişinin ölümüne tanıklık etti. Evde bulunan son kurban 11 ay önce esrarengiz bir şekilde kayıplara karışan 21 yaşındaki Mehmet Karaman oldu. Gencin ellerinin kelepçelendiği, ayaklarının bağlandığı ve taş bağlı vaziyette su kuyusuna atıldığı ortaya çıktı. 

11 AYDIR KAYIP OLARAK ARANIYORDU 

Mehmet Karaman 21 yaşında ve ailesi ile birlikte İstanbul’da yaşıyordu. Uyuşturucu bağımlısı olan Mehmet Karaman’ın İstanbul’da bulunduğu ortamdan uzaklaştırılması için eniştesi Mehmet Bayır tarafından alınarak 11 ay önce Malatya’ya getirildi. İki çobanın yanına kalması için getirilen Mehmet Karaman esrarengiz bir şekilde kayboldu. Abisi ve ablası kardeşlerini uzun süre kardeşlerini aradı. Mehmet’i Malatya’ya getiren eniştesi Mehmet Bayır ise gencin nerede olduğunu bilmediğini söyledi. Gencin ailesi 14 Ocak 2014 günü Müge Anlı’nın televizyon programına çıkarak, yardım istediler. Gencin ailesi, kaybolma olayında Mehmet Bayır’ı sorumlu tuttular. Fakat enişte de ailenin bir senaryo yazdığını şimdide o senaryoyu uygulamaya geçtiklerini olaylarla kendisinin hiçbir alakası olmadığını savundu.

KARAMAN KARDEŞLERİN PROGRAMDAKİ İFADELERİ 

Ailenin bir süre sonra durumu sorduğu enişte Mehmet Bayır’ın önce Mehmet Karaman’ın Malatya’da olduğunu aileye söylemiş, ardından Malatya’da olmadığı ortaya çıkınca Adıyaman’da olduğunu belirtmiş. 

Müge Anlı’nın programına 14 Ocak 2014 tarihinde katılan Mehmet Karaman’ın ablası ile 2 ağabeyi;  “Hep soruyorduk, durumu iyi. Mehmet’i geri göndermesi için para gönderdik. Zaman zaman harçlıksız kalmasın diye para gönderdik. Her sorduğumuzda ‘iyi, biraz daha sabırlı olun’ diyordu. Ardan 2 ay geçince kardeşimizi geri istedik. Biraz daha kalmasını istemiş, buna razı olduk. Biz 2 ay sonra kardeşimizi getirmek isteyince bize Pütürge ilçesinde bir adres verdi. Biz adresi araştırdık, yanlış çıktı. Ondan sonra bize Adıyaman’da olduğunu söyledi. Adıyaman’a babam gitti ve orada da bulamadı. Adıyaman’da verilen adreste yanlıştı. Malatya’ya geri döndük. Enişte Malatya’da cep telefonunu kapattı. Bizde babamız ile birlikte Malatya’da savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduk. Götürürken iyi niyetle götürdü, ancak sonuçta bütün şüpheleri üzerine topluyor. Gönderdiğimiz parayı kardeşimize nasıl ulaştırdığını sorduğumuzda ‘banka ile havale ettim’ dedi. Ancak bize hangi bankadan gönderdiğine dair her hangi bir dekont ve banka ismi vermedi. Enişte, Malatya’daki babası ile arasının iyi olmadığını söylüyordu” ifadelerini kaydediyor. 

“OĞLUMUN BAŞINA BİR İŞ GETİRDİ”

Programa telefonla katılan baba Mustafa Karaman, “Bana Adıyaman Menzil’e oğlumu götürdüğünü söyledi. Orada 2 gün süreyle araştırma yaptım ve oğlumu bulamadım. Bulamayınca Malatya’ya döndüm. Benim çocuğumu kaybetti. İçimiz yanıyor. Enişte daldan dala atlıyor. Aile perişan. Gecemiz gündüzümüz yok. Oğlumun başına bir iş getirdi.  

Abla Zeynep Karaman programda Mehmet Bayır ile Ocak 2014’de 13 aydan beri Mehmet Bayır ile evli olduğunu belirterek, eşinin uzman çavuşluktan ayrılma olduğunu söylüyor. 

Programda Müge Anlı, “Hayatın olağan akışını uygun olmayan gidişat olağan dışı olaylarla sonlanıyor” diyor, 

KAYIP GENCİN OLAYI ORTAYA ÇIKINCA ENİŞTEYİ ÖLDÜRDÜ 

Kayıp gencin olayının ulusal medyada gündeme geldiği günlerde İstanbul’da yaşayan ve bir yakının rahatsızlığı nedeniyle Arguvan ilçesine bağlı Yazıbaşı (Narmikan) Mahallesine gelen Mehmet Bayır ile bacanak olan Recep Kala (46), yaşlı bir kadını Malatya Devlet Hastanesi’ne bıraktıktan sonra kayıplara karıştı. Yapılan çalışmada Recep Kala’nın cesedi Battalgazi İlçesinin Şişman Mahallesi yolu üzerinde çıplak vaziyette bulundu. 30 Ocak 2014 tarihinde işlenen cinayette başında ve vücudunda darp-işkence izleri bulunan Recep Kala’yı bacanağı Mehmet Bayır’ın öldürdüğü tespit edilerek, bu şahıs Jandarma ekiplerince yakalandı ve tutuklandı.

BABASI DA İNTİHAR ETTİ

Bacanağını öldürmekten  dolayı yakalanıp tutuklanan Mehmet Bayır’ın babasının ise olaydan kısa bir süre sonra Battalgazi ilçesinde kayısı bahçesinde av tüfeği ile intihar ettiği belirtildi. Babanın, büyük bir ihtimalle oğlunun tutuklanmasından sonra Mustafa Karaman olayını biliyor olmasından dolayı intihar etmiş olabileceği değerlendiriliyor. 

11 AY SONRA CESEDİ KUYUDAN ÇIKARTILDI

Emniyet ekipleri enişte Mehmet Bayır’ın Recep Kala’yı öldürmesinden sonra kayıp olan Mehmet Karaman'ın bu olayla bağlantısı olabileceği ihtimali üzerine geniş çaplı bir araştırma başlattı. Dün Ankara’dan özel bir ekip ceset arama köpekleri ile birlikte Malatya’ya geldi. Özel ekip ve Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleri önce Recep Kala’nın öldürüldüğü Battalgazi ilçesinin Şişman Mahallesi yolu üzerinde arama çalışması yaptı. Bu bölgede netice alınmayınca enişte Mehmet Bayır’ın merkez Hidayet Mahallesi Oral Sokak 96 nolu evinin bahçesinde arama çalışması yaptı. Yapılan aramada evin bahçesindeki kuyuda 11 aydan beri kayıp olan Mehmet Karaman’ın cesedine ulaşıldı. 

VAHŞİCE ÖLDÜRÜLMÜŞ

AFAD ekiplerinin çalışması sonucunda kuyudan çıkartılan ceset üzerinde yapılan çalışmada Mehmet Karaman’ın ağzının kapatıldığı, elerine kelepçe takıldığı, ayaklarının bağlanarak taşla bağlı vaziyette kuyuya atıldığı ve ardından ise kireç atıldığı tespit edildi. Olay yerinden yapılan inceleme ve araştırma sonucunda ceset otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

LANETLİ EV GİBİ!...

Hidayet Mahallesinde dün cesedin çıktığı evde yaklaşık 30 yıl öncede vahşi bir cinayetin işlendiği belirtildi. Aynı evde, 30 yıl önce evin ilk sahibinin karısı ve üvey oğlu tarafından yattığı oda içerisinde öldürülerek, yattığı kanepenin altının eşilerek toprağa gömüldüğü belirtildi. 

HABER: Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız