SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sorumluluk İlçe Belediyelerine

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:44:43
Sorumluluk İlçe Belediyelerine
A- A+ PAYLAŞ

Daha önce Malatya merkezdeki park ve yeşil alanların tamamından sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir statüsü ile birlikte bazı park ve yeşil alanların sorumluluklarını merkez ilçelere devretti.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya merkezde bulunan park ve yeşil alanların bir kısmı, sınırları içerisinde kalan merkez ilçe belediyelerine devredildi. Yapılan paylaşım sonucunda Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda 1 milyon 443 bin m2’lik park ve yeşil alanı kalırken, 293 bin m2’lik park ve yeşil alan Battalgazi ve Yeşilyurt merkez ilçe belediyelerine devredildi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya merkez ve ilçelerdeki ana caddeler ile ilgili sorumluluk alanlarını da belirledi. Yapılan paylaşıma göre; Büyükşehir Belediyesi merkezde 43 km uzunluğundaki 14 bulvar ile kırsal ilçelerdeki 380 km uzunluğundaki 80 cadde olmak üzere toplamda 423 km uzunluğundaki bulvar ve caddenin; Battalgazi Belediyesi 128 km uzunluğundaki 137 caddenin; Yeşilyurt Belediyesi de 159 km uzunluğundaki 132 caddenin peyzaj ve yeşillendirme çalışmaları ile sulamasından sorumlu olacak.

Yapılan sorumluluk paylaşımı ile birlikte, Malatya genelindeki park ve yeşil alanların bakım, temizlik, inşaat ve onarım işleri sorumlu bulunan Belediyeler tarafından yapılacak. Malatya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda kalan 1 milyon 443 bin m2’lik yeşil alan ve park ile,423 km uzunluğundaki yolun peyzaj ve yeşillendirme çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız