SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sorumlular Yargılanacak'

A- A+ PAYLAŞ

MHP il başkanı Ömer Ekici, Malatya Park Alışveriş Merkezi ile ilgili iddiaları konusunda, İçişleri Bakanlığı'nın izin vermemesi üzerine itirazları sonucu eski belediye başkanı Cemal Akın, belediye meclis üyeleri ile diğer belediye ilgililerine yargılama yolu açacak kararın Danıştay'dan çıktığını, ayrıca eski Altın Kayısı Oteli ile ilgili imar değişiklikleri konusunu da takip ettiklerini bildirdi.

Ekici, düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi:

"Bildiğiniz üzere daha önce eski Sümerbank, Mensucat Fabrikası alanında yapılan Alış Veriş Merkezi inşaatı ve inşaat sürecinde yaşanan usulsüzlükler ile ilgili olarak; dönemin Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri ile ilgili davalar açmıştık ve suç duyurusunda bulunmuştuk.

18.02.2009 tarihli bu şikayetimiz üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada; adı geçen şüpheliler hakkında;İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün, 05.02.2010 tarihinde İçişleri Bakanı’nın aynı tarihli onayı ile işlem yapılmasına gerek olmadığı kararı verilmesi üzerine, bildiğiniz gibi 23.02.2010 tarihinde bir basın toplantısı yaparak bu kararın hukuka aykırı bir karar olduğunu ve kaldırılması için itiraz edeceğimizi ifade etmiştim.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak konuyu takibimiz, yapmış olduğumuz itirazımız sonuç vermiş ve Danıştay Birinci Dairesince İçişleri Bakanlığı’nın; şikayetin işleme konulmamasına ilişkin kararının kaldırılmasına, 22.04.2010 tarihinde karar verilmiş ve bu kararla anılan döneme ilişkin sorumlulukları bulunanların yargılanmasının önü açılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak bundan sonraki sürecinde de takipçisi olmaya ve sizler aracılığıyla halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Malatya’mız da belediye yönetimini elinde bulunduran AKP ye mensup hemen her kademedeki yöneticilerinin elbirliği ile ve anlaşılmaz bir akıl tutulması ile bu şehre, bu şehir insanının geleceğine neredeyse her gün yeni bir kararla ihanet edilmektedir.

Son olarak bildiğiniz gibi belediye meclisinin 02.06.2010 tarihli Haziran ayı toplantısında ilimizde daha önce Altın Kayısı Oteli olarak bilinen ve Özel İdare den ihale ile satın alınan ve bugün hemen yanında Devlet Hastanesi yapımı devam eden taşınmazın yapı inşaat yoğunluğu 1.50 ye çıkarılmıştır.

Bu kararla taşınmazı devletten ihale ile satın alan müteşebbise haksız şekilde yeni yapı ve inşaat olanağı verilmek suretiyle menfaat temin edilmiştir. Kısa süre önce satın alınan bu yer satıldığı tarihte aynı inşaat olanağına sahip bulunsa değerinin daha yüksek olacağı herkesin malumudur.Bu itibarla AKP’ li başkan ve üyeler bir kez daha haksız menfaat temin etmiş ve kamunun zararına neden olmuşlardır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak konuyu hukukçularımıza inceletiyoruz. Bu hususta da, yasal yollara başvurarak vatandaşlarımızın hakkını korumak için, ne gerekiyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Hırsızlık ve yolsuzluk kimsenin yanına kâr kalmayacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız