SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorun Adil Olmayan Paylaşım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:34:31
A- A+ PAYLAŞ
Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi, oda üyelerine yönelik olarak ''Türkiye ve Dünya Tarımında Son Gelişmeler, Kayısı Yetiştiriciliğine Güncel Yaklaşımlar'' konulu eğitim düzenledi. 
     
Oda Eğitim Salonu'ndaki meslek içi eğitim programını İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayram Murat Asma verdi. 
     
Asma, tarımda yaşanan gelişmeleri sunum eşliğinde anlatarak, Türkiye'nin tarımda farkında olunmayan önemli bir potansiyeli bulunduğunu belirtti. Asma, bunu ortaya çıkarmak için üniversiteler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ziraat mühendisleri ve çiftçilere önemli görevler düştüğünü vurguladı. 
     
Türkiye'nin tükettiği tarım ürünlerinden fazlasını üretmek zorunda olduğunu dile getiren Asma, ''Bugün Türkiye'nin tarımdan ihraç ettiği gelir 15 milyar dolar ama bu bize yakışan bir rakam kesinlikle değil'' dedi. 
     
Dünyada 1,3 milyar insanın aç olduğunu, 4 milyar insanın da dengesiz ve kötü beslendiğini kaydeden Asma, aslında mevcut tarımsal üretimin tüm dünya nüfusunu besleyebilecek düzeyde olduğuna, ancak sorunun adil olmayan paylaşımdan kaynaklandığına işaret etti. 
   
Gıda üzerinde oynanan oyunlarla fiyatların artırılmaya çalışıldığını ifade eden Asma, bunun da sosyal patlamalara neden olduğunu belirtti. Asma, Mısır, Yemen, Tunus, Libya, Suriye'deki ayaklanmaların bir sebebinin de gıda fiyatlarındaki artış olduğunu kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız