SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soru Paylaşan Adaya Adli İşlem

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:11:43
Soru Paylaşan Adaya Adli İşlem
A- A+ PAYLAŞ

ÖSYM, 15 Mart 2015 Pazar günü saat 10.00’da başlayıp 13.10’da tamamlanmış olan 2015-YGS ile ilgili olarak, sosyal medya üzerinden soru kitapçığını paylaşan aday hakkında adli işlem başlatılacağını bildirdi. 

ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, ÖSYM Başkanlığı'nca, “15 Mart 2015 Pazar günü saat 10.00’da başlayıp 13.10’da tamamlanmış olan 2015-YGS ile ilgili olarak, bugün sosyal medya üzerinden paylaşılan soru kitapçığı sayfasına ait görüntü sınavdan çıkan bir adayın sınav kurallarına aykırı olarak sınav sonrasında sınav salonundan çıkardığı bir kitapçık veya kitapçıktan koparmak suretiyle dışarı taşıdığı bir bölümüne aittir. Söz konusu sayfa görüntüsünün sınav öncesi ve sınav sırasında alınmış olması ihtimal dışıdır. Sınav herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan hak ve adalet ölçüsünde güvenle tamamlanmıştır. Soru kitapçığını veya bir bölümünü sınav binasından alıp giderek sınav sonrasında sosyal medya üzerinden söz konusu sayfanın görüntüsünü paylaşan aday tespit edilir edilmez hakkında gerekli adli işlem başlatılacaktır” denildi.

Açıklamada, “Adayların ve kamuoyunun endişesine yol açacak herhangi bir durum söz konusu olmayıp sınav sonuçlarının en hızlı biçimde açıklanması için yoğun bir çalışma devam etmektedir” ifadesine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız