SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Sorumlusu Benim''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi, kulüp idari binasında düzenlediği basın toplantısında, gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıya Malatyaspor yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Tanrıverdi, takımın durumu, Fenerbahçe maçı, spekülasyonlar konusunda konuştu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

* BEKLENTİNİN ALTINDA..
Kulüp başkanının basın toplantısında; Başkan Vekillerinden İlhan Kavuk ile yöneticilerden Süleyman Karaman, Bayram Kırıcı, Ali Cengiz, Hakan Kodaman, Vural Sarıcı, Mehmet Orhan, Murat Gümüş, Mahmut Cücemen, Cahit Özpınar ve Selahattin Dağıstanlı da hazır bulundular.

Başkan Tanrıverdi, basın toplantısında şunları söyledi:

“Takımız, beklentilerimizin altında bir performans gösterdi. Bundan sonraki dönem içerisinde kamuoyunda moralin düşük olduğunu görüyoruz. Bunları hep birlikte dik tutmamız gerektiğine inanıyoruz. Neticede lig uzun bir maraton. Önümüzdeki 3 maçımız biraz sıkıntılı. Ondan sonra devre sonuna kadar biraz daha rahat maçlarımız var. Bu dönem içerisinde alacağımız puanlarla, iyi neticelerle devre arasını iyi bir yerde veya puanla bitirip, devre arası da teknik heyetimizin vereceği rapor doğrultusunda gerekli eksikleri tamamlayarak 2. yarıda daha iyi bir Malatyaspor’u tüm kamuoyuna izletmeyi planlıyoruz…”

* EN KÖTÜSÜ SKORLAR…

“Bugüne kadar geldiğimiz noktada en kötü şey, skorlardı. Belki arada bazı maçlarda skorlar farklı olsa, bugün konuşulduğu kadar bazı şeyler konuşulmayacaktı. 2 maçta galibiyeti yakalamış olsaydık, bugün farklı şeyleri konuşuyor olabilecektik. Bunları da bazen yakaladık; ama bazen hakem hatalarıyla, bazen bizim performansımızın düşüklüğünden dolayı kaybettik…”

* FENEBRAHÇE MAÇI

“ Önümüzde Fenerbahçe maçı var. Fenerbahçe maçına galibiyet için çıkacağız. Ondan sonraki 2 maçımızda da iyi netice almak için çıkacağız. Ama oynadığımız rakiplerin gücü belli. Fenerbahçe gücü, yapısı bilinen bir takım. Bir tek oyuncusunun bütçesi Malatyaspor’un bütçesinin üzerinde. Biz mücadelemizi ortaya koyup, iyi bir neticeyle bu maçtan ayrılmak istiyoruz. Futbolcularımızdan da bunu bekliyoruz…”

* SPEKÜLASYONLAR, FISILTI GAZETESİ VS..

“Malatyaspor’un ligdeki durumu kötü gittiği için kamuoyunda birçok spekülasyon yapılıyor, birçok aslı astarı olmayan, gerçekle ilgisi olmayan konuşmalar kulağımıza geliyor. Bazen gazetelerin köşelerinde yayılıyor. Bazen fısıltı gazetesi şeklinde yayılıyor. Bizim de hiçbir şekilde alakamız olmadığı halde bazı şeyleri duyuyoruz. Bu tür söylentileri ciddiye almıyoruz. Ama kamuoyunda sonuç kötü olduğu zaman bunlara inanıldığını gördüğümüz için açıklama yapmak zorunda kalıyoruz. Malatyaspor yönetim kurulu olarak, eskisinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde, birbirimize olan inancımızla, Malatyaspor’a olan inancımızla hep birlikte çalışıyoruz. Bunun aksini konuşan varsa, gelsinler burada onlara her şeyi göstermeye, açıklamaya hazırız. Sadece ortalığı bulandırıp bu durumdan menfaat elde etmek isteyenler veya bir takım sebeplerle bunları ortaya atanlar için çok fazla bir şey demek istemiyorum. Kamuoyu onları değerlendirsin. 4 yıllık süreç içerisinde bu yönetimin Malatyaspor için neler yaptığı ortada. Bugüne kadar geldiğimiz nokta ortada…”

* SORUMLUSU BENİM..

"Dönem başında yaptığımız bazı hatalar var. Bunları zaman zaman sizlerle konuşuyoruz. Önümüzdeki günlerde belki daha fazla konuşacağız. Bu işin sorumlusu bensem, bu hataların sorumluluğunu da üzerime alıyorum. Bu hataların da bedelini ödeyerek Malatyaspor’u düzlüğe çıkarmak için hep birlikte çalışacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde biz yerimizdeyiz. Burada Malatya şehri ve taraftarından beklediğimiz bu birlik ve beraberliği bozmasın. Bu birlik ve beraberliğimizi sürdürürsek biz bu işin altından kalkarız. Biz daha kötü günler de gördük. Bu günleri hemşerilerimizle aştık. Bugün de onlarla birlikte aşacağız. Bizlerin inancında en ufak düşme, en ufak bir değişiklik yok. Devre sonuna kadar hedeflediğimiz puanlar var. Bu puanlara ulaştıktan sonra ikinci yarıya daha iyi bir Malatyaspor çıkacak diye düşünüyoruz…”

* BİR YOL BULACAĞIZ...

"Hannibal’ın meşhur bir sözü vardı: ‘Ya bir yol açacağız, ya bir yol bulacağız’ diye. Biz muhakkak bir yol bulacağız. Yönetim birlik ve beraberlik içerisinde, camia birbirine kenetlenmiş vaziyette, Malatyalı hemşerilerimiz bizlere dua eder vaziyette, inşallah bu kötü günleri hep birlikte atlatacağız. İnsanların ve kulüplerin başından zaman zaman zor şeyler geçer. Bizler bu dönemi atlatacağımıza inanıyoruz."

* SORULARA YANITLAR..

Tanrıverdi’nin açıklamalarının ardından basın mensupları bazı sorular yöneltti. Başkan, Türkiye Kupası için konuşmanın erken olduğunu belirtip, Fenerbahçe maçının ardından bu konunun teknik heyetle konuşulacağını bildirdi.

Tanrıverdi, başarısızlık yüzünden ne hissettiğinin sorulması üzerine “İstediğimiz neticeleri alamamış ama bugüne kadar ben ve yönetim kurulu kendi alanlarında hep en iyi yaptılar başarılı oldular. Bugüne kadar ben çok badireler atlattım. Hiçbir yerde hiçbir görevi bırakmadım, başım önde gitmedim. Çalışıyoruz. Gerekenleri yapacağız. Ama şu an itibarıyla yapabilecek hamlemiz yok. Şanssızlığı da tersine çevirip çevirmek zorundayız. Burayı terk edersek başımız dik bir şekilde terk ederiz. Sezon başında, hedef ilk beşi zorlayacak Malatyaspor dedim. İddiasız insanlarla işimiz olmaz. Malatyalı iddialı olmayacaksa hiçbir işe girmez. İddia ediyorum şu durumdan çıkacağız” dedi.

Tanrıverdi, 3 yıl sonrasını düşünerek takım yaptıklarını, sportif anlamda değil, kulüpleşme ve tesisleşme yolunda önemli adımlar atıldığını belirtti. Başkan, sokaktaki insanın kafasında kötü sonuçlardan dolayı tereddüt oluştuğunu, ama onların da Malatyaspor’a ve yönetime güven beyan ettiklerini sözlerine ekledi.

Perşembe akşamı Orduzu Pınarbaşı’ndaki antrenmana gelen bir grup taraftarın tepkisini değerlendiren Tanrıverdi, “Taraftarımız yıkıcı olmamış. Amaç takımı motive edebilmek. Genç futbolculardan kurulu bir takımız. Bu oyuncuların özgüvene, motivasyona ihtiyacı var” dedi.

Tanrıverdi, hazırlık döneminin kötü geçtiğini belirten bir gazeteciye “Teknik heyete ya güveneceksin ya güvenmeyeceksin. Onun için de teknik heyet seçiminde ince eleyip sık dokuyacaksın. Yönetim kurulundaki 29 yönetici farklı müdahalede bulunursa bu takımın içine dinamit koymak anlamına gelir” dedi. Tanrıverdi, hazırlık kampının iyi geçtiğini, ama kampta hazırlıklara katılamayan oyuncularla lige başlandığını ve bunun bir hata olduğunu söyledi.

Tanrıverdi, bir başka soru üzerine, başarısız sonuçlardan dolayı futbolcunun hedef gösterilmediğini anlattı.

Malatyaspor-Diyarbakırspor maçında haftanın en kötü 2. puanını alan Selçuk Dereli’ye tekrar maç verildiğinin anımsatılması üzerine Tanrıverdi, bunun ‘teknik bir sebepten kaynaklandığını’ izah etti. Tanrıverdi, Merkez Hakem Komitesi’nin kısıtlı sayıda hakeme sahip olduğunu ve hakemin notu 7’nin altına düşmediği sürece maç verildiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız