SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorumluluğumuz Büyük"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:03:24
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ismi ilk defa deklare edilen Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ilk turda Cumhurbaşkanı seçtirmek için elimizden gelen bütün gayreti Malatya örgütü olarak göstereceğiz" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında, teşkilat binasında İlçe Başkanları ile bir araya gelerek, toplantı yapan Kiraz, daha sonra gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Kiraz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok kısa bir süre kaldığını ifade ederek, "Her gün hızla Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşıyoruz. Bu kapsamda ilçe başkanlarımızla bir araya geldik. Bu toplantıda, seçimi nasıl geçireceğimiz ve kalan süreyi nasıl değerlendireceğimiz konusunda görüş alış verişinde bulunduk. Daha iyi bir sonuç alma noktasında neler yapılması gerektiğini tartışıyoruz" dedi.

Seçim günü sandıklara sahip çıkma noktasında yapılması gereken çalışmaları da istişare ettiklerini dile getiren Kiraz, "Örgütümüzdeki her birim farklı çalışmalar yürütüyor. Seçim çalışması sürecinde de bütün ilçelerimizi özellikle ziyaret edeceğiz. İlçelerimizde çeşitli toplantılar ve çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalarda, büyük bir uzlaşmanın adayı olarak ortaya çıkan ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ismi ilk defa deklare edilen Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ilk turda Cumhurbaşkanı seçtirmek için elimizden gelen bütün gayreti Malatya örgütü olarak göstereceğiz. Sorumluluklarımızın büyük olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini çok önemsediğimizi defalarca ifade ettik. Hem ülkemizin içinde bulunduğu şartlar itibariyle hem ülkemizin yönetim tarzı ve anlayışı itibariyle bu Cumhurbaşkanlığı seçiminin büyük önem ifade ettiğini her defasında söyledik. Bunu söylemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"CHP OLARAK CİDDİ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

Toplumda büyük bir kutuplaşma olduğunu iddia eden Kiraz, şunları söyledi: "Toplumda büyük bir huzursuzluk ve sevgisizlik var. İnsanlar arasında sevgi saygı kültürü bitiyor. Bu anlamda ciddi sıkıntılarımız var. 12 yıllık AK Parti iktidarında, toplumun yaşadığı ciddi travmalar var. Toplumun farklı kesimlerinin yaşadığı ekonomik sıkıntılar her geçen gün boy gösteriyor. Tüm bu sıkıntılar karşısında CHP bu dönem özellikle ciddi bir çalışma yaptı. Bütün kaygılardan arınmış bir şekilde çalışma yaptı. Bütün toplumu kucaklayabilecek, laik demokratik cumhuriyete sonuna kadar inanan, hukukun üstünlüğüne, adalete, eşitliğe inanan ve Türkiye'yi hak ettiği yere taşıyabilecek, o potansiyelde temsil edebilecek, Türkiye'nin itibarını daha iyi noktalara taşıyabilecek; toplumun farklı kesimlerinin de desteklediği, farklı siyasi partilerinde destek verdiği, büyük uzlaşmanın sağlandığı adayımız dile getirildi. Bir çok partide şuanda destekliyor."

"ŞARK KURNAZLIĞI OYNANMAK İSTENİYOR"

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim bildirgesini açıkladığını anımsatan Kiraz, "Gerek parti tabanımıza yönelik gerekse de uzlaşma içerisinde olan partilerin tabanlarına yönelik şark kurnazlığı oynanmak isteniyor. Bu şark kurnazlığı ve oyunu da tabanımız mutlaka bozacaktır. Aday ile partinin uyuşmadığı noktasında ifadeler var. Şu çok açık bir gerçek ki, Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, geçtiğimiz günlerde seçim bildirgesini açıkladı ve sloganlarını ortaya koydu. Dolayısıyla seçim bildirgesine baktığımızda, sloganlara baktığımızda partimizin dokusuyla uyuşmayan hiçbir noktaya rastlamak mümkün değil. Dolayısıyla partimizin tabanına buradan bir kez daha sesleniyorum; bu partinin Genel Başkanı dürüstlüğüyle ön plana çıkmış, dürüstlüğüyle Türkiye ve dünyada bilinen bir isimdir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na güvenin ve inanın. O sizi hiçbir zaman aldatmadı. Bugün ve yarında aldatmayacaktır" dedi.

Kiraz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Malatya'ya geleceğini de sözlerine ekledi.

Kiraz, Kılıçdaroğlu'nun programının henüz netlik kazanmadığını belirterek, programın ilerleyen günlerde netleşeceğini ve programı Malatya kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız