SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorumlular İstifa Etmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:55:32
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan,  "Çocuklarımızın, insanlarımızın, yurttaşlarımızın, barış isteyen insanların bu şekilde teröre kurban edilmesi çok dehşet bir olaydır. Bunun sorumluları mutlaka ve mutlaka istifa etmelidir" dedi. 

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Özkan, CHP Malatya İl Teşkilatı önünde basın açıklaması yaptı.

Özkan, Malatyalılara başsağlığı dileyerek, "Bu toprakların bir çocuğu olarak, bu topraklar terörden çok çekmiş, acından inleyen topraklardır. Bütün yurttaşlarımıza, Malatyalılara, hemşerilerime başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Özkan, Ankara'daki terör saldırısının sorumlusunun hükümet olduğunu iddia ederek, şunları söyledi: "Hükümeti bu sorumluluktan kaçamayacağı noktasında uyarmak gereği hissediyorum. Ankara katliamının sorumlusu hükümettir, Başbakandır, ilgili Bakanlardır. İlgili Bakanlar istifa edip, bunun gereğini yerine getirmedikleri sürece bu sorumluluktan kaçamayacaklardır. Biz, sonuna kadar takipçisi olacağız. Çocuklarımızın, insanlarımızın, yurttaşlarımızın, barış isteyen insanların bu şekilde teröre kurban edilmesi çok dehşet bir olaydır. Bunun sorumluları mutlaka ve mutlaka istifa etmelidir. Siyasi sorumlular, bunun gereğini yerine getirmek zorundadırlar. Biz bunu sağlamak için bu seçim döneminde de, yeni oluşacak parlamentoda da bunun takipçisi olacağız. Çocuklarımızın katlinin peşini asla bırakmayacağız. Bu 'o siyasi parti, bu siyasi parti' meselesi değildir. Terör kimden, nereden, hangi amaçla, nasıl gelirse gelsin biz karşısındayız. Teröre karşı olmak, insanlığın yanında olmak demektir. Çünkü terör, bir insanlık suçudur. Ancak insanları terörden korumak için görevlendirilmiş, bu konuda yetkilendirilmiş insanların hesap vermeden bir yere gitmeleri mümkün değildir. Türkiye'de, Ankara katliamının hesabını vermeden bugün ki hiçbir yetkili hiçbir yere gidemez."

"ALLAH BİZLER BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN"

Özkan, Türkiye'de barışı sağlayacaklarını ifade ederek, "Buradan yine uyarma gereği hissediyorum  Rusya'nın Suriye'de giriştiği operasyonlar sonucu Türkiye'ye sızan geçmesi sağlanan IŞID militanları ve diğer terör guruplarının elemanlarının Türkiye'de yol açacakları yeni eylemlerin sorumluluğu da bu günkü iktidarın AKP iktidarının yakasındadır.Mutlaka etkin güvenlik önlemleri almak zorundalar. Her bir yurttaşımızın can güvenliğini sağlamakla sorumlu olanlar onlardır. Eğer bunları yapamayacaklarsa bıraksınlar biz yaparız. Türkiye'de barışı sağlarız. Türkiye'de insanlarımızın can güvenliğini sağlarız. Malatya'ya insanlarımıza tekrardan baş sağlığı diliyorum. Ailelerimize sabır diliyorum. Mekanları cennet olsun.Allah bir daha bizlere böyle acılar yaşatmasın" şeklinde konuştu. 

"GİZLİ KARARI TANIMIYORUZ"

Ankara'daki patlamaya ilişkin getirilen yayın yasağı hakkında da açıklamada bulunan Özkan, şunları söyledi: "Bu gizli kararı tanımıyoruz. Çünkü anayasada yasada karşılığı olmayan bir kararın uygulanması mümkün değildir.Yorum yapamazsınız. Bu konudaki düşüncelerini açıklamazsınız diye bir karar suçtur. Bunun kaldırılması için zaten mahkemeye hem medya örgütleri hem bizler başvurduk. Bu karar derhal kaldırılacaktır.Bu sadece iktidarın seçim öncesi küçük bir oyunudur. Gene böyle düşünceyi,  ifadeyi yasaklayarak olayın üstünü örtmeye çalışmaktadır. Bunu başaramaz.Biz bu saldırı ile ilgili olarak gelen bilgileri ve düşüncelerimizi  halkımızla yurttaşlarımızla dünyayla paylaşmaya devam edeceğiz. Bizim bir görevimizde düşünce özgürlüğü, ifade hakkını savunma. Bunu savunmadıktan sonra ne işe yarar ki yaşamak? O çocuklar, genç arkadaşlarımız  Malatya'dan çıktılar Ankara'ya geldiler.Ne için geldiler? binlerce yıldır insanlarımızın verdiği büyük kavga ile elde edilen gösteri ve yürüyüş haklarını kullanmak için geldiler. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gösteri ve yürüyüş hakkını kullanmayı meşruiyetin demokrasinin beşiği sayar. Yani bunu ortadan kaldırmak için demokrasiyi meşruiyeti barışı ortadan kaldırmak için yapılan bu saldırının peşini bırakmamız asla söz konusu değil."

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, "Ankara'daki patlama sonrasında birçok partilimiz başsağlığı dileklerini iletmek için Malatya'ya geliyorlar" dedi. 

Kiraz, Malatya'nın acısının çok büyük olduğunu ifade ederek, "Patlama sonrası en büyük yarayı alan illerden birisi Malatya oldu. Patlamada yaralanan ve Malatyalı olan öğretmen Ata Önder Atabay'da hayatını kaybetti. Hekimhanlı bir öğretmenimiz. Acımız her geçen gün büyüyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız