SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorumluluk Taşıyan Camiayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:53:41
A- A+ PAYLAŞ

1 Mart ile 7 Mart günleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası dolayısı ile Türmob Disiplin Kurulu Üyesi SMMM Mustafa Bahadır Altaş, Malatya SMMM Oda Başkanı Ramazan Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Yılmaz'ı ve Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan’ı ziyaret etti. 

SGK'yı Ziyaret

Bu yıl, Muhasebe Haftası'nın 23.sünü kutladıklarını söyleyen Malatya SMMMO Başkanı Ramazan Bozkurt, "Bu bağlamda birlikte çalıştığımız Kurumlardan birisi olan Malatya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünü ziyaret için geldik. Meslektaşlarımızla birlikte ağır iş yükü altında, farklı meslek guruplarında eşi ender görülen büyük sorumluluk taşıyan bir camiayız. Bir yandan haksız rekabetle mücadele eden meslektaşlarımız öte yandan kurumsal yapılarını kurma çabası içindedirler. Hafta etkinlikleri çerçevesinde Muhasebecilik mesleğinin zorluklarına değinmek üzere bir dizi etkinlik düzenledik. Amacımız Muhasebecilerin işlemlerinin kolaylaştırılarak gereken değerin verilmesidir. E-beyanname gibi şifrelerin Mükellefe değil, meslek mensuplarına verilmesi gerekmektedir ”dedi. 

Sorunları takip ettiklerini söyleyen Malatya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, ise “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak sizlerin işlerinizi kolaylaştırmak için her zaman sizlerin yanındayız. Sizlerin şahsında tüm meslektaşlarınızın 1-7 Mart Muhasebe Haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

Vergi Dairesi'ni Ziyaret

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan’ı ziyareti sırasında konuşan Malatya SMMMO Başkanı Bozkurt, “Meslektaşlarımızla birlikte ağır iş yükü altında, farklı meslek guruplarında eşi ender görülen büyük sorumluluk taşıyan bir camiayız. Kamunun Finansmanın da önemli bir yer tutan vergi gelirlerinin toplanmasında sorumlulukla görev üstlenmekteler. Bu çalışmalarımızın hem mali idare hem de mükellefler tarafından karşılığının bulması bizleri memnun edecektir . " dedi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan ise " Sizlerin şahsında tüm meslektaşlarınızın 1-7 Mart Muhasebe Haftasını kutluyorum. Ayrıca Vergi gelirlerinin toplanmasında mali idareye yapmış olduğunuz destek ve verdiğiniz hizmetten dolayı da sizlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Söyleşi Gerçekleştirildi

Malatya SMMMO tarafından Muhasebe Etkinlikleri çerçevesinde; İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Salonunda Türmob Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Bahadır Altaş tarafından “Dün Bugün ve Yarın Geleceğin Mesleği Muhasebe” konu söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Fikret Otlu ve Prof. Dr. Recep Güneş ile Araştırma Görevlisi Ahmet Fethi Durmuş, Malatya SMMMO Başkanı Ramazan Bozkurt , Malatya SMMMO Yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Söyleşide;  Muhasebenin dünü bugünü ve gelişimi Yeni TTK çerçevesin de Bağımsız Denetimin Muhasebe mesleğine katkısı konularında öğrencilerin soruları cevaplandırıldı. Bir kariyer mesleği olarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik için en az sekiz yıl, Yeminli Mali Müşavirlik için ise en az on sekiz yıllık bir sürenin gerektiği belirtilerek, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir olmanın genel ve özel şartları hakkında bilgiler verildi.

Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Malatya SMMMO tarafından etkinlikler çerçevesin de Malatya Ticaret İl Müdürlüğü ve Malatya Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün katılımı ile “Yeni Türk Ticaret Kanununa Göre Şirketlerde Genel Kurul” konulu seminer gerçekleştirildi. Toplantıya; Malatya Ticaret İl Müdürü Sezai Şireci, Malatya Ticaret Sicil Müdürü Salih Topçu ile birlikte Malatya Ticaret İl Müdürlüğü uzmanları, Türmob Disiplin Kurulu üyesi Bahadır Altaş ve Malatya SMMMO Başkanı Ramazan Bozkurt ile yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda meslek mensubu katıldı. Yeni TTK göre Sermaye şirketleri ve kooperatiflerde genel kurullar ve Yeni şirket kuruluşları ile gayri faal şirketlerin tasfiyesi ve tescil işlemleri konularında bilgi aktarıldı.

Vergi Haftası Futbol Turnuvası

Vergi Haftası Futbol Turnuvası'nın final maçını ise Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı'nı yenen Malatya SMMMO Futbol takımı kazandı. Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan’nın birincilik kupasını verdiği törende; Malatya SMMMO Başkanı Ramazan Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız