SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soru Bu Yüzden mi Kızdırdı?!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:43:10
Soru Bu Yüzden mi Kızdırdı?!.
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında Belediye Meclis Üyesi Metin Mandal’ın MORMAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu’na seçilen yeni isimler hakkında Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan bilgi istemesi ve alamamasının ardından,  Gazeteci Güler Hazar'ın aynı konudaki bir sorusuna karşılık verdiği "yakışıksız" tepki üzerine Malatya gündeminde yoğun biçimde tartışmaya açılan MORMAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu’ndaki isimler konusunda Gürkan'dan günler geçmesine rağmen herhangi bir açıklama gelmezken, başka kaynaklardan öğrenilen yönetim listesi, başkanın tavrının nedenini ortaya koydu. Yönetimde, başkanın şoförünün de yeraldığı belirtiliyor.

Ancak, gayri resmi olarak edinilen ve Battalgazi Belediyesi’nin üst düzey bazı yöneticileri tarafından da teyid edilen bilgiye göre, MORMAŞ A.Ş.’nin olağan genel kurulunda göreve getirilen isimler gün yüzüne çıkmaya başladı.

MORMAŞ. A.Ş. 6 Mayıs 2014 tarih ve 8563 Sayılı Ticaret sicil Gazetesi’nde yayımlanan ilana göre, 21 Nisan 2014 tarihinde aldığı bir kararla 29 Mayıs 2014 tarihinde olağan genel kurul toplantısı yapacağını karar defterine işledi. 

Anılan tarihte toplanan MORMAŞ A.Ş. olağan genel kurulunda, genel kurul gündeminin 9. Maddesi gereğince şirketin yeni yönetim kurulu seçildi. 

Buna göre, 2013 verilerine göre 20 Milyon TL cirosu olan MORMAŞ A.Ş. yeni yönetim kuruluna seçilenlerin şu isimlerden oluştuğu ileri sürülüyor: “Selahattin Gürkan (Belediye Başkanı), Halil Sayın (Belediye Başkanı Gürkan’ın şoförü), Mustafa Sayın (Belediye Başkan Yardımcısı) Yaşar Karataş (Belediye Başkan Yardımcısı) Fuat Gözeneli (Hesap İşleri Müdürü). 

Bu arada daha önce şirketin Malatya İl Özel İdaresi’ne ait hisseleri nedeniyle yönetim kurulu başkanı olan Malatya Valisi Vasip Şahin’in yeni dönemde denetim kurulu başkanı olduğu kaydediliyor. 

Genel kurul kararları hala Ticaret Sicil Birimi’ne gönderilmedi

Bu arada, MORMAŞ A.Ş.’nin yönetimine seçilen isimlerin gizlenmesi yönündeki çabalar, yönetime seçilen isimler ve genel kurulda alınan diğer kararların Ticaret Sicil Birimi’ne bildirilmemesi ile de devam ediyor.  MORMAŞ A.Ş. genel kurul toplantısının yapılmasının üzerinden 2 haftayı aşkın süre geçmesine karşın genel kurul kararları ile ilgili olarak Ticaret Sicil Birimi’ne herhangi bir bildirimde bulunmadığı öğrenildi. 

ARŞİV FOTO: Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan ve belediye meclisi, Haziran ayı oturumunda..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız