SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorumluluk Sahibi Olmak Zorundasınız"

0
Güncellendi - 2017-08-14 05:33:50
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alman Focus dergisine yaptığı açıklamaya ilişkin eleştirilerde bulunarak, "Türkiye için ihanettir." dedi.

Çalık, partisinin Doğanyol ilçe başkanlığını ziyaretinde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir taraftan ülkeye hizmet ederken bir taraftan da PKK, DEAŞ, FETÖ ve var olan bütün terör örgütleriyle mücadele ettiklerini ve bu mücadelenin sonuna kadar süreceğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alman Focus dergisine yaptığı açıklamaya ilişkin eleştirilerde bulunan Çalık, "Terör örgütleriyle mücadele ederken ana muhalefet partisinin yapmış olduğu açıklamaları sizin, milletimizin takdirine sunuyorum. Biz bir taraftan terör örgütleriyle mücadele ederken diğer taraftan yatırımları yaparken Sayın Kılıçdaroğlu önce 'adelet arıyorum' diye yollarda yürüdü. Ondan sonra gitti yolun sonunu Focus Dergisi'nde buldu. 'Türkiye güvensizdir, gelenlerinde can güvenliği yoktur' açıklamasını yaptı. En az terör örgütleri kadar, Kandil, PKK ve FETÖ kadar yapmış olduğu açıklamalar Türkiye aleyhinedir ve Türkiye için ihanettir." diye konuştu.

- "Sorumluluk sahibi olmak zorundasınız"

Türkiye'nin yabancılara şikayet edilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Çalık, şöyle devam etti:

"Siz Ahmet'ten, Mehmet'ten aldığınız desteği gidip yabancılara peşkeş çekemezsiniz. Siz, bu ülkenin yüzde 20'nin üzerinde oyunu almış ana muhalefet partisinin ve iktidara aday partinin genel başkanısınız. Sorumluluk sahibi olmak zorundasınız. Türkiye'nin birliği, dirliği için yapılması gereken açıklamalar Focus'a verdiğiniz açıklamalar değildir. Türkiye aleyhine açıklamalar yapmak ana muhalefet partisi genel başkanına ki düşündüğümüzde geçmiş dönemdeki açıklamalar, yakışmış mıdır? Evet Kemal Kılıçdaroğlu'na yakışmıştır. Hani 'yakışmaz' diyecektim ama Kemal Kılıçdaroğlu olunca adı yakışmıştır."

Açıklamaların CHP seçmeninin de vicdanını sızlattığına inandığını aktaran Çalık, o seçmenlerin vatanperver, yurtsever olduğunu, bu vatan için canlarını seve seve verdiklerini bildiklerini kaydetti.

Çalık, PKK ve FETÖ ile mücadele ederken ülkeye hizmet etmeye davam edeceklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemize yabancı yatırımcı gelmesi için de elimizden gelen tüm destek ve çabayı gerçekleştireceğiz. Bakın son yapılan rüzgar enerjisi ihalesini Alman firması aldı. Türkiye güvensiz olsa bu yatırımlar gelmez. Son yapılan araştırmalara göre Türkiye'ye baktığınızda, güvenilen ülkeler içerisinde Türkiye 7-8. sırada. Dünyada en fazla güvenilen ülkeler sıralamasına giriyor. Ülkemiz güvenilir ülkedir, eğer güvensizlik varsa siz kendinizde güvensizliği arayın diyorum."

Çalık, konuşmasının ardından partililere hizmetlerinden dolayı birer plaket verdi.

Öznur Çalık, daha sonra Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey'i ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

PÜTÜRGE İLÇESİNE ZİYARET…

Çalık ve İl Başkanı Kahtalı daha sonra Pütürge ilçesine geçtiler. Burada AKP İlçe Başkanlığında yapılan toplantıda partililerle bir araya geldiler.

İl Başkanı Hakan Kahtalı, 5 Ağustos’taki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya programına gelen Pütürgelilere teşekkür ederek, Pütürge ilçesinden 100 aracın o gün açılış törenine katıldığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da şöyle konuştu:

"15 Temmuz’daki kahramanlarımıza, gazilerimize laf eden Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilini şiddetle kınıyorum.  Diyor ki '15 Temmuz'da 250 şehidi devlet öldürdü.' Devleti katil ilan eden bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Ve o gece, o şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine, gazilerimizin yüzü suyu hürmetine bugün mikrofonlar elimizde, sizlerin karşısındayız,  milletimizin karşısındayız. Milletimizin bu cesaretli destanına gölge düşürmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilini şiddetle kınıyorum. Şehit ailelerimizin acılarını bilmeden, onların hikayelerini bilmeden, kahramanlık destanlarını bilmeden, nasıl meydanlara indiğini bilmeden şehitlerimize laf uzatan o milletvekiline iki çift lafım var. Bu toprağı vatan yapan şehitlerimize siz dil uzatamazsınız. 15 Temmuz kahramanlık destanı, milli iradenin zaferi olmasaydı bugün o Mecliste, gazi meclisimize atılan bombalarla hiç birimiz olmazdık. Vatan topraklarımızı işgal etmek isteyen  o terör örgütüne karşı 250 şehidimiz kanıyla bu sınırları korudu.  Gazilerimiz, bu bayrağın dalgalanmasına, ezanların devam etmesine Allah’tan aşağı vesile oldu. Ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, 'bugün milletvekiliniz bu sözleri söyledi, ne diyorsunuz?' diye soruyorlar. Diyor ki 'benim milletvekilim doğru söylemiştir.' Ya sen darbeye kontrollü darbe diyen adam değil misin kardeşim? Ve biz araştırma yaptık, hiçbir şey bilmiyorsan, hiçbir şey anlamadıysan o 'Milli İrade Zaferi' kitabını aç oku, gökten yağan bombaların nasıl insanların üzerlerine saldırdığını, bombalarla nasıl insanların şehit olduğunu, sırtından vurulduklarını oku. Bu darbe girişimine, işgal girişimine  'kontrollü darbe' diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nu biz, milletimize havale ediyoruz. Milletimiz, gereğini sandıkta aslanlar gibi yapıyor. O darbe kontrollü müydü, yoksa millete yapılan darbe miydi, işgal miydi, terör saldırısı mıydı siz gidip millete bir kez daha sorun bakalım.”

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • 44malatya (6 yıl önce)
    Chp.ege.adalarini.yunanistana..bagislamadi. Bu.adalari.veren.akp.yoneticilerini..sorgulayin. Yorumcular
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet savaş (6 yıl önce)
    Zamanında Ecevit gittiği Avrupada Süleyman Demirel hükümetini şikayet etmişti .Merkez bankasının kefaletini geçersiz kılmıştı .Avrupadaki işçilerimize Türkiyeye döviz göndermeyin ,çünkü bu dövizleri Demirel ve kardeşleri yiyor demişti. Daha sonra kendi iktidar olunca memleketi 70 sente muhtaç ettİ . Bu günkü CHPnin de ağababalarından farkı yok.Avrupa ile her ihtilafta bu CHP avrupanın yanında yer alır.Bunların Tayyip düşmanlığı bitmez Ama çareyi Avrupada arayacaklarına biraz akıllı davranıp yeni siyasi projeler geliştirmeleri lazım .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Yiyin birbirinizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (6 yıl önce)
    “Sorumluluk Sahibi Olmak Zorundasınız” Biz zorundayız da bunca yıldır siz bu sorumluluğun neresindesiniz? Bu gün Malatyasporun maçı var. Kalesi ve sandalyeleri sökülmüş bakımsızlıktan ölmüş eski stat da maç oynanacakmış. Açılışı yapılan yeni stat ne oldu? Motaş’ın otobüslere sivil minibüslerden yıllardır daha pahalı, Maski yeni döşediği(Eski su boruları en az bir m. derinde iken yeni su boruları 40 cm. derinlikte) borularından sıcak su akıyor. Eski borularda ise buz gibi su akıyordu. Vs.vs.vs “Siz De Sorumluluk Sahibi Olmak Zorundasınız” haberiniz ola sabrımızı da yavaş yavaş taşırmak üzeresiniz…
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Sahibinin sesi yine konuşmuş ve aklınca CHP lideri sayın KIlıçdaroğlu'nu eleştirmiş.Alman Focus dergisine verilen demecin yanlış anlaşıldığını ve düzeltme yoluna gidildiği halde AKP kanadı inatla yanlışta ısrar ettiği son olarak Sayın Çalık'ta eleştirmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • yususf (6 yıl önce)
    pütürgedeki tabloya bak yazık güzelim ilçeyi ne hale getirdiler etrafındakiler kimdiler ne olmuşlar hepsi söz sahibi olmuş bunları şak şak layacağınıza olanı biteni gösterin beş tanesine plaket verirler ne için verdiniz referandumda kapı kapı oy topladıkları için bitirdiniz memleketi
    0
    0
    Yanıtla
  • Melih (6 yıl önce)
    Hakan Kahtalı bu memlekete en çok faydası olan siyasilerden yanındakine laf söylemeyip Hakan başkanımıza laf söylemenin açıklaması yok çekemediğiniz tahammül edemediğiniz hasütlük ettiğiniz çok belli ama nafile Allahın izniyle 2019da büyükşehir belediye başkanımız Hakan KAHTALI çekemeyenler başka ile taşınsın
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (6 yıl önce)Melih isimli kullanıcı yorumuna
    bir daha ki yerel seçimde kahtalı, çalık veya çakır aday olursa size geçmiş olsun. malatya uyandı artık. reisin hatırına çok oy verdik ama şimdi yerel seçimde ehliyet ve liyakat sahibi adama oy vereceğiz. hem sen kim oluyorsun da malatyalı bile olmayan bir il başkanını çekemeyen başka ile taşınsın deme cüretinde bulunuyorsun? dağdan gelmiş, bağdakini kovuyor. bu arada genel seçimde oyumuz tabiki yine reise. yeter reisin arkasına takılıp bu milleti sömürdüğünüz. yerel seçimde kaybedin ki hem sizden kurtulalım hem de reis size hesap sorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Helal olsun ne güzel yazmışsınız Adıyamanlı gelmiş Malatya'yı yönetiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ben kayseriliyim ama atam dedem malatyada doğmuş bende malatyada doğmuşum hakan başkanın kökü adıyaman olabilir adıyaman o dönem malatyanın ilçesiymiş bunu unutmayın herşeyden öte malatyalı olmayanlar gidip başka ilde oy kullanmıyor başkanı malatyalısı ne kadar seçiyorsa adıyamanlısıda mersinliside istanbullusuda adanalısıda seçiyor insanları ayrıştırmak chp ziyniyetine yakışır bu kadar basitleşmeyin ayrıca bahsettiğimiz adamın makam mevki gibi bir derdi yok Allah nasip etmiş memleketine bişeyler yapmaya çalışıyor diğerleriyle karıştırmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi ordan ne yapmış bu memlekete kahtalı 5 sene öncesine kadar siyasete küfür ediyordu yalakalık yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • alaettin baydaş (6 yıl önce)Atilla isimli kullanıcı yorumuna
    BU MEMLEKETE NE YAPMIŞ HAKAN KAHTALI DİYORSUN ATİLLA BEY. AK PARTİ İL BAŞKANI İCRANIN BAŞINDA DEĞİLKİ NE YAPMASINI BEKLİYORSUN. HADİ ORDAN DİYORSUN ASIL SANA HADİ ORDAN ÇIKMIŞ ADIYAMAN MALATYA DİYE IRKÇILIK YAPIYOR HALKI BİR BİRİNE DÜŞÜRÜP AYIRIM YAPMANIN BİR ALEMİDE YOK. BU MEMLEKETTE YAŞAYANLARIN HEPSİ TÜRK MİLLETİDİR ÖNEMLİ OLANDA BUDUR. KÜFÜR EDİP ETMEDİĞİNİ BEN BİLMEM. ÖYLE BASİT DÜŞÜNEN İNSANLARIDA HALKIN YÜZDE %50 SİNİN OYUNU ALMIŞ BİR PARTİYEDE GETİRİPTE İL BAŞKANI YAPMAZLAR. BAKIN YİNE AYIP EDİYORSUNUZ YALAKA FALAN DİYEREK. SEN NASIL DÜŞÜNCELERİNİ ÖZGÜRCE YAZABİLİYORSAN. BAŞKALARININ GÖRÜŞÜNÜ YAZMASINIDA YALAKALIK DİYE NİTELEMENİZ ( AYIPTIR ) SAYGILI OLMAK LAZIM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Atilla (6 yıl önce)
    Arkasdaki resme bakın inanamıyorum bu hakan kahtalı kim ki ya resmi duvara asılmış
    0
    0
    Yanıtla
  • ALAETTİN BAYDAŞ (6 yıl önce)Atilla isimli kullanıcı yorumuna
    ATİLLA BEY AYIPTIR AYIP. BU KİMKİ DEDİĞİNİZ HAKAN KAHTALI BAŞKAN. MALATYADA AK PARTİ GENEL BAŞKANINI TEMSİL EDİYOR. GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇOLUK ÇOCUĞUNU İHMAL EDEREK ÇALIŞIYOR. ÇAMUR AT İZİ KALSIN İLE BİR YERE VARILMAZ. AILLI İNSAN ÇALIŞAN İLE ÇALIŞMAYANI AYIRT ETMELİDİR. ARMUT İLE SAPI BİR BİRİNE KARIŞTIRMAMAK LAZIM.
    0
    0
    Yanıtla