SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorumlu Vali ve Özel İdare"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Özel İdare Genel Sekreterliği bünyesinde görev yapan 346 işçinin Karayolları teşkilatına devrine ilişkin karar Torba Yasa olarak da adlandırılan 6111 sayılı yasanın 166. Maddesinde düzenlenmiş olmasına karşın, konunun siyaseten kendileri ile ilgisi olmadığını savunarak ‘Bu, sayın valimiz ve il özel idaresinin ortak kararıdır ’diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık önceki gece Güneş TV’de katıldığı Güneş’e Doğru adlı programda Malatya ve Türkiye gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Programda Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde görev yapan 346 işçinin ihtiyaç fazlası olduğu gerekçesiyle Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne devri ve başka illere tayin edilmesine yönelik karar hakkındaki bir soruyu da yanıtlayan Öznur Çalık, bu konudaki tasarrufun siyaseten kendileri ile ilgisi bulunmadığını söyledi.  Sözkonusu işçilerin İl Özel İdaresi’nden Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne devrine dair kararın Malatya Valisi Ulvi Saran ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin ortak kararı olduğunu ileri sürdü.

‘Siyaseten Bizimle İlgisi Olmayan Şeyler Omuzlarımıza Yıkılmak isteniyor’

Bu işçilerin İl Özel İdaresi’nden Karayolları’na devri konusundaki süreç hakkında da konuşan Öznur Çalık, ‘Bizim de sonradan bilgimiz oldu. 346 rakamı vali bey ve özel idarenin ortak kararı. Bizi mağdur oldukları gerekçesiyle çok insan aradı. Dağda, ovada yürütülen hizmetler konusunda elimiz ayağımız olan insanlar aradı bizi… Ama itiraf ediyorum siyaseten bizimle ilgisi yok. Siyaseten bizim sorumluluğumuzda olmayan şeyler bizim omuzlarımıza yıkılmak isteniyor’ şeklinde konuştu.

Vali Ulvi Saran’la bu işçilerin Karayolları’nın Malatya’daki teşkilatında kalması için görüştüklerini de açıklayan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ‘Karayolları bizim bu kadar işçiye ihtiyacımız yok diyor. Biz de valimizle işçilerin mağdur edilmemesi için konuştuk. İşçilerimizin mağdur olmayacağı bir çözüm bulunacağını düşünüyorum’ dedi.

Çalık’ın Bizimle İlgisi Yok Dediği ve AKP Milletvekillerinin Oyları İle Geçen 6111 Sayılı Yasa (Torba Yasa) Ne Diyor?

MADDE 166- (1) İl özel idarelerinin sürekli işçi kadrolarında çalışan ihtiyaç fazlası işçiler, Karayolları Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatındaki sürekli işçi kadrolarına, belediyelerin (bağlı kuruluşları hariç) sürekli işçi kadrolarında çalışan ihtiyaç fazlası işçiler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatındaki sürekli işçi kadroları ile sürekli işçi norm kadro dâhilinde olmak üzere ihtiyacı bulunan mahalli idarelere atanır.

(2) İhtiyaç fazlası işçilerin tespitini yapmak üzere vali veya görevlendireceği vali yardımcısının başkanlığında, il emniyet müdürü, defterdar, il milli eğitim müdürü, Türkiye İş Kurumu il müdürü, Karayolları Genel Müdürlüğü bölge müdürü, il mahalli idareler müdürü ve işçi devreden işyerinde toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili işçi sendikası temsilcisinden oluşan bir komisyon kurulur.

(3) Tespitin yapılmasına esas işçilerin listesi; birinci fıkrada belirtilen mahalli idareler tarafından bu Kanunun yayımından itibaren kırkbeş gün içinde gerekçesi ile birlikte komisyona sunulur. İhtiyaç fazlası olarak bildirilen işçilerden norm kadro fazlası olanlar komisyon tarafından birinci fıkrada belirtilen kurumlara atanmak üzere tespit edilir. Mahalli idarelerin norm kadrosu dâhilinde olup da ihtiyaç fazlası olarak bildirilen işçiler ise, 5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesindeki oranlar, kurumun bütçe dengesi, norm kadrosu ve yürütmekle görevli olduğu hizmetin gereği ile nüfus kriterleri değerlendirilmek suretiyle birinci fıkrada belirtilen kurumlara atanmak üzere tespit edilir. İldeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarının talepte bulunması halinde, özelleştirme programında bulunan kuruluşlar hariç olmak üzere işçinin muvafakatı alınmak kaydıyla bu idarelerde sürekli işçi statüsünde istihdam edilmek üzere atama işlemi yapılabilir. Komisyon çalışmasını kırkbeş gün içinde tamamlar. Bu listelerin tespitinden sonra valilerce atama yapılır.

(4) Bu madde kapsamında valilikler tarafından atama işleminin kamu kurum ve kuruluşlarına bildirim yapıldığı tarih itibarıyla sürekli işçi kadroları, diğer kanunlardaki hükümlere bakılmaksızın ve başka bir işleme gerek kalmaksızın ihdas ve tahsis edilmiş sayılır. İlgili kurumlar sürekli işçi kadrolarına yapılan atama işlemini onbeş gün içinde tekemmül ettirerek sonuçlandırır. Atama işlemi yapılan personel ilgili valilikler tarafından en geç on gün içinde Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

(5) Ataması tekemmül ettirilen işçiler, çalıştıkları kurumlarınca atama emirlerinin tebliğini izleyen günden itibaren beş iş günü içinde yeni görevlerine başlamak zorundadırlar. Bu süre içinde yeni kurumunda işe başlamayan işçilerin atamaları iptal edilerek 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 17 nci maddesine göre iş sözleşmeleri sona erdirilir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız