SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sorumsuzca Bir Karar..'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği yönetim kurulu da, kampusteki kütüphane binasından "Atatürk Türkiye'dir, Türkiye Atatürk" yazısının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Kısa adı İNÖDER olan dernekten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ü “Türkiye” ile özdeşleştiren ve yurdunu seven her Türk insanının yüreğini ısıtan ve gururlandıran ışıklı “ATATÜRK TÜRKİYEDİR TÜRKİYE ATATÜRK” yazısı, kütüphane binasından üniversite yönetimi tarafından sorumsuzca bir kararla kaldırılmıştır.

Bir süre önce Türkiye Cumhuriyetinin kurucularından İsmet İnönü için yapılan Hitler benzetmesi, şimdi de İnönü’nün adını taşıyan üniversitede, Türk milletinin atası ile bütünleştiğinin güçlü bir ifadesi olan bir söyleme yüklenmeye çalışılmaktadır. Sayın Rektörün İsmet İnönü hakkında söylenenlere tepkisizliği ile bu uygulaması bütünüyle örtüşmektedir. Sayın Rektörü rahatsız eden bu sözün geçmişte kimin için ve ne anlamda kullanıldığı değil, doğruluğu ve Türk Ulusu için ifade ettiği derin anlam ve değerin önem taşıdığı görüşündeyiz. “ATATÜRK TÜRKİYEDİR TÜRKİYE ATATÜRK” sözü Türk Milletinin Atatürk ile özdeşleştiğinin, ona duyduğu sevgi, saygı ve minnettarlığın, Laik Türkiye Cumhuriyetine bağlılığının veciz bir ifadesidir. Ne yazının kaldırılması için ileri sürülen inandırıcılıktan yoksun gerekçe ne de kaldırılan yazının yerine Atatürk’ün bir sözünün konulmuş olması, yapılan bu uygulamayı haklı göstermez.

Duyarlı her Türk insanını derinden yaralayan bu talihsiz uygulamanın en kısa sürede düzeltilmesi talebimizi kamuoyu huzurunda Üniversite Yönetimine duyurmayı İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği olarak görev biliyoruz. Saygılarımızla,"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız