SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorumlular Cezalandırılmalı"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Halkımızı serinkanlı davranmaya davet ediyor, olayın sorumlularının bir an önce cezalandırılmasını bekliyoruz” dedi. 

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki Türk Bayrağı’nın indirilmesi nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

2Son günlerde Doğu ve Güneydoğu’da meydana gelen ve toplumun tüm kesimlerinden tepki toplayan olayların bir an önce son bulmasını diliyoruz.  Toplumların kutsal değerlerinin başında Bayrak gelmektedir. Ulusumuzun  bayrağına karşı yapılan saldırı asla kabul edilemez. Bir askeri birliğin içine girip,bayrak direğinden  Türk Bayrağını indirilmesine göz yumanlar ile bu cesareti birilerine verenler ülkedeki gerginliğin ana kaynaklarıdır. 

Çözüm süreci adı altında toplumun tüm kesimlerinden gizli saklı yürütülen sürecin şeffaf olması gerektiğini defalarca gündeme getirmemize rağmen, kıllarını kıpırdatmayanlar son olayların asıl sorumlularıdır. Sınırlı sayıda kişinin bildiği ve arkasında neyin geleceğinin ise kimsenin bilmediği bir çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını beklemek elbette sağlıklı değildir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çözüm yolunun büyük toplumsal mutabakattan geçtiğini dile getiriyoruz.CHP, 1989 Yılından beri ortaya koyduğu tutarlı politikalarla Kürt Sorununun çözümü için projeler üretmektedir. Sorunun  sadece güvenlik politikalarıyla çözülemeyeceğini, daha yapıcı ve köklü çözüm yolları olduğunu belirten de yine CHP’dir.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıl kamuoyuna açıkladığı  17 maddeden oluşan Demokrasi Manifestosu’nda terörü bitirmenin yolunun  tam demokrasi ve özgürlükten geçtiğini belirtmişti.CHP, kapalı kapılar ardında yürütülen kirli pazarlıklarla , sürecin ilerleyemeyeceğini, demokrasi ve özgürlük önündeki engellerin kaldırılarak sorunun çözüme ulaşabileceğini vurgulamaktadır.

CHP olarak toplumun tüm kesimlerinde karşılık bulan, tüm katmanların etkin bir şekilde katılacağı önerimizi süreç başlamadan çok önce dile getirmiştik.. Başbakanın atadığı memurlar gibi hareket eden, gittikleri yerlerde süreci kendilerinin bile bilmediği anlaşılan Akil Adamlar Heyeti ile çözüme ulaşmak mümkün değildir. Hem TBMM’nin hem de STK’lar ve toplumun tüm kesimlerin içinde bulunacağı, toplumdaki her bireyin şeffaf bir şekilde gözlem yapacağı bir süreç izlenmelidir. 

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki bayrağımızın indirilmesi olayını şiddetle kınıyor, daha farklı olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla halkımızı serinkanlı davranmaya davet ediyor,olayın sorumlularının bir an önce cezalandırılmasını bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız