SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorguda Tecavüz Ettiler!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:41:43
A- A+ PAYLAŞ
12 gün tecavüz edip 'sen hemşiresin diktirirsin' dediler. İşte 12 Eylül mağduru Celalettin Can'ın kan donduran sözleri...
 
Metris dışında Diyarbakır da dahil olmak üzere bir çok cezaevinde 19 buçuk yıl yattığını ifade eden Can; "Gürkaynak'ta (Akçadağ'a bağlı) bir köy evinde bir grup asker tarafından arkadaşlarımla beraber göz altına alındım. Gözaltına alındıktan sonra çok ağır işkence gördüm. Köy meydanında bana İstiklal Marşı söyletmek istediler, kendi değerlerime hakaret etmemi istediler. Sonra beni bir jipe koydular ve kimi zaman sürükleyerek Akçadağ jandarma karakoluna götürdüler."
 
"SEN HEMŞİRESİN DİKTİRİRSİN!.."
 
En çok etkilendiği olayın sorguda bir kadına tecavüz edilmesi olduğunu belirten Can şöyle konuştu: "Bir bayanı getirdiler ve onu soymaya başladılar ve beni başka bir odaya aldılar. Daha sonra on oniki gün o bayana tecavüz ettiler. Ben bunu yan taraftan duydum. sonra 12 gün sonra bayanı bırakırken "Koministler de namus ta varmış, bakireymiş, sen hemşiresin diktirirsin dediler"
 
"ZİNCİRE VURUP ELEKTRİK VERİN!"
 
Star'ın haberine göre, işkencenin karakolda da devam ettiğini belirten Can; "Daha sonra bizi Malatya Merkez Komutanlığı'ndan istediler. Gittiğimizde bir komutan geldi ve "Bunu zincire vurun" dediler. Beni zincire vurdular, ciğerlerini sökeceğiz senin dediler. Sonra beni eski havaalanına götürdüler. Vücudumun bir çok organına elektrik verdiler. Askıya aldılar ve sürekli kırbaçladılar." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız