SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sorumlu Kim Öyleyse?!

A- A+ PAYLAŞ

629 kişinin salgın sonucu hastanelik olmasıyla ilgili açıklama yapan Yakınca Beldesi Belediye Başkanı Veysel Katırcı çarpıcı iddialarda bulundu. Salgına sebeb olarak, kırılan su borusana foseptik çukurundan sızıntı olması gösterildi.

Konuyla ilgili bilgileri aktarmak için basın toplantısı düzenleyen Katırcı, salgının içme suyundan kaynaklandığını belirterek suçlunun kendilerinin olmadığının altını çizdi. Katırcı, "Bizim olayda suçumuz ve günahımız yoktur. Tüm sorun, Yeşilyurt Belediyesi sınırları içerisinden geçmekte olan borumuzun yapılan taş duvar sonucu patlaması ve açık tutulan foseptik çukurundan borumuza sızıntı olmasıdır" dedi.

Su borusunun taş duvarın ağırlığına dayanamadığını belirten Katırcı, "Yeşilyurt Belediyesi Gedik Mahallesi'nden geçmekte olan içme suyu borularımızı patlamıştır. Olay mahalline gidildiğinde borularımız üzerine Yeşilyurt Belediyesi tarafından taş duvar yapılmakta olduğu görülmüştür. Taş duvarın ağırlığına dayanamayarak su borularımız patlamıştır. Patlamayla boruların 5 metre yukarıdaki kanalizasyon bulunmayan evlerin foseptiklerinden akan pis ve mikroplu sular içme suyu şebekemize girmiştir. Bu olay Yakınca'da oturan hemşerilerimizin zehirlenmesine sebep olmuştur. Yeşilyurt Belediyesi acil olarak foseptik çukurlarını kapatmalıdır" dedi.

Katırcı, olay sonrasında boruların kırıldığı noktanın görüntülerini de basın mensuplarına izletti.

KAVUK İDDİALARI CEVAPLADI

Yakınca Belediye Başkanı Veysel Katırcı'nın açıklamasında suçladığı Yeşilyurt Belediyesi'nin Başkanı Mehmet Kavuk'tan açıklama geldi.

Açıklamasında "Şebeke Yakınca'nındır. Olayın bizimle alakası yoktur" şeklinde net bir ifade kullanan Kavuk, "Taş duvar yapılırken, zaman zaman boru patlaması olmuştur. Daha önce de yine boru patlamıştı, ancak böyle bağırsak enfeksiyonu vakası olmamıştı. Şebeke Yakınca Belediyesi'nindir. Bizimle alakası yoktur" dedi.

Yakınca Belediye Başkanı Katırcı'nın iddialarına rakamlarla cevap veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Kavuk, "Yeşilyurt'tan Yakınca'ya giden içme suyunun yüksekliğinin 80 -100 metre. Bu kot farkı da gösteriyor ki, bu sorun bizden kaynaklanmamıştır" ifadelerini kullandı.

 AĞBABA HASTALARI ZİYARET ETTİ

Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'ni ziyaret edip, yatan hastalarla ve yetkililerle görüşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Veli Ağababa, sorun ne ise çözülmesi gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız